Convenio colectivo - Check In, SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2012
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5143 de 02/06/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1644/2008, de 12 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Check In, SA, per als anys 2008-2012 (codi de conveni núm. 0814872).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Check In, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 20 de desembre de 2007, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Check In, SA, per als anys 2008-2012 (codi de conveni núm. 0814872) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 12 de març de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Check In, SA, per als anys 2008-2012

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu estableix les bases per regular les relacions entre l'empresa Check In, SA, i els seus treballadors, qualsevol que sigui la seva modalitat de contracte.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes del present Conveni col·lectiu són d'exclusiva aplicació a tots els centres de l'empresa en l'àmbit provincial de Barcelona.

Article 3

Àmbit funcional i personal

El present Conveni és d'aplicació a l'empresa Check In, SA, i els seus treballadors, dedicada conjuntament a prestar els serveis externs que es preveuen o es puguin preveure en el seu objecte social, especialment d'investigació, estudi i aplicació de noves tecnologies en el camp de les telecomunicacions, revisió, anàlisi i comprovació de sistemes de radiofreqüències, àudio, vídeo i anàlegs, elaboració d'informes comercials, activitats relacionades amb la investigació, prestació de serveis d'hostesses de congrés, hoteleria, certàmens i convencions, porteria-consergeria, atenció telefònica, recepció, manteniment, control, seguiment i verificació d'instal·lacions, emmagatzematge i distribució de materials i de totes aquelles activitats que directament o indirectament es relacionin amb les esmentades funcions, així com els serveis propis estructurals.

S'exclouen expressament les activitats regulades en la Llei de seguretat privada 23/1992, i al seu Reglament, Reial decret 2364/1994, llevat de les establertes en la seva disposició addicional primera .

Article 4

Vigència i durada

El present Conveni desplega els seus efectes en data 1 de gener de 2008, encara que la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya sigui posterior, i manté la seva vigència fins al dia 31 de desembre de 2012, i queda prorrogat íntegrament, d'any en any, fins a la seva substitució per un altre conveni del mateix àmbit i eficàcia, llevat que sigui denunciat en els termes que s'estableix en l'article següent.

Article 5

Denúncia

Qualsevol de les parts signants pot denunciar per escrit el present Conveni col·lectiu. La denúncia del present Conveni ha de ser feta amb un preavís mínim de 45 dies a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues. La part denunciant ha de remetre, dins dels 30 dies següents, escrit de projecte de Conveni a l'altra, la qual disposa de 2 setmanes per estudiar-ho i formular per escrit la seva contraproposta. Transcorreguts aquests terminis s'han d'iniciar les negociacions.

Article 6

Característiques del Conveni

Totes les condicions econòmiques o d'una altra índole, pactades al present Conveni, considerades en el seu conjunt i en còmput anual, tenen la consideració de mínimes complementant, si s'escau, les establertes en convenis d'àmbit superior. Els conflictes que s'originin per concurrència de convenis s'han de resoldre de conformitat amb el que preveu l'Estatut dels treballadors per a aquest supòsit.

Les condicions pactades al present Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible, fruit de les concessions mútues, i manté un equilibri entre els interessos de les parts negociadores, per la qual cosa la declaració de nul·litat total o parcial d'alguna de les clàusules comportaria la pèrdua de vigència i aplicabilitat de la totalitat del Conveni.

Article 7

Compensació, absorció, i garantia .ad personam.

Les condicions contingudes en aquest Conveni són compensables i absorbibles respecte a les que regien anteriorment, estimades en conjunt i còmput anual, i per tots els conceptes i plus que percebien.

Per ser condicions mínimes les d'aquest Conveni col·lectiu s'han de respectar les superiors implantades anteriorment, examinades en el seu conjunt i còmput anual.

Totes les condicions econòmiques pactades anteriorment per sobre de les establertes al present Conveni han de ser respectades. A aquests efectes s'ha d'implantar l'estructura salarial del present Conveni col·lectiu, i s'ha de considerar la diferència fins a les anteriors condicions econòmiques com a complement personal .ad personam., tant en les percepcions salarials com en les extrasalarials i indemnitzacions i abonaments de despeses.

Article 8

Revisió salarial anual

S'ha d'efectuar amb caràcter general partint de l'actualització d'índexs del preu del consum fixat pel Govern per a cada any i partint de les taules econòmiques del present Conveni col·lectiu (annex 1) i s'han de respectar sempre els convenis de superior rang si n'hi ha.

Capítol 2

Organització i prestació de treball

Article 9

Direcció i control de l'activitat laboral

  1. El treballador està obligat a realitzar la feina convinguda sota la direcció de l'empresari o la persona en qui aquest delegui, donada la facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa en l'organització i control del treball.

  2. En desplegament del que es disposa en el paràgraf anterior, la Direcció de l'empresa, a títol enunciatiu que no limitador, té les facultats següents:

    1. Crear, modificar, traslladar o suprimir centres de treball.

    2. Adscriure els treballadors a les tasques, rutes, torns i centres necessaris en cada moment, pròpies de la seva categoria i funcions.

    3. Determinar la forma de prestació del treball en tots els seus aspectes, com per exemple: les relacions amb la clientela, uniformes, impresos, formularis que s'han d'emplenar, i altres aspectes de naturalesa anàloga o similar.

    4. Determinar els rendiments mínims corresponents a cada lloc de treball.

    5. Qualssevol altres necessàries per al bon funcionament del serveis.

  3. L'empresari pot adoptar les mesures que estimi més oportunes de vigilància i control per verificar el compliment pel treballador de les seves obligacions i deures laborals, guardant en la seva adopció i aplicació la consideració deguda a la seva dignitat humana i sempre sota criteris de respecte cap al treballador.

  4. En el compliment de l'obligació de treballar assumida al contracte, el treballador deu a l'empresari la diligència i la col·laboració en el treball, i ha d'acceptar les ordres i instruccions adoptades per aquell en l'exercici regular de les seves facultats de direcció i, si no, pels usos i costums. Ambdues parts s'han de sotmetre en les seves prestacions a les exigències de la bona fe.

Article 10

Dret dels treballadors

Els treballadors tenen dret que se'ls doni un treball efectiu i d'acord amb la seva categoria professional, amb les excepcions previstes a l'Estatut dels treballadors; a la formació professional en el treball; a no ser discriminats per raons de sexe, estat civil, edat, condició social, orientació sexual, idees religioses o polítiques, afiliació o no a un sindicat, a la seva integritat física i a una adequada política de seguretat, consideració deguda a la seva dignitat, a la percepció puntual de la remuneració pactada i a l'exercici individual de les accions derivades del seu contracte de treball.

Article 11

Obligacions dels treballadors

  1. Els treballadors tenen com a deures bàsics el complir amb les obligacions del seu lloc de treball; de conformitat a les regles de la bona fe i diligència, observar les mesures de seguretat i higiene que s'adoptin, complir les ordres i instruccions de l'empresari en l'exercici regular de les seves facultats directives, a més de no concórrer amb l'activitat de l'empresa i contribuir a la millora de la productivitat.

    El treballador ha de tenir cura dels estris, eines, equip, vestuari i maquines que li confiïn per a l'exercici del seu treball, i mantenir-los en perfecte estat de conservació i netedat i informar l'empresari o els seus representants de les faltes o defectes que hi pugui haver en aquests, per al seu coneixement i possible esmena, amb la pretensió de mantenir la qualitat del servei.

    El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR