Convenio colectivo - Indústries de Derivats del Ciment, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5082 de 03/03/2008

RESOLUCIÓ

TRE/565/2008, d'1 de febrer, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 1700295).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona, subscrit, d'una part, pel Grup d'empresaris de derivats del ciment i, de l'altra, per CCOO i UGT, el dia 11 de desembre de 2007, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós del Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 199/2007, de 10 de setembre; l'article 170.1.j de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 1700295), al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 1 de febrer de 2008

Núria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials de Treball

a Girona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les indústries de derivats del ciment de la província de Girona per als anys 2007-2010

Article 1

Àmbit d'aplicació

Queden inclosos en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni les empreses i els treballadors/ores que estiguin compresos en els articles 9 i 10 del Conveni general de derivats del ciment i que desenvolupin la seva activitat en l'àmbit territorial de la província de Girona.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni té una durada de 4 anys, és a dir, des del dia 1 de gener de 2007 fins al 31 de desembre de 2010, i és prorrogable per anualitats, tret que qualsevol de les parts el denunciï amb 3 mesos d'antelació respecte de la data de venciment o de qualsevol de les pròrrogues.

Un cop denunciat, s'ha de continuar aplicant fins que se n'aprovi un altre o, si escau, fins que es dicti una norma de compliment obligatori.

Els efectes econòmics d'aquest Conveni són retroactius amb efecte d'1 de gener de 2007.

Article 3

Compensació i absorció

Les condicions pactades en aquest Conveni tenen en conjunt el caràcter de mínimes. Són compensables en conjunt amb les actuals, qualsevol que en sigui l'origen i la causa. Absorbeixen tota mena de millora que per qualsevol causa i disposició es pugui establir temps a venir.

Article 4

Festivitats

Quant a festivitats, és norma reguladora el calendari oficial vigent, aprovat per la Generalitat de Catalunya, amb la inclusió de les festes locals també aprovades per la Generalitat, així com el dia 13 de juny, Sant Antoni, festivitat gremial; 1 dia per Nadal, i un altre dia, preferentment també per Nadal.

Article 5

Roba de treball

Cal atenir-se a allò que disposa l'article 71.6 del Conveni general.

Article 6

Hores no treballades per impossibilitat del treball

En els supòsits d'inclemències del temps, força major o d'altres causes imprevisibles, cal atenir-se a allò que disposa l'article 40 del Conveni general.

Article 7

Permisos i llicències

Respecte de permisos i llicències cal atenir-se a allò que disposa l'article 77 i l'annex V, quadre de permisos i llicències del Conveni general.

Article 8

Hores extraordinàries

Cal atenir-se a allò que disposa l'article 55 del Conveni general.

Article 9

Gratificacions extraordinàries

S'estableixen 2 gratificacions extraordinàries amb la denominació de paga d'estiu i paga de Nadal, que s'han d'abonar respectivament, abans del 30 de juny i del 20 de desembre, i s'han de meritar per semestres naturals, i per cada dia natural en què s'hagi acreditat el salari base.

Acreditació de les pagues:

Paga d'estiu: de l'1 de gener al 30 de juny

Paga de Nadal: de l'1 de juliol al 31 de desembre

La quantia d'aquests complements ha de ser la que s'especifica per a cadascun dels grups o nivells a les taules del Conveni, incrementada, en el cas que procedeixi, amb l'antiguitat consolidada que correspongui.

Al personal que ingressi o plegui de l'empresa, se li ha de fer efectiva la part proporcional de les gratificacions extraordinàries d'acord amb els criteris anteriors, en el moment de realitzar la liquidació dels seus havers.

Article 10

Vacances

Cal atenir-se a allò que disposen els articles 41 i 53 del Conveni general.

Article 11

Jornada de treball

La jornada de treball efectiu per a l'any 2007 és de 1.740 hores anuals efectives de treball i per als anys 2008, 2009 i 2010, és de 1.736 hores anuals efectives de treball, distribuïdes de dilluns a divendres, excepte per a les empreses que treballin els dissabtes, que han de continuar amb la jornada de dilluns a dissabte, llevat que pactin una altra cosa.

Pel que fa a la distribució o prolongació de la jornada, cal fer-ho d'acord amb allò que estableixen els articles 36 i 37 del Conveni general.

Article 12

Salari global

Es prohibeix la modalitat de pagament de salaris per mitjà del sistema global o tot inclòs; en conseqüència, qualsevol que sigui el pacte que es pugui haver signat o que hagi regit fins a l'entrada en vigor del present Conveni, tots els treballadors han de percebre les gratificacions de Nadal i juny en la data que legalment correspongui, igual com les vacances.

Article 13

Complements per IT

  1. Complement per incapacitat temporal derivada d'accident de treball o malaltia professional.

    Com a complement de les prestacions a càrrec de l'entitat gestora, els treballadors/ores que es trobin en situació d'incapacitat temporal derivada d'accident de treball o malaltia professional, han de rebre un complement fins assolir el 100% de la base de cotització del mes anterior, sense incloure la part d'hores extraordinàries ni la prorrata de les pagues extres que s'han de cobrar íntegres en les seves dates de cobrament.

  2. Complement per incapacitat temporal derivada de malaltia comuna o accident no laboral.

    1. si l'índex d'absentisme definit a l'apartat b) d'aquest article és igual o inferior al 3%, prenent el promig dels 12 mesos anteriors al període que es liquida més la del propi mes de liquidació (promig 12 mesos + índex del mes) / 2, els treballadors/ores que es trobin en situació d'IT derivada de malaltia comuna o accident no laboral han de rebre un complement fins assolir el 100% de la base reguladora en els termes indicats en el paràgraf anterior a partir del dia 16 de la baixa i mentre duri aquesta situació. En els supòsits d'hospitalització s'ha d'abonar el 100% des del primer dia.

    2. s'entén per absentisme la inassistència al treball per IT derivada de malaltia comuna o accident no laboral i és el resultat de la fòrmula següent:

    Absentisme = hores d'absència per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR