Convenio colectivo - Personal Laboral del Ajuntament dels Prats de Rei, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Noviembre de 2007
Fin de Vigencia31 de Octubre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5134 de 20/05/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1457/2008, de 18 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament dels Prats de Rei per al període de l'1.11.2007 al 31.10.2010 (codi de conveni núm. 0814852).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament dels Prats de Rei, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 12 de novembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral de l'Ajuntament dels Prats de Rei per al període de l'1.11.2007 al 31.10.2010 (codi de conveni núm. 0814852) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 de febrer de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del personal laboral de l'Ajuntament dels Prats de Rei

Capítol 1

Part general

Article 1

Àmbit funcional i parts concertants

  1. L'objecte d'aquest Conveni col·lectiu és:

    1. Regular les condicions de treball del personal laboral de l'Ajuntament dels Prats de Rei.

    2. La unificació de la normativa reguladora de les condicions de treball de tot el personal al servei de l'Ajuntament dels Prats de Rei, d'acord amb la normativa vigent.

    3. Establir un règim de classificació comú amb els mateixos criteris retributius per a tot el personal al servei de l'Ajuntament dels Prats de Rei.

    4. L'assimilació del règim jurídic del personal laboral al del personal funcionari en tot el que permeti la seva especial naturalesa i condició, de conformitat amb la normativa vigent.

  2. Les parts concertants són el representant legal dels treballadors de l'Ajuntament dels Prats de Rei, com a part laboral, i el representant de l'Ajuntament dels Prats de Rei.

Article 2

Àmbit personal

Els acords que conformen aquest Conveni col·lectiu i els pactes de condicions seran d'aplicació a la totalitat de treballadors subjectes a l'Ajuntament amb una relació laboral comuna, fixa, eventual o indefinida, i/o d'oficina, neteja i brigada amb independència i proporcionalment a la durada del contracte.

Article 3

Àmbit territorial

Serà aquell de competència d'aquest Ajuntament dins de la seva demarcació territorial.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor a partir de la seva signatura i aprovació formal per l'òrgan competent de la corporació, llevat aspectes pel quals s'estableixi una altra data, i tindrà vigència de 3 anys des de 1 de novembre de 2007 al 31 d'octubre de 2010.

Article 5

Pròrroga i denúncia

  1. Si cap de les dues parts concertants no denuncia la vigència del Conveni en el termini de 3 mesos abans de la data en què finalitzi la seva vigència, s'entendrà prorrogat per períodes successius d'1 any.

  2. En cas que s'efectuï la denúncia, aquesta s'haurà de formular a través de comunicació escrita dirigida a l'altra part. En el termini d'1 mes des de la recepció de la comunicació s'haurà de constituir la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu. En aquest període, la part receptora de la comunicació haurà de respondre a la proposta de negociació i les dues parts hauran d'establir un calendari de negociacions.

Article 6

Interpretació i vigilància

  1. En el termini de 15 dies naturals des de l'aprovació d'aquest Conveni es constituirà una Comissió Mixta Paritària, formada pel responsable de personal de l'Ajuntament dels Prats de Rei, el delegat de personal com a representació legal del personal laboral, més els assessors, si s'escau, per a cadascuna de les parts.

  2. Aquesta Comissió estarà encarregada de la interpretació i vigilància del compliment d'aquest Conveni. Es reunirà en sessió ordinària un cop a l'any i, en qualsevol altra ocasió, en un termini de 3 dies hàbils des del moment en què una part ho demani a l'altra per escrit, incloent en aquest escrit l'ordre del dia de la sessió. Aquest termini de preavís podrà ser menor excepcionalment, sempre que es demani de manera justificada i per escrit, incloent en aquest escrit l'ordre del dia de la sessió.

  3. Les reunions de la Comissió Mixta Paritària hauran de constar en acta, i els acords que s'hi adoptin seran de compliment obligat, i mai no podran envair la competència de les autoritats administratives i jurisdiccionals.

    Totes les decisions de la Comissió es prendran en forma de resolució pactada.

  4. Les funcions de la Comissió Mixta Paritària seran:

    1. La interpretació, estudi i vigilància del compliment col·lectiu i total de les clàusules d'aquest Conveni.

    2. L'estudi dels temes o reclamacions referents a qualsevol de les clàusules d'aquest Conveni que se sotmetin a decisió de la Comissió, restant exclosos aquells que interfereixin amb la potestat d'autoorganització o altres competències de l'Ajuntament.

    3. Arbitratge, mediació i conciliació de les qüestions i conflictes de caràcter col·lectiu, i excepcionalment de caràcter individual, que les parts discordants sol·licitin expressament respecte l'aplicació de les clàusules del present Conveni, sempre que la Comissió accepti encarregar-se'n.

    4. Dictaminar amb caràcter consultiu sobre els calendaris laborals anuals que es proposin per a cada àrea de l'Ajuntament.

    5. Denunciar l'incompliment del Conveni.

    6. Proposar mesures correctives que desincentivin l'absentisme laboral.

    7. Dictaminar amb caràcter consultiu la preparació i disseny dels plans d'oferta d'ocupació pública.

    8. Qualsevol altra funció que s'estableixi en l'articulat d'aquest Conveni o en futures disposicions.

    9. Totes les altres activitats que puguin millorar l'eficàcia pràctica de l'acord o que vingui establerta en el seu text i qualsevol altra, que en el seu cas, pugui ser atribuïda a l'empara de disposicions que en un futur es promulguin.

  5. La Comissió Mixta Paritària podrà constituir meses específiques de caràcter paritari per al tractament de temes o qüestions sectorials que afectin col·lectius concrets.

Article 7

Garantia i absorció

  1. Per a tot allò que no estigui regulat en el present Conveni, se seguirà la legislació i les disposicions legals vigents.

  2. Es respectaran les condicions establertes en aquest Conveni respecte a aquells acords de l'Ajuntament que les contradiguin i perjudiquin els interessos dels treballadors, excepte aquelles que vinguin donades per l'aplicació de normes de rang superior i d'obligat compliment.

  3. Qualsevol disposició o acord que afecti col·lectius específics que millori les condicions dels treballadors, sempre previ acord de la Comissió Mixta Paritària, s'afegirà a l'actual Conveni.

Article 8

Remissió al Consorci d'Estudis de Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL)

En el cas de no reeixir respecte als temes plantejats en el si de la Comissió Mixta Paritària, les parts concertants d'aquest Conveni, acorden sotmetre's a l'òrgan de mediació i conciliació del Consorci d'Estudis de Mediació i Conciliació a l'Administració Local (CEMICAL). La resolució del CEMICAL serà vinculant per ambdues parts.

Capítol 2

Condicions de treball

Secció 1

Jornada, horari i calendari laboral. Control de l'absentisme

Article 9

Jornada laboral, horari i calendari

  1. La jornada bàsica laboral serà de 35 hores setmanals, exceptuant el personal de neteja, que ateses les necessitats del servei tindrà una distribució irregular. Amb caràcter general la jornada de treball per a tots els col·lectius serà de 1.477 hores anuals.

  2. Amb caràcter general la jornada ordinària de treball s'estableix, de dilluns a divendres, durant tot l'any, excepte festius, amb el següent horari:

    Tècnics i administratius:

    1. Matins: hora d'entrada de 8 a 9 hores i de sortida de 14 a 15 hores.

    2. Tardes: dilluns, dimecres i dijous de 16 a 20 hores.

      Horari d'estiu: juliol i agost jornada de matí.

      Agutzil:

    3. Matins: hora d'entrada de 8 a 9 hores i de sortida de 13 a 14 hores.

    4. Tardes: de dimarts a divendres de 15 a 18 hores.

      Personal neteja:

      Segons necessitats dels serveis.

      Qualsevol modificació horària s'haurà d'ajustar al que estableix la normativa legal amb l'obligació de fer sempre un període de consultes de 15 dies amb el Comitè d'Empresa i de notificar-li al treballador la modificació amb una anticipació de 30 dies a la data d'efectes, a partir de la finalització del període de consultes.

  3. El personal prestarà el seu servei en règim de jornada continuada, a excepció d'aquells treballadors que figurin adscrits actualment a llocs de treball que per la pròpia configuració del servei això no sigui possible, que els prestaran en règim de jornada partida o en règim de torns. En aquests casos cal atenir-se a la distribució horària o calendari laboral del departament a què corresponguin.

  4. Considerant el calendari de festes oficials...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR