Convenio colectivo - Compañía Española de Laminación SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5125 de 06/05/2008

RESOLUCI”

TRE/1336/2008, de 29 de gener, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa CompaÒÌa EspaÒola de LaminaciÛn, SL (Celsa), per als anys 2007-2010 (codi de conveni n˙m. 0811462).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa CompaÒÌa EspaÒola de LaminaciÛn, SL (Celsa), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 8 de novembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de marÁ, de reestructuraciÛ parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuraciÛ del Departament de Treball, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa CompaÒÌa EspaÒola de LaminaciÛn, SL (Celsa), per als anys 2007-2010 (codi de conveni n˙m. 0811462) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 29 de gener de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa CompaÒÌa EspaÒola de LaminaciÛn, SL, per als anys 2007-2010

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni Ès d'‡mbit d'empresa i regula les relacions laborals dels centres de treball de la CompaÒÌa EspaÒola de LaminaciÛn, SL.

En queden excloses les persones que exerceixin les funcions a quË es refereixen els apartats 1.a) i 1.f) de l'article 2 de l'Estatut dels treballadors (alts c‡rrecs i representants de comerÁ).

Article 2

VigËncia i durada

El Conveni entra en vigor a l'efecte econÚmic a partir de l'1 de gener de 2007 i finalitza amb car‡cter general el 31 de desembre de 2010.

Si cap de les parts no el denuncia es prorroga en els seus propis termes per perÌodes anuals.

Article 3

Den˙ncia

La den˙ncia que proposa la iniciaciÛ, revisiÛ o prÚrroga es considera efectuada de manera autom‡tica amb una antelaciÛ de 3 mesos a la data del seu venciment.

Si en acabar el termini de vigËncia del Conveni se n'insta la rescissiÛ, s'ha de mantenir el rËgim establert fins que les parts afectades es regeixin per un nou Conveni, independentment de les facultats que la llei reserva a l'autoritat laboral.

Les negociacions per a la revisiÛ del nou Conveni s'han d'iniciar en el termini d'1 mes a partir de la recepciÛ de la comunicaciÛ, a la qual la part denunciant del Conveni ha d'adjuntar un projecte raonat sobre els motius de la den˙ncia i els punts sobre els quals cal deliberar.

Les parts han de procurar que les negociacions es duguin a terme amb la continuÔtat necess‡ria per tal de permetre l'examen i la soluciÛ especÌfica dels problemes plantejats.

Article 4

CompensaciÛ i absorciÛ

Les condicions que ara es pacten substitueixen totes les que eren vigents a l'empresa fins a la signatura d'aquest Conveni com a conseq¸Ëncia de qualsevol pacte, causa o origen, tret que se'n mantingui alguna expressament.

Les disposicions legals futures (aplicables, en principi, a l'empresa) que comportin qualsevol variaciÛ o creaciÛ de conceptes retributius ˙nicament tenen repercussiÛ en l'empresa si, considerant les condicions salarials generals alienes al Conveni en cÚmput global anual, aquestes superen les que ara es pacten; altrament, queden absorbides pel Conveni.

Tanmateix, les quantitats que fins ara percebien els treballadors en concepte de complement d'exvinculaciÛ no poden ser compensades ni absorbides, sinÛ que es revaloren amb els increments que estableix l'article 35 d'aquest Conveni.

Article 5

Garantia .ad personam.

No obstant l'article anterior, cal respectar i conservar (a tÌtol exclusivament personal i subjectiu) les situacions individuals que, comparades en cÚmput anual, siguin mÈs beneficioses que les que s'estableixen en aquest Conveni.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina

Article 6

Principis generals

L'organitzaciÛ de la feina en cadascuna de les seccions i dependËncies de treball Ès facultat exclusiva de la DirecciÛ de l'empresa d'acord amb la legislaciÛ vigent. La DirecciÛ de l'empresa ha de comunicar al ComitË d'Empresa i a les seccions sindicals els canvis que, amb car‡cter general, es puguin produir en l'organitzaciÛ de la feina abans d'aplicar-los.

Entre aquestes facultats destaquen les seg¸ents:

  1. Poder exigir la vigil‡ncia, l'atenciÛ i la neteja de la maquin‡ria i les instal∑lacions encomanades.

  2. La mobilitat i la distribuciÛ del personal de l'empresa de conformitat amb les necessitats de l'organitzaciÛ i la producciÛ.

En casos d'absËncies a la feina, el cap de torn, com a representant de la DirecciÛ de l'empresa, pot organitzar la feina amb car‡cter excepcional readaptant funcions i distribuint el personal de la manera que consideri mÈs eficaÁ, d'acord amb els criteris seg¸ents:

  1. Cal procurar els serveis d'un polivalent, si n'hi ha cap de disponible.

  2. Amb car‡cter excepcional, hi ha de posar la persona que consideri mÈs capacitada tenint en compte el que disposa l'article 19 de la Llei de prevenciÛ de riscos laborals.

  3. Cal substituir les baixes que es produeixin en un termini de 24 a 72 hores, salvant en les polivalËncies en la mesura que sigui possible.

Si hi ha excÈs d'absentisme, les absËncies es cobreixen amb personal eventual contractat per l'empresa o, si no n'hi ha, per personal voluntari d'altres torns.

El ComitË d'Empresa i la DirecciÛ es comprometen a estudiar els possibles problemes que sorgeixin arran de l'aplicaciÛ d'aquest article, d'acord amb els criteris anteriors i tenint en compte la necessitat d'obeir el cap de torn i l'obligaciÛ d'aquest de respectar el que ara es pacta.

Article 7

Canvis de lloc de treball

  1. Criteri b‡sic.

    1. Cada persona resta adscrita a un torn, la qual cosa implica que tÈ definit un horari, un calendari, un lloc de treball i una categoria professional.

    2. En qualsevol canvi de torn o de departament a un lloc de categoria superior cal cobrar la diferËncia de salari. Si el lloc pertany a la mateixa categoria o a una categoria inferior es conserva el salari.

    3. En els plus de lloc de treball (nocturn i cinquË torn) s'han d'abonar els que siguin mÈs beneficiosos.

  2. Casos possibles.

    1. Si el canvi es produeix en el mateix torn o departament nomÈs s'han d'abonar les diferËncies per categoria de lloc de treball, si escau.

    2. Si es produeix un canvi de lloc de treball que implica tambÈ un canvi de torn, amb l'acord de l'interessat, i es fa per un perÌode previsible inferior a 3 mesos, cal aplicar els criteris seg¸ents a l'efecte de la remuneraciÛ:

      1. Es considera dia de descans del treballador el dia que tambÈ ho sigui en el seu torn normal.

      2. Si per necessitats del nou lloc de treball ha de treballar en els dies de descans del seu torn normal, aquests dies se li paguen com a hores extraordin‡ries.

      3. Quan arribi el perÌode de descans del torn en quË treballa transitÚriament, pot optar per descansar cobrant com a dia de descans o reintegrar-se al seu torn normal de treball, llevat que per a aixÚ hagi de doblar; en aquest cas, ha de descansar i cobrar el dia com a treballat.

      4. En tot cas, a l'efecte de cobrar els plus nocturns, de torns, de cinquË torn, etc., la persona cobra els que li siguin mÈs beneficiosos.

    3. Si per necessitats tËcniques o organitzatives s'ha de fer un canvi de lloc de treball i/o de torn que es presumeixi indefinit, cal respectar al treballador afectat les condicions mÈs beneficioses en conjunt. Qualsevol modificaciÛ que en aquest ‡mbit es produeixi s'ha de fer sense menyscapte de la dignitat del treballador i sens perjudici de la seva formaciÛ i promociÛ professional. Aquest canvi s'ha de comunicar amb 1 mes de temps.

Article 8

Grups professionals

Una ComissiÛ Mixta, formada per representants dels treballadors i de la DirecciÛ de l'empresa, Ès l'encarregada d'adaptar el sistema de grups professionals que estableix el vigent Conveni col∑lectiu per a la ind˙stria siderometal∑l˙rgica de la provÌncia de Barcelona a la realitat de l'empresa.

L'acord al qual arribi la ComissiÛ Mixta s'ha d'incorporar al text del Conveni.

L'annex 5 recull els nivells de qualificaciÛ obtinguts pel ComitË de ValoraciÛ de Llocs de Treball. Aquesta qualificaciÛ s'ha fet a partir de les valoracions dels llocs, considerant sempre que en les aturades de manteniment, avaries, etc. el personal ha de fer les tasques que li siguin encomanades pels caps respectius. En cas de produir-se canvis fonamentals en les funcions dels llocs, cal revisar-ne la valoraciÛ.

Article 9

Lloc de treball en el full salarial

Cal incloure en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR