Convenio colectivo - Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès SL, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5043 de 08/01/2008

RESOLUCIÓ

TRE/3902/2007, de 23 de novembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL, per als anys 2007-2011 (codi de conveni núm. 4303002).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL, subscrit per les parts negociadores en data 27 de juliol de 2007, i presentat per les mateixes parts en data 9 d'octubre de 2007, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i els articles 68.5 i 170.1 e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL, per als anys 2007-2011 (codi de conveni núm. 4303002), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 23 de novembre de 2007

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'Empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès, SL (ECOBP, SL) per als anys 2007 - 2011

Capítol I

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu serà d'aplicació a tot el personal que l'empresa ECOBP, SL que té adscrits en el seu centre de treball del Bellvei i altres que es poguessin crear en un futur.

Article 2

Vigència

El present Conveni Col·lectiu entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, retraient-se únicament els efectes econòmics, a la data d'1 de gener de 2007.

Article 3

Durada i pròrroga

La durada del present Conveni col·lectiu serà de 5 anys, comptats a partir de l'1 de gener de 2007 prorrogant-se al seu venciment el 31 de desembre de 2011, d'any en any per tàcita reconducció si no es formula cap denúncia per escrit, de rescissió o revisió per qualsevol de les parts amb una antelació mínima d'un mes a la data del seu venciment inicial, o de qualsevol de les seves possibles pròrrogues.

La denúncia haurà de comunicar-se a l'altra part per escrit.

Una vegada denunciat i vençut el terme de la seva vigència seguirà en vigor fins que se subscrigui el nou conveni que el substitueixi, o se sol·licitarà arbitratge o resolució administrativa amb força d'obligar.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i a efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment i en còmput anual, resultant nul en la seva totalitat i sense eficàcia en el cas d'impugnació total o parcial per part de l'autoritat laboral.

Article 5

Absorció i compensació

Les condicions pactades en el present Conveni col·lectiu són compensables en la seva totalitat amb les que anteriorment regien per qualsevol causa, formant un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades globalment i en còmput anual.

Tenint en compte la naturalesa del present Conveni col·lectiu, les disposicions legals o convencionals, que impliquin variació econòmica a tots o qualsevol dels conceptes retributius existents, únicament tindran eficàcia si globalment considerats i en còmput anual superen el nivell total d'aquest.

Article 6

Garanties .ad personam.

Com a garantia .ad personam. es respectaran situacions personals, que des del punt de vista de les percepcions econòmiques i considerades en la seva totalitat i en còmput anual superessin a les fixades en aquest Conveni col·lectiu.

Article 7

Comissió Paritària

Es constituirà una Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació, vigilància i aclariment del present Conveni col·lectiu.

La Comissió esmentada estarà constituïda per dos vocals, un en representació de l'empresa i un en representació dels treballadors, tots dos hauran d'haver format part de la Comissió Negociadora i signants del mateix. Les dues parts convenen que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni, sigui sotmesa prèviament a informe de la Comissió abans d'entaular reclamació contenciosa o administrativa.

A les reunions de la Comissió regulada en aquest article, podran assistir amb veu però sense vot un assessor per cadascuna de les representacions.

Seran funcions d'aquesta comissió:

  1. Interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu i la determinació dels procediments per solucionar les discrepàncies en el sí d'aquesta comissió.

  2. Vigilància del compliment del pacte.

  3. Estudi i valoració de noves Disposicions Legals de posterior promulgació a l'entrada en vigor del present Conveni, que pugui afectar al seu contingut.

  4. Quantes altres activitats tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu i vingui establert en el seu text.

  5. Establir els increments a compte, així com, incloure totes aquelles noves categories i les percepcions econòmiques corresponents a les mateixes que puguin crear-se.

Les dues parts convenen que qualsevol dubte o divergència que pugui sortir sobre la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni sigui sotmesa prèviament a informe de la comissió, abans de començar cap reclamació contenciosa o administrativa. Aquesta Comissió s'haurà de reunir en un termini de 10 dies.

Article 8

Normes subsidiàries

En tot allò no previst ni regulat en el present Conveni col·lectiu s'ajustarà a allò que disposa el Conveni general del sector de neteja pública viària, regs, recollida, tractament i eliminació de residus i neteja i conservació de clavegueram, mentre que no s'oposin a normes de dret necessari, i a l'actual Estatut dels treballadors i disposicions legals de general aplicació.

Article 9

Organització del treball

L'organització del treball és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa, per la qual cosa aquesta podrà implantar els mètodes i procediments més convenients per a la bona marxa del servei, sense que per això perjudiqui la formació professional del seu personal ni hagin d'efectuar comeses que suposin desistiment de la seva missió laboral.

Capítol II

Condicions econòmiques

Article 10

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador, estarà composta pel salari base i els complements que per a cada categoria es determina en les taules annexes, en relació amb el contingut dels articles següents.

Els complements es denominen de la forma que a continuació s'indica:

  1. Personal:

    Plus d'antiguitat.

  2. De lloc de treball:

    Plus penós-tòxic.

    Plus especialista.

    Plus de nocturnitat.

  3. De quantitat i qualitat de treball:

    Plus Conveni.

    Hores extraordinàries.

  4. De venciment superior al mes:

    Gratificació extraordinària d'estiu.

    Gratificació extraordinària de Nadal.

    Gratificació extraordinària de març.

  5. De venciment superior al mes:

    Plus extrasalarial.

Article 11

Salari base

El salari base del personal subjecte al present Conveni col·lectiu és el que es determina per a cada categoria en les taules annexes.

La meritació de l'esmentada retribució serà diària.

Article 12

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat consistirà en tres biennis del 5% i posteriors quinquennis del 7% del salari base de cada categoria, amb el límit del 60% com màxim als 25 o més anys d'antiguitat.

Article 13

Plus penós-tòxic

Tots els treballadors subjectes al present Conveni col·lectiu percebran un plus de penositat i toxicitat consistent en el 20% del salari base el qual queda establert per a cada categoria en la taula salarial.

Aquest plus es cobrarà per dia efectivament treballat, sent de naturalesa funcional i no consolidable.

A partir del 01.01.2008 aquest plus quedarà integrat en la nova estructura salarial, al salari base i en el plus extrasalarial, de conformitat amb l'acord adquirit en el present Conveni.

Article 14

Plus especialista

És un complement salarial de lloc de treball aplicat a la conducció de màquines, al maquinista, en atenció a la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR