Convenio colectivo - Indústries de la Fusta, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5086 de 07/03/2008

RESOLUCI”

TRE/622/2008, de 4 de febrer, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona per als anys 2007-2011 (codi de conveni n˙m. 1700255).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona, subscrit, d'una banda per l'AssociaciÛ d'Empresaris de la Fusta i, de l'altra, per la UGT, el dia 20 de desembre de 2007, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 199/2007, de 10 de setembre; l'article 170.1.j) de la Llei org‡nica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona, per als anys 2007-2011 (codi de conveni n˙m. 1700255), al Registre de Convenis dels Serveis Territorials de Treball a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 4 de febrer de 2008

N˙ria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials de Treball

a Girona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball per a les ind˙stries de la fusta de la provÌncia de Girona

CapÌtol 1

Article 1

¿mbit funcional

Les estipulacions contingudes en el present Conveni regulen les relacions de treball de tota mena d'ind˙stries de la fusta i, expressament, les regulades en l'annex 1 del Conveni general estatal de la fusta.

Article 2

¿mbit territorial

El Conveni afecta a tots els centres de treball compresos en l'‡mbit funcional descrit en l'article anterior i situats a la provÌncia de Girona, tot i que el domicili social de l'empresa radiqui fora d'aquest ‡mbit.

Article 3

¿mbit personal

Es regeixen per les disposicions d'aquest Conveni tots els treballador/as/ores que actualment o en endavant prestin serveis a les ind˙stries de la fusta compreses en els ‡mbits descrits en els 2 articles precedents, qualsevol que en sigui la categoria professional o el car‡cter de les relacions de treball.

Article 4

¿mbit temporal

La durada del present Conveni Ès de 5 anys, a partir del primer de gener de 2007 i, per tant, acaba el 31 de desembre del 2011. El Conveni es pot prorrogar d'any en any, sempre que no s'hi interposi cap den˙ncia. Produeix efectes econÚmics a partir del primer de gener de 2007. L'entrada en vigor Ès la de la data en quË el publiqui el DOGC.

Article 5

Den˙ncia

El present Conveni s'ha de considerar denunciat autom‡ticament en la data de finalitzaciÛ de la vigËncia pactada. No obstant, la mesa negociadora ha d'iniciar les deliberacions amb 3 mesos d'antelaciÛ al venciment del termini de vigËncia abans assenyalat.

CapÌtol 2

Article 6

CompensaciÛ i absorbibilitat

Les millores econÚmiques del present Conveni, han de ser compensades i absorbides per les que volunt‡riament hagin concedit o pactat les empreses amb els respectius treballador/as/ores, sempre que aquestes millores superin el contingut econÚmic del Conveni

Les millores obtingudes pel present Conveni poden ser absorbides per les que volunt‡riament hagin concedit les empreses i per aquelles que en endavant s'estableixin per disposicions legals.

Article 7

Garantia personal

Les condicions de treball adquirides i que siguin mÈs beneficioses no poden ser disminuÔdes per una tal absorciÛ, i aixÌ doncs, s'han de mantenir inalterables.

CapÌtol 3

Article 8

Categories professionals

S'ha d'estar a allÚ que disposa el Conveni general estatal de la fusta en aquesta matËria.

CapÌtol 4

Article 9

Remuneracions

Les retribucions mÌnimes del personal afectat pel present Conveni consisteixen en el sou o salari base que consta a les taules salarials que s'uneixen en annex al present text i que en formen part integrant. Els sous i salaris es perceben per dia natural.

Les taules salarials del perÌode comprËs entre l'01.01.2007 i el 31.12.2007 han estat incrementades en un 3,3%, respecte de les vigents fins al 31.12.2006 mÈs 0,7 pendent de la diferËncia d'IPC corresponent a l'any 2006.

S'estableix com a cl‡usula de garantia una revisiÛ amb efectes retroactius a l'1 de gener de 2007 en cas que l'IPC real superi el previst pel Govern per aquest perÌode. L'excedent s'ha d'abonar en 1 sola paga el mes de febrer de l'any seg¸ent.

Article 10

Dietes

L'import de les dietes per a 2007, Ès de 10,00 euros la mitja dieta i de 30,00 euros la dieta completa.

Si per les circumst‡ncies especials les despeses originades pel desplaÁament, sobrepassen l'import de les dietes, l'excÈs s'ha d'abonar per l'empresa, previ coneixement de les mateixes i posterior justificaciÛ pels treballador/as/es.

Article 11

Diada de Sant Josep

La diada de Sant Josep (19 de marÁ) es considera festivitat no recuperable en totes les activitats regulades per aquest Conveni. Quan sigui dissabte o diumenge s'ha de treballar de mutu acord entre empresa i treballador/as/es a una altra data. En tot cas i de com˙ acord entre empresa i treballador/a s'ha de traslladar aquesta festivitat a la data que es pacti.

Article 12

Jornada de treball

La jornada anual de treball efectiu per a les ind˙stries de la fusta i per a les de treballs forestals, serradores i magatzems Ès la que disposa el Conveni general estatal de la fusta i, per tant, tÈ la seg¸ent regulaciÛ:

Any 2007: 1.760 hores.

Any 2008: 1.752 hores.

Any 2009: 1.752 hores.

Any 2010: 1.752 hores.

Any 2011: 1.752 hores.

La jornada de treball es distribueix de dilluns a divendres, excepte a les empreses que hi trobin un perjudici objectiu de qualsevol Ìndole.

Pel que fa a la seva distribuciÛ s'ha d'estar a allÚ disposat en l'article 47 del Conveni general.

1r. Les empreses poden distribuir la jornada establerta en l'article anterior, al llarg de l'any, mitjanÁant criteris de fixaciÛ uniforme o irregular. Afectant la uniformitat o irregularitat bÈ a tota la plantilla o de forma diversa per seccions o departaments, per perÌodes estacionals de l'any en funciÛ de les previsions de les diferents c‡rregues de treball i desplaÁament de la demanda.

La distribuciÛ de la jornada realitzada en els termes precedents s'ha de fixar i publicar abans del 31 de gener de cada exercici; no obstant, pot modificar-se per 1 sola vegada l'esmentat calendari fins al 30 d'abril. Una vegada establert el nou calendari, les modificacions al mateix s'han de portar a efecte d'acord amb allÚ establert en els articles 34 i 41 de l'Estatut dels treballador/as, sense perjudici del que s'estableix en el n˙m. 4 del present article.

2n. Quan l'empresa practiqui una distribuciÛ irregular de la jornada, aquesta s'ha de limitar als lÌmits mÌnims i m‡xims de distribuciÛ seg¸ent: en cÚmput diari no pot excedir d'un mÌnim i m‡xim de 7 a 9 hores; en cÚmput setmanal aquests lÌmits no poden excedir de 35 a 45 hores.

3r. Els lÌmits mÌnims i m‡xims fixats en el par‡graf anterior amb car‡cter general, es poden modificar en l'‡mbit de l'empresa, previ acord amb els/les representants legals dels treballador/as/ores, fins a les referËncies seg¸ents: en cÚmput diari de 6 a 10 hores o en cÚmput setmanal de 30 a 50 hores.

4t. Sense perjudici d'allÚ establert en els par‡grafs anteriors, en qualsevol moment de l'any, les empreses poden ampliar o reduir la jornada ordin‡ria en mÈs o menys fins a un m‡xim de 2 h cada dia i amb un m‡xim de 60 dies laborables l'any. Les empreses que facin ˙s d'aquesta facultat ho han de preavisar, per escrit, als treballador/as/ores afectats amb una antelaciÛ no inferior a 2 dies laborables. En tot cas, s'ha de respectar el cÚmput anual d'hores de treball efectiu. En aquells centres on existeixi representaciÛ legal dels treballador/as es necessari l'acord previ d'aquests.

5Ë. La distribuciÛ irregular de la jornada no afecta la retribuciÛ i les cotitzacions del treballador/a.

6Ë. Si com a conseq¸Ëncia de la distribuciÛ irregular de la jornada, al venciment del seu contracte de treball el treballador/a haguÈs realitzat un excÈs d'hores, en relaciÛ a les que corresponguessin a una distribuciÛ regular, l'excÈs s'ha d'abonar en la seva liquidaciÛ, segons el valor de l'hora extraordin‡ria.

Article 13

Gratificacions

Tots els treballador/as compresos en l'‡mbit d'aquest Conveni, han de percebre 2 gratificacions de 30 dies en cadascuna de les pagues de juny i Nadal en compliment del que estableix l'article 59 del Conveni general estatal.

Article 14

Vacances

Tot el personal afectat per aquest Conveni fa 30 dies de vacances anuals retribuÔdes amb salari o sou real; 9 d'aquests dies es concedeixen quan l'empresa ho consideri oport˙, en conseq¸Ëncia, les vacances es poden fraccionar en 2 perÌodes. No poden comenÁar en diumenge o en dia festiu. La seva retribuciÛ s'efectua d'acord amb allÚ que disposa l'article 61 del Conveni general estatal de la fusta.

Article 15

Roba de treball

Tot el personal de les empreses afectades per aquest Conveni tÈ dret a 2 peces de roba de treball d'utilitzaciÛ obligatÚria a la feina. Aquesta roba consisteix en granotes, pitets o bates per al personal obrer d'ofici o magatzem i guardapols per als administratius.

La roba de treball s'ha de reposar per l'empresa 1 cop a l'any.

Article 16

Prestacions en cas d'accident

En cas que els beneficiaris...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR