Convenio colectivo - Tecnología Medio Ambiente (TMA) - Grupo F. Sánchez, SL (serveis de neteja viària i recollida d escombraries de Sant Cugat del Vallès), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2012
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5113 de 17/04/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1124/2008, de 4 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (Sant Cugat del Vallès), per als anys 2008-2012 (codi de conveni núm. 0806631).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (Sant Cugat del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de setembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (Sant Cugat del Vallès), per als anys 2008-2012 (codi de conveni núm. 0806631) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 4 de febrer de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL (neteja viària de Sant Cugat del Vallès), per als anys 2008-2012

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Finalitat

Aquest Conveni és d'aplicació a tots els treballadors adscrits als serveis de neteja viària indicats en el contracte subscrit entre l'empresa Tecnología Medio Ambiente Grupo F. Sánchez, SL i l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

El personal de nova contractació ha d'estar adscrit en una de les categories professionals previstes en aquest Conveni.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu de treball té una vigència de 5 anys, s'inicia el dia 1 de gener de 2008 i finalitza el dia 31 de desembre de 2012.

Article 3

Garantia .ad personam.

Els treballadors que a l'entrada en vigor d'aquest Conveni percebin alguna quantitat que no hi sigui prevista han de conservar les quantitats esmentades com a condició més beneficiosa, les quals no poden ser absorbides ni compensades per cap concepte del Conveni i s'han de revalorar cada any segons els mateixos percentatges que els que estableixi el mateix Conveni col·lectiu per a la revaloració de la resta de conceptes econòmics. Aquest dret s'ha de mantenir .ad personam. i, per tant, deixa de ser de disposició col·lectiva en els convenis successius.

Article 4

Denúncia

Aquest Conveni queda denunciat automàticament 1 mes abans del seu venciment; a partir d'aquesta data les parts es poden notificar l'una a l'altra les propostes de negociació corresponents, i el seu contingut normatiu s'ha de mantenir en vigor una vegada finalitzada la seva vigència.

Article 5

Dret supletori i jurisdicció

Pel que fa a tot el que no preveu ni regula aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al Conveni col·lectiu general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram, i també a totes les lleis i disposicions de caràcter general reguladores de les relacions laborals.

Les parts signants se sotmeten expressament i col·lectivament als procediments de conciliació/mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que es puguin suscitar.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions que es pacten en aquest Conveni i també en la taula salarial annexa formen un tot orgànic i indivisible a l'efecte de la seva aplicació pràctica.

Article 7

Comissió Paritària

Es crea una Comissió mixta de vigilància en la interpretació i aplicació del Conveni. La Comissió està integrada per 5 membres en representació de l'empresa i 5 membres en representació dels treballadors. S'ha de reunir a instàncies de les parts, les reunions s'han de fer com a màxim dins dels 7 dies següents a partir del dia de la convocatòria, en la qual s'ha d'incloure obligatòriament l'ordre del dia dels punts a tractar.

Capítol 2

Règim de treball

Article 8

Jornada

Durant la vigència d'aquest Conveni, la jornada és de 37 hores de presència a la setmana (inclosos els 30 minuts de descans diaris).

Article 9

Horari de treball

Els horaris reflectits en aquest article han de respectar, en tot cas, les condicions de què gaudeixi individualment cada treballador.

Distribució de torns i horaris de neteja viària

De dilluns a dissabte: de 7.00 a 13.10 hores i de 15.00 a 21.10 hores.

De dimarts a diumenge: de 7.00 a 13.10 hores i de 15.00 a 21.10 hores.

El personal contractat amb la distribució de jornada de dimarts a diumenge, així com les noves contractacions en qualsevol de les 2 distribucions i horaris, han de treballar tots els dies, independentment que siguin laborables o festius, no obstant això, en cas que algun dels dies fos festiu, aquest es compensaria amb 1 dia de descans dins dels termes previstos en la legislació vigent o amb prestació econòmica estipulada al present Conveni, que s'ha de fixar previ acord entre empresa i treballador, i sempre que el servei quedi cobert.

Tot el personal ha d'utilitzar diàriament el rellotge de control horari instal·lat a la base. Cal fitxar a l'entrada i a la sortida utilitzant la targeta magnètica prevista a aquest efecte.

Article 10

Vacances

Tot el personal regit per aquest Conveni ha de gaudir de vacances retribuïdes.

El període de vacances anuals és de 31 dies naturals. El gaudi del període s'ha d'iniciar en dilluns o el dia hàbil següent al seu descans setmanal. El personal amb la categoria de peó especialista de neteja viària, oficial de segona i operari conductor n'ha de gaudir entre juliol i agost; els treballadors amb la categoria de peó ordinari n'han de gaudir en els mesos de juny i setembre.

  1. Durant aquest període de vacances, el salari que es merita és la retribució d'1 mensualitat completa.

  2. El calendari per gaudir de la vacances es fixa de comú acord entre l'empresa i el Comitè, amb 3 mesos de temps com a mínim, i s'exposa al tauler d'anuncis. Es confecciona tenint en compte que hi ha d'haver una rotació anual que permeti als treballadors iniciar el període de vacances un mes diferent del que van fer-les l'any anterior.

  3. Si un treballador, una vegada adjudicats els torns de vacances, canvia el que li correspondria pel d'un altre treballador de la mateixa categoria i aquest està d'acord amb el canvi, s'autoritza sempre que el servei quedi garantit i s'avisi per escrit amb 30 dies de temps.

Article 11

Llicències retribuïdes

El personal adscrit a aquest Conveni té dret a llicència retribuïda pels motius i els períodes de temps que es detallen a continuació:

El dia 3 de novembre, festivitat de Sant Martí de Porres, és festiu a tots els efectes. Si aquest dia cau en diumenge o dia festiu, s'ha de gaudir de la festivitat dins la setmana següent.

1 dia per motius particulars. Per gaudir-ne, el mateix dia no poden coincidir 2 o més conductors i més de 5 peons (2 de recollida i 3 de neteja viària). Per gaudir del dia s'ha de tenir 1 any de permanència a l'empresa com a mínim.

Per matrimoni: 16 dies naturals.

Per part d'esposa: 2 dies naturals.

Per malaltia greu de parents fins al segon grau de consanguinitat o afinitat: 2 dies naturals, ampliables a 4 si és fora de Catalunya.

Per la mort del cònjuge: 2 dies naturals, ampliables a 4 si és fora de Catalunya.

Per la mort de pares, pares polítics o fills polítics: 2 dies naturals, ampliables a 4 si és fora de Catalunya.

Per mort de fills: 2 dies naturals, ampliables a 4 si és fora de Catalunya.

Per matrimoni de fills o germans: 1 dia natural, ampliable a 3 si és fora de Catalunya.

Tot això, amb el lliurament previ, per part del treballador, en el moment de reincorporar-se a la feina, dels documents oportuns que avalin fefaentment la contingència que es manifesta.

Article 12

Llicències sense retribució

L'empresa concedeix permisos sense retribució a tots els treballadors que ho sol·licitin amb 15 dies de temps com a mínim, la durada dels quals no pot excedir de 4 dies feiners l'any.

Article 13

Excedències

Tot el personal que pugui passar a situació d'excedència voluntària pot reincorporar-se en acabar aquesta al seu lloc de treball.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR