Convenio colectivo - Badalona Comunicació SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 3 de Mayo de 2007
Fin de Vigencia30 de Junio de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5014 de 22/11/2007

RESOLUCIÓ

TRE/3506/2007, de 30 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Badalona Comunicació, SA, per al període 3.5.2007-30.6.2011 (codi de conveni núm. 0814622).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Badalona Comunicació, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 20 d'abril de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 68/2004, de 20 gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat; el Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat; el Decret 190/2005, de 13 de setembre, de reestructuració parcial del Departament de Treball i Indústria; el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 570/2006, de 19 de desembre, d'estructuració del Departament de Treball,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Badalona Comunicació, SA, per al període 3.5.2007-30.6.2011 (codi de conveni núm. 0814622) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 30 de maig de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de Badalona Comunicació, SA, 2007-2011

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni serà d'aplicació a tot el personal laboral contractat per Badalona Comunicació, SA.

Article 2

Àmbit temporal

  1. La vigència d'aquest Conveni serà des del dia 3 de maig de 2007 al 30 de juny de 2011.

  2. Quedarà prorrogat tàcitament per períodes d'1 any, llevat de denúncia expressa d'una de les parts, que efectuarà per escrit la part denunciant a l'altra, amb expressió de les matèries objecte de denúncia i negociació, i amb l'antelació de 3 mesos a la data de finalització del termini inicial o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Una vegada denunciat, aquest Conveni continuarà vigent fins que s'aconsegueixi formalitzar un altre document que el substitueixi.

Article 3

Garanties personals, compensació i absorció

Es respectaran a títol personal les condicions vigents amb anterioritat a la signatura del present Conveni, segons les disposicions legals, normes convencionals o usos i costums que ultrapassin les condicions pactades en el present document, les quals seran respectades com a garantia personal i tan sols podran ser absorbides per millores establertes amb caràcter general.

Les disposicions que puguin promulgar-se en el futur només seran d'aplicació quan, considerades i valorades conjuntament, siguin superiors a les establertes en aquest Conveni. En cas contrari, es consideraran compensades automàticament per l'aplicació del present document.

Article 4

Vinculació

El present Conveni constitueix un tot únic i indivisible, basat en l'equilibri de les recíproques obligacions i mútues contraprestacions assumides per les parts i, com a tal, ha de ser objecte de consideració conjunta. En conseqüència, cap de les obligacions contraprestacions esmentades i pactades no pot ser aïlladament considerada.

Article 5

Comissió de Seguiment Paritària

  1. El present Conveni s'interpretarà de conformitat amb el sentit de les seves clàusules i en atenció als objectius que es persegueixen al signar-lo.

  2. Per tal de vigilar el seu compliment i interpretar-lo quan procedeixi, es constitueix una Comissió de Seguiment Paritària, formada per 2 representants dels treballadors i 2 representants de l'empresa. Excepcionalment, sempre que quedi justificat i prèvia comunicació per escrit, amb una antelació de 2 dies hàbils abans del fixat en la convocatòria, cada part pot demanar la presència d'assessors sindicals o tècnics a la reunió corresponent.

  3. Les funcions de la Comissió seran: l'estudi, interpretació, seguiment, vigilància, conciliació en els conflictes o discrepàncies i posterior desenvolupament dels pactes del Conveni.

  4. La Comissió celebrarà reunions ordinàries, cada 2 mesos, i extraordinàries, si ho sol·licita qualsevol de les parts, amb una antelació mínima de 3 dies hàbils.

  5. Els acords de la Comissió hauran de ser adoptats per unanimitat.

Capítol 2

Organització del treball, classificació professional i formació

Article 6

Organització del treball

L'organització del treball és facultat exclusiva de l'empresa, que ha d'establir els sistemes de racionalització, millora de mètodes i processos i simplificació de tasques, que permetin un millor i més alt nivell de prestació dels serveis. La racionalitat en l'organigrama, el treball en equip, la gestió per objectius i l'optimització dels recursos humans i econòmics són principis que han de marcar l'organització del treball a Badalona Comunicació, SA.

Article 7

Categories i classificació professional

La classificació professional té per objecte la determinació i definició de les diverses escales i grups en què poden ser agrupats els treballadors/ores, segons el perfil, la formació exigida, el lloc de treball i les funcions que realitzen.

Comandaments:

Director/a de serveis

Cap de departament

Editor/a

Cap d'unitat

Bloc administratiu

Tècnic/a de gestió

Administratiu/iva

Auxiliar administratiu

Recepcionista

Conserge

Bloc tècnic

Tècnic/a audiovisual

Tècnic/a noves tecnologies

Tècnic/a manteniment

Dissenyador/a gràfic / audiovisual

Bloc comercial

Agent comercial

Bloc programació

Redactor/a / ENG / locutor/a

Productor/a

Documentalista

Estilista

Professional .d'entrada.. En tots els perfils professionals, llevat dels comandaments, es defineix aquesta figura. És el/la professional que realitza les tasques corresponents al lloc de treball però que, per tenir una antiguitat inferior a 2 anys, no ha assolit encara el grau d'experiència i coneixements corresponents.

Article 8

Treballs de categoria superior

Si les necessitats del servei així ho requereixen, qualsevol treballador/a podrà ser assignat a funcions de categoria superior.

Mentre duri aquesta situació el treballador/a percebrà la totalitat de les retribucions corresponents a la categoria i lloc de treball que efectivament desenvolupi.

Article 9

Treballs de categoria inferior

La mobilitat funcional a lloc d'inferior categoria s'efectuarà sense perjudici de la dignitat del treballador/a i sense perjudici de la seva formació i promoció professional, tenint dret el treballador/a a mantenir la retribució del lloc d'origen.

Per necessitats peremptòries i imprevisibles, qualsevol treballador/a podrà ser assignat a funcions de categoria inferior, pel temps indispensable.

Els supòsits de destinació d'un treballador/a a funcions de categoria inferior hauran de ser comunicats a la Comissió de Seguiment d'aquest Conveni.

Article 10

Formació

Badalona Comunicació, SA, vetllarà per la formació continuada del personal, en funció de les necessitats de l'empresa. Una Comissió Mixta creada específicament amb aquest objecte redactarà periòdicament els plans de formació i garantirà la igualtat d'oportunitats dels professionals per accedir a la formació.

Badalona Comunicació, SA, es reserva el dret a decidir quin tipus de formació és objectivament necessària per als objectius de l'empresa, tot i que comptarà amb l'opinió no vinculant dels representants del personal. La formació que tingui aquesta característica no haurà de representar cap perjudici horari ni retributiu en el personal que l'hagi de fer.

Capítol 3

Jornada de treball, tipologies horàries, control de presència, vacances i permisos

Article 11

Jornada de treball

La durada de la jornada laboral serà la corresponent als còmputs setmanals següents:

2007: 38 hores setmanals.

La concreció pràctica d'aquestes hores es farà segons l'acord signat pel Comitè i per l'empresa, de data 2 de novembre de 2006, que s'adjunta a aquest Conveni (annex 1).

2008: 36 hores setmanals (7 hores i 12 minuts diaris).

2009/2010/2011: 35 hores setmanals (7 hores diàries).

La distribució d'aquestes jornades cada any, segons les festes oficials, es farà mitjançant el calendari laboral. Anualment, amb data límit 1 de desembre, s'aprovarà el calendari laboral corresponent, d'acord amb aquestes normes i prèvia negociació amb el Comitè d'Empresa.

Amb caràcter general, la jornada serà de dilluns a divendres. Des de la finalització d'una jornada fins a l'inici de la següent han de transcórrer un mínim de 12 hores. El descans setmanal de 2 dies es gaudirà preferentment en dissabte i diumenge, a excepció d'aquell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR