Convenio colectivo - Julián Sanz Soria SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5163 de 01/07/2008

RESOLUCIÓ

TRE/2028/2008, de 16 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Julián Sanz Soria, SL, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0806802).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Julián Sanz Soria, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 d'abril de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Julián Sanz Soria, SL, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 0806802) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 16 de maig de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Julián Sanz Soria, SL, per als anys 2007-2010

Article 1

Àmbit personal

Queda regit pel present Conveni col·lectiu tot el personal de plantilla comprès en els grups de redactors, fotoperiodistes, correctors, maquetistes, arxivers, administratius i subalterns, fix o temporal, de l'empresa Julián Sanz Soria, SL, editora de Diari de Terrassa. En queden expressament excloses les relacions regulades pels articles 1.3 i 2 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i les relatives a col·laboracions.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta el personal definit a l'article anterior de tots els centres de treball de l'empresa que hi ha actualment o que es puguin crear durant la seva vigència.

Article 3

Àmbit funcional

Aquest Conveni s'aplica a totes les activitats de l'empresa que no estiguin expressament excloses d'aquest Conveni i a les que no exclogui la legislació vigent.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni té una durada de 4 anys, amb una vigència de l'1 de gener de 2007 al 31 de desembre de 2010.

Article 5

Denúncia

Aquest Conveni quedarà automàticament denunciat 2 mesos abans de la seva fi.

Article 6

Pròrroga

Una vegada denunciat automàticament el Conveni, quedarà prorrogat mentre no s'assoleixi un acord exprés.

Article 7

Prelació de normes

El que les parts han convingut en aquest Conveni regula les relacions entre l'empresa i els treballadors en totes les matèries que conté.

Pel que fa a tot el que no s'ha previst en aquest Conveni s'aplica les disposicions legals de caràcter general.

Article 8

Compensació

Les condicions retributives o de treball que s'estableixen en aquest Conveni compensen i absorbeixen, en conjunt i en còmput anual, les que fins ara eren vigents, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Article 9

Absorció i compensació

Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals que es puguin promulgar en el futur que comportin una variació econòmica en tots o en alguns dels conceptes retributius o de les condicions de treball únicament tindran eficàcia pràctica si, considerades globalment i en còmput anual, superen les d'aquest Conveni, també valorades en conjunt i en còmput anual. En el cas contrari es consideraran absorbides i compensades per les condicions d'aquest Conveni.

Article 10

Garantia personal

Es respecten les situacions personals que, globalment, superin el Conveni, i es mantenen estrictament .ad personam. les que estiguin implantades per disposicions legals o costum inveterat si, examinades en conjunt, resulten més beneficioses per al treballador.

Article 11

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte d'aplicació pràctica, són considerades globalment. En cas que per resolució administrativa o judicial es consideri nul o es modifiqui algun dels pactes continguts al Conveni, tret dels articles de naturalesa econòmica, que mantindrien la seva vigència durant el període de nova negociació, el Conveni quedarà sense eficàcia i es constituirà de nou la Comissió Deliberadora, amb l'objecte de tornar a negociar el contingut del Conveni en un termini no superior a 1 mes.

Article 12

Comissió Paritària

Les dues parts convenen expressament que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o l'aplicació d'aquest Conveni sigui sotmès a la consideració de la Comissió Paritària abans d'iniciar qualsevol reclamació judicial.

Aquesta Comissió està composta per 2 membres designats entre els que componen la representació dels treballadors i 2 representants de l'empresa lliurement triats per aquesta. La Comissió Paritària pot ser assistida pels assessors de les representacions respectives, que tenen veu però no vot. Es reuneix i resol els temes que li siguin consultats en el termini màxim de 30 dies.

Article 13

Organització de la feina

L'organització de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, sens perjudici de les competències del director dins la Secció de Redacció.

Article 14

Definició de categories

Les categories professionals i les seves definicions són a l'annex 1 d'aquest Conveni.

Article 15

Jornada

  1. Sens perjudici que el personal de Redacció faci les seves funcions per feina feta i que una vegada enllestida la feina es consideri que ha complert la jornada, aquesta queda subjecta a les particularitats següents:

    1. La jornada laboral establerta per a tot el personal de Redacció és de 36 hores setmanals, distribuïdes de dilluns a divendres.

    2. Si les circumstàncies ho exigeixen, la feina de Redacció s'ha de prolongar, segons el parer del director, fins que la informació sigui elaborada totalment, d'acord amb els termes que estableix l'article 19 d'aquest Conveni, per a la qual cosa s'estableix, amb caràcter compensador, un plus de major jornada i dedicació la quantia del qual figura a l'annex 3.

    3. Així mateix, atesa la naturalesa de la professió periodística, com que resulta impossible determinar un horari rígid de treball, l'horari del personal de Redacció té la consideració de base i pot variar segons les exigències del Departament i les disponibilitats tècniques per executar correctament la feina encarregada.

    4. Les dues parts manifesten que el contingut de l'apartat b) d'aquest article no comporta un augment substancial de la feina habitual que fins ara han fet els treballadors afectats pel plus esmentat.

  2. Per al personal d'Administració, la jornada laboral és de 39 hores, que es fan de dilluns a dissabte.

Article 16

Salari base

D'acord amb l'Estatut dels treballadors, el salari base per a les diferents categories professionals del Conveni té els valors que es detallen a l'annex 2.

Article 17

Plus de conveni

Amb la consideració de complement salarial per qualitat o quantitat de treball, el plus de conveni per a les diferents categories professionals que preveu el Conveni té els valors que s'indiquen a l'annex 2.

El plus de conveni s'acorda com a estímul per a l'activitat, la dedicació i l'atenció del treballador en el conjunt de feines que componen la comesa que l'empresa li ha assignat.

Article 18

Complement personal d'antiguitat

El complement personal d'antiguitat consisteix, com a màxim, en 2 triennis del 5% i 7 quinquennis del 5%, tots dos casos calculats sobre el salari base establert a l'article 16, i es merita a partir del mes següent al del compliment efectiu dels períodes de permanència a l'empresa.

Article 19

Plus de major jornada i dedicació

  1. Ateses les especials característiques del sector, els redactors que hagin de prolongar la seva jornada per necessitats de l'empresa, segons el parer del director, perceben, amb la consideració de complement salarial, un plus de major jornada i dedicació la quantia del qual s'indica a l'annex 3, independentment que aquesta prolongació es faci efectiva o no.

  2. Cal que percebin aquest plus, amb les condicions regulades, tots els redactors adscrits a les seccions d'Informació Local i Comarcal.

Article 20

Feina en cap de setmana

  1. L'equip de cap de setmana i els treballadors que de manera extraordinària tinguin encomanats per la Direcció feines en cap de setmana han de percebre un complement denominat mòdul de cap de setmana, d'acord amb la quantitat i forma establertes a l'annex 4.

  2. Els treballadors de les seccions d'Esports i Espectacles han de percebre un complement denominat plus de cap de setmana, d'acord amb la quantitat i forma establertes a l'annex 4.

  3. Amb l'objecte de cobrir els actes que tinguin lloc en cap de setmana s'han de crear 2 grups, de 3 persones cada un, que treballin en caps de setmana alterns.

    Els treballadors que tinguin encomanades per la Direcció feines en cap de setmana es comprometen a garantir que els grups sempre estiguin formats per com a mínim 3 persones, de manera que si un d'ells no pot...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR