Convenio colectivo - Indústries de Prefabricats de Formigó i Derivats del Ciment, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5056 de 25/01/2008

RESOLUCI”

TRE/4058/2007, de 3 de desembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per a la ind˙stria de prefabricats de formigÛ i derivats del ciment de la provÌncia de Barcelona per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni n˙m. 0801755).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball per a la ind˙stria de prefabricats de formigÛ i derivats del ciment de la provÌncia de Barcelona, subscrit pel gremi de prefabricats i Derivats del Ciment de Catalunya, UGT i CCOO el dia 6 de novembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de marÁ, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuraciÛ del Departament de Treball, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per a la ind˙stria de prefabricats de formigÛ i derivats del ciment de la provÌncia de Barcelona per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni n˙m. 0801755) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 de desembre de 2007

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball d'ind˙stries de productes prefabricats de formigÛ i derivats del ciment de la provÌncia de Barcelona per als anys 2007 i 2008

CapÌtol 1

Estructura i ‡mbits de negociaciÛ

Article 1

Estructura de la negociaciÛ col∑lectiva

L'estructura de la negociaciÛ col∑lectiva en l'‡mbit del sector i per al d'aquest Conveni es defineix de conformitat amb els criteris seg¸ents:

  1. Conveni col∑lectiu general: el quart Conveni col∑lectiu general del sector de derivats del ciment substitueix el tercer Conveni general. El seu contingut fa referËncia a la regularitzaciÛ de les condicions generals de treball que s'ha d'aplicar en tots els seus ‡mbits i tÈ la vigËncia que el mateix Conveni estableix.

  2. Conveni col∑lectiu de la provÌncia de Barcelona i, si s'escau, de Catalunya: sÛn els convenis l'objecte dels quals Ès desenvolupar les matËries prÚpies del seu ‡mbit de negociaciÛ, amb les limitacions i la fixaciÛ de competËncies que estableix el Conveni general.

En la seva renovaciÛ periÚdica s'han d'aplicar els continguts dels acords d'‡mbit sectorial estatal que es puguin establir durant la vigËncia del Conveni general.

Article 2

AtribuciÛ de competËncies segons els ‡mbits de negociaciÛ

  1. Es reserven al Conveni general les matËries de negociaciÛ col∑lectiva que preveu l'article 84 de l'Estatut dels treballadors i que s'especifiquen a continuaciÛ:

    ContractaciÛ laboral i les seves modalitats.

    PerÌodes de prova.

    ClassificaciÛ professional i grups professionals.

    Mobilitat geogr‡fica.

    RËgim disciplinari.

    Seguretat i salut laborals.

  2. AixÌ mateix, les parts que firmen aquest Conveni accepten la reserva, amb el car‡cter d'exclusivitat per a la seva negociaciÛ en el Conveni general, de les matËries que s'esmenten a continuaciÛ, amb el contingut que es recull als seus capÌtols respectius:

    Mobilitat funcional.

    Estructura salarial.

    FormaciÛ professional.

    Jornada.

    ComissiÛ Parit‡ria estatal.

    Permisos, llicËncies i rËgim d'excedËncies.

    RepresentaciÛ col∑lectiva.

    OrdenaciÛ i organitzaciÛ de la feina.

    SuspensiÛ temporal dels contractes.

    Procediments voluntaris extrajudicials de soluciÛ de conflictes col∑lectius.

    Prestacions complement‡ries a les de la Seguretat Social.

    Si durant la vigËncia del Conveni general se subscriuen acords intersectorials o sectorials estatals d'aplicaciÛ al sector, aquests s'han de considerar part integrant d'aquest Conveni en les condicions d'aplicaciÛ que, si s'escau, es vagin acordant.

    De la mateixa s'ha de procedir en el cas que es dictin normes com a conseq¸Ëncia d'acords entre totes les organitzacions empresarials i sindicals en quË estiguin confederades o integrades les organitzacions signants.

    S'acorda que les parts que firmen el Conveni general poden fixar noves matËries de negociaciÛ reservades al seu ‡mbit, amb la consulta prËvia a les organitzacions territorials.

Article 3

Reserva material del Conveni general

En compliment de les exigËncies formals que preveu l'article 83.2 de l'Estatut dels treballadors, es manifesta que no poden ser objecte de negociaciÛ en l'‡mbit d'aquest Conveni les matËries reservades al Conveni col∑lectiu general que especifica l'article 2 d'aquest com tampoc les que es reservin en el futur a aquest ‡mbit. Conseg¸entment, les parts que firmen aquest Conveni renuncien expressament a l'exercici del que preveu el par‡graf segon de l'article 84 de l'Estatut dels treballadors, en relaciÛ amb les matËries que preveu l'article 2.b).

Article 4

Principi de complementarietat

D'acord amb l'article 83.2 de l'Estatut dels treballadors, les organitzacions signants reconeixen el principi de complementarietat del Conveni col∑lectiu general del sector respecte a aquest.

Article 5

ConcurrËncia de convenis

De conformitat amb el que disposa l'article 84 de l'Estatut dels treballadors i les atribucions de competËncia que preveu l'article 2 d'aquest Conveni, en cas de concurrËncia entre convenis d'‡mbit diferent l'aplicaciÛ s'ha de resoldre tenint en compte els principis seg¸ents:

  1. No sÛn aplicables els acords presos en la negociaciÛ d'‡mbit territorial inferior que contradiguin el contingut de les normes desplegades en el Conveni general en relaciÛ a les matËries reservades a aquest Conveni i previstes en l'article 2.

  2. La concurrËncia entre convenis de diferent ‡mbit (general i d'‡mbit inferior) pel que fa a les matËries no previstes en l'article 2 del Conveni general, i que contradiguin les desplegades en aquest Conveni, s'ha de resoldre mitjanÁant l'aplicaciÛ dels criteris que les organitzacions signants del Conveni general fixin com a les seves respectives representacions en els convenis d'‡mbit inferior, sempre que aquestes representacions tinguin el recolzament de les majories exigides per constituir la ComissiÛ Negociadora en la corresponent unitat de negociaciÛ. I aixÚ amb independËncia del car‡cter de dret necessari que li ve atribuÔt en el par‡graf segon de l'article 84 de l'Estatut dels treballadors.

CapÌtol 2

¿mbits d'aplicaciÛ i vigËncia

Article 6

Efic‡cia i abast d'obligacions

Ateses la naturalesa normativa i l'efic‡cia general donada pel que disposa el tÌtol 3 de l'Estatut dels treballadors i per la representativitat de les organitzacions signants, aquest Conveni afecta totes les associacions, les entitats, les empreses i els treballadors compresos dins dels seus ‡mbits funcional, personal i territorial.

Article 7

¿mbit territorial

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ a tot el territori de la provÌncia de Barcelona, sens perjudici del que disposa l'article 1.4 de l'Estatut dels treballadors.

Article 8

¿mbit funcional

Les ind˙stries estan dedicades a la fabricaciÛ, la manipulaciÛ i el muntatge dels articles derivats del ciment que s'esmenten a continuaciÛ:

FabricaciÛ de formigons preparats i morters per ser subministrats, transportats i bombats en les obres.

FabricaciÛ de productes de fibrociment com ara plaques, tubs, accessoris i altres elements.

FabricaciÛ d'articles i elements en formigons i morters en massa, armats, posttensats o pretensats, i tambÈ articles en cel∑lulosa-ciment i tosca-ciment com ara llambordes, rajoles, blocs, vorades, revoltons, dipÚsits, formigÛ arquitectÚnic, lloses, emmotllaments, pedra artificial, pals, teules, tubs, bigues i altres elements estructurals, etc.

Les activitats complement‡ries a les relacionades i tambÈ la comercialitzaciÛ i distribuciÛ dels productes esmentats.

Article 9

¿mbit personal

S'inclouen en l'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Conveni totes les empreses i els treballadors l'activitat dels quals quedi compresa dins de l'‡mbit funcional descrit a l'article 8. S'exceptuen de la seva aplicaciÛ els que quedin inclosos en els diversos apartats de l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 10

¿mbit temporal

La durada d'aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR