Convenio colectivo - Ediciones Deportivas Catalanas SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5161 de 27/06/2008

RESOLUCIÓ

TRE/1987/2008, de 5 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Deportivas Catalanas, SA, per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni núm. 0807792).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Deportivas Catalanas, SA, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 29 de febrer de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Deportivas Catalanas, SA, per als anys 2007 i 2008 (codi de conveni núm. 0807792) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 5 de maig de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ediciones Deportivas Catalanas, SA, per als anys 2007 i 2008

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Parts contractants

Aquest Conveni es concerta entre Ediciones Deportivas Catalanas, SA, i el seu personal mitjançant les seves representacions respectives.

Article 2

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tot el personal laboral subjecte a aquesta relació amb Ediciones Deportivas Catalanas, SA.

Article 3

Àmbit funcional

Les estipulacions d'aquest Conveni col·lectiu afecten totes les activitats de l'empresa.

Article 4

Àmbit territorial

De conformitat amb el que s'estableix a l'article 83.1 de l'Estatut dels treballadors, l'àmbit d'aquest Conveni és el de l'empresa i afecta tots els centres de treball i tots els que es puguin crear d'Ediciones Deportivas Catalanas, SA.

Article 5

Vigència

Aquest Conveni, independentment de la seva signatura, entra en vigor el dia 1 de gener de 2007.

Article 6

Duració i pròrroga

La duració d'aquest Conveni és de 2 anys a partir del dia 1 de gener de 2007 i fins al 31 de desembre de 2008. El Conveni quedarà automàticament denunciat 2 mesos abans del seu venciment.

Els conceptes econòmics han de ser revisats de la manera següent:

Per a tot l'any 2007 l'augment ha de ser de l'IPC real de Catalunya de l'any 2006 (2,8%) sobre els conceptes que conformen el salari fix i ordinari.

Per a l'any 2008 l'increment ha de ser de l'IPC real de Catalunya de l'any 2007 (4,3%) sobre els conceptes que conformen el salari fix i ordinari.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni constitueixen un tot orgànic i indivisible. En cas que les autoritats administratives competents, en ús de les seves facultats reglamentàries, arribessin a un pacte fonamental que desvirtués el Conveni o bé la jurisdicció laboral declarés que infringeix la legalitat, el Conveni queda íntegrament en suspens i s'ha de renegociar tot.

En aquest cas, i fins a l'elaboració d'un nou text, s'han d'aplicar les disposicions legals vigents en aquesta matèria.

Article 8

Comissió Paritària

De conformitat amb el que s'estableix a l'article 85.2.e) de l'Estatut dels treballadors, es constitueix una Comissió Paritària, integrada per 2 representants de l'empresa i 2 representants del Comitè d'Empresa i ambdues parts poden anar acompanyades dels assessors que considerin pertinents. Aquesta Comissió actua com a òrgan d'interpretació, conciliació, arbitratge i vigilància del Conveni. La Comissió es constitueix durant els 7 dies posteriors a la publicació d'aquest Conveni en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en la reunió constitutiva se n'ha d'establir les regles de funcionament. La Comissió s'ha de reunir sempre que una de les parts ho consideri oportú i amb una periodicitat màxima de 6 mesos.

Capítol 2

Organització del treball

Article 9

Norma general

L'organització tècnica i pràctica del treball, així com l'adopció de mètodes i sistemes que n'afectin l'estructura, és facultat de la Direcció de l'empresa, en les condicions i limitacions que estableix la normativa legal vigent. El Comitè d'Empresa i la Comissió Paritària tenen atribuïdes funcions d'orientació i racionalització del treball.

La Direcció de l'empresa, amb l'acord previ del Comitè d'Empresa, pot modificar les condicions de treball quan hi hagi raons tècniques, organitzatives o productives que ho justifiquin.

La Direcció de l'empresa pot destinar qualsevol treballador, sempre que aquest hi estigui d'acord, a fer altres tasques de la mateixa categoria professional durant un màxim de 6 mesos, sense que l'esmentat canvi no li suposi la pèrdua de cap dels seus drets.

Article 10

Mobilitat geogràfica

  1. Els treballadors, excepte els contractats específicament per prestar els seus serveis a empreses amb centres de treball mòbils o itinerants, no poden ser traslladats a un centre de treball diferent de la mateixa empresa que exigeixi canvis de residència, excepte en el cas que hi hagi raons econòmiques, tècniques, organitzatives o productives que així ho justifiquin o bé noves contractacions referides a aquesta activitat empresarial.

  2. El treballador té dret a optar entre el trasllat, percebent una compensació per despeses, o a extingir el seu contracte mitjançant la indemnització que es fixi, com si es tractés d'extinció autoritzada per causes tecnològiques o econòmiques. La compensació a què es refereix el primer supòsit comprèn tant les despeses pròpies com les dels familiars al seu càrrec, en els terminis que convinguin entre les parts, que mai no ha de ser inferior als límits mínims establerts en el Conveni col·lectiu. Igualment, s'ha de determinar el termini d'incorporació al nou lloc de treball, que no pot ser inferior a 30 dies.

    Per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o bé per contractacions referides a l'activitat empresarial, l'empresa pot desplaçar el seu personal temporalment, fins al límit d'1 any, a una població diferent de la de la seva residència habitual, abonant, a més dels salaris, les despeses de viatge i dietes. Si l'esmentat desplaçament és per un temps superior a 3 mesos, el treballador té dret a un mínim de 4 dies laborables d'estada al seu domicili d'origen per cada 3 mesos de desplaçament, sense computar com a tals els dies de viatge, els quals han d'anar a càrrec de l'empresari.

  3. Si per trasllat un dels cònjuges canvia de residència, l'altre, si fos treballador de l'empresa, té dret al trasllat a la mateixa localitat, si hi hagués lloc de treball.

  4. Els representants legals dels treballadors tenen prioritat de permanència en els llocs de treball als quals fa referència aquest article.

Article 11

Modificació en les condicions de treball

  1. Quan, per raons econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció degudament acreditades, l'empresa necessiti l'adopció de modificacions substancials de condicions de treball que afectin més d'1 treballador, aquesta ho ha de fer saber al Comitè d'Empresa i es procedeix a l'obertura d'un període de consultes entre les parts de 15 dies.

    Si, un cop transcorregut el període de consultes, no s'aconseguís cap acord i l'empresa mantingués la decisió, aquesta s'ha de comunicar als treballadors afectats i al Comitè d'Empresa, fent constar la data d'efectes de la mesura, que no pot ser inferior a 30 dies a comptar des de la comunicació als treballadors afectats.

    Els treballadors afectats poden, en el termini de 15 dies hàbils a comptar des de la notificació empresarial, sol·licitar l'inici del procediment de mediació i, si fos necessari, d'arbitratge davant del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. En cas que es formulés per part dels treballadors afectats la proposta de submissió al procediment d'arbitratge, l'empresa es compromet a donar la seva conformitat i s'ha de suspendre en aquest supòsit l'execució de la decisió empresarial per un període màxim de 45 dies naturals a comptar des de la comunicació als treballadors afectats. La submissió a arbitratge suposa la renúncia per part dels treballadors afectats i els seus representants de l'acció de conflicte col·lectiu, així com de les accions individuals previstes en la legislació vigent; tot això sens perjudici del dret de la impugnació del laude arbitral que tenen l'empresa i els treballadors, si concorregués alguna de les causes previstes en l'acord de submissió arbitral.

  2. Tenen la consideració de modificacions substancials de les condicions de treball, entre d'altres, les que afectin les matèries següents:

    1. Jornada de treball.

    2. Horari.

    3. Règim de treball per torns.

    4. Sistema de remuneració.

    5. Sistema de treball i rendiment.

    Capítol 3

    Provisió de places vacants

Article 12

Norma general

L'admissió del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR