Convenio colectivo - Indústries de l'oli i els seus Derivats, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2008
Fin de Vigencia31 de Marzo de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5321 de 18/02/2009

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/4149/2008, de 16 de desembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de l'oli i els seus derivats de la província de Tarragona, de l'1 d'abril de 2008 al 31 de març de 2009 (codi de conveni núm. 4300385).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de les indústries de l'oli i els seus derivats, subscrit per part del sector per l'Associació Provincial Empresarial d'Olis Comestibles i per part dels treballadors pels sindicats CCOO i USOC en data 6 de novembre de 2008 i presentat per les mateixes parts en data 12 de desembre de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals als Serveis Territorials a Tarragona, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de les indústries de l'oli i els seus derivats de la província de Tarragona, de l'1 d'abril de 2008 al 31 de març de 2009 (codi de conveni núm. 4300385), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 16 de desembre de 2008

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les indústries de l'oli i els seus derivats per als anys 2008-2009

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica a la província de Tarragona i afecta els centres de treball ubicats en aquesta província, encara que la seu social radiqui en una altra província.

Article 2

Àmbit funcional

Les estipulacions d'aquest Conveni s'han de complir obligatòriament per totes les empreses que es regeixen per l'Ordenança laboral de les indústries de l'oli i els seus derivats, aprovada per l'Ordre de 28 de febrer de 1974 i d'acord amb el laude arbitral d'11 de juliol de 1996. No obstant això, en resten exceptuades les empreses d'activitats mixtes que per raó de la seva activitat principal són sotmeses a una reglamentació i a una ordenança laboral distintes.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tot el personal que presta servei a les empreses que s'assenyalen a l'article 2. Únicament en resten exclosos els treballadors que acompleixen funcions que legalment no són considerades de caràcter laboral.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir de l'1 d'abril de 2008 independentment de la data en què sigui publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Article 5

Rescissió i revisió

La denúncia d'aquest Conveni que proposi la rescissió o la revisió s'ha de presentar davant el Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona per mitjà de les centrals sindicals o les associacions empresarials, amb tres mesos de temps com a mínim respecte a la data de finalització de la vigència.

Es pacta expressament que les taules de salaris i totes les altres condicions econòmiques que inclou aquest Conveni no poden ser objecte de revisió durant la seva vigència.

Article 6

Durada

La durada és d'un any, per la qual cosa fineix el 31 de març de 2009. Es prorroga tàcitament, sempre que no sigui denunciat reglamentàriament, per qualsevol de les parts, amb tres mesos de temps com a mínim respecte la data de vigència.

Article 7

Indivisibilitat

Les condicions que es pacten en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i cal considerar-les globalment a l'efecte de la seva aplicació pràctica.

Article 8

Compensació

Les condicions pactades són compensables en còmput anual amb les que regien abans d'aquest Conveni, independentment del concepte i de la causa per la qual es van implantar.

Article 9

Absorció

En el cas que durant la vigència d'aquest Conveni es publiquin disposicions legals que comportin alguna modificació econòmica als conceptes retribuïdors (totalment o parcialment), només poden tenir eficàcia pràctica si, considerats globalment i sumats als que eren vigents abans de l'entrada en vigor del Conveni, en superen el nivell total. Altrament, cal considerar-los absorbits per les millores pactades.

Article 10

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals que, amb caràcter global, superin el que s'ha pactat, i s'han de mantenir amb caràcter estrictament personal.

Article 11

Comissió Mixta

Es crea la Comissió Paritària del Conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta Comissió està constituïda per dos vocals de la comissió deliberadora de cadascuna de les parts. S'acorda de fer avinent a la Comissió Paritària tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que sorgeixin, si s'escau, arran de la interpretació del Conveni, perquè pugui emetre un dictamen o actuar de la manera reglamentària, sens perjudici de fer ús de la via administrativa o judicial que s'escaigui.

Article 12

Règim de treball

L'organització pràctica de la feina és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa, que ha de respectar les normes vigents a aquest respecte.

La diversificació de la feina a la majoria de les empreses subjectes a aquest Conveni no permet de fixar unes bases de productivitat a què es puguin ajustar les condicions econòmiques que es determinen al lloc corresponent.

Per tant, les facultats de les empreses, com també les dels treballadors s'han de basar en principis fonamentals de bona fe i voluntat ferma perquè les relacions humanes dins cada centre de treball segueixin la via de l'enteniment i l'estabilitat a fi de millorar les condicions laborals i incrementar la rendibilitat.

Malgrat això, a les empreses on sigui factible la implantació de sistemes o mètodes de treball, en la totalitat de les seccions o en alguna, s'hi poden establir, un cop escoltada la representació sindical de l'empresa.

Article 13

Classificació professional

Pel que fa a la definició i a les funcions pròpies de cada categoria professional, cal atenir-se al que disposa la derogada Ordenança laboral de les indústries de l'oli i els seus derivats i al laude arbitral d'11 de juliol de 1996.

Article 14

Ingrés de personal

Pel que fa a l'ingrés de personal a l'empresa, cal atenir-se a la legislació vigent.

Les empreses poden contractar personal eventual per a feines que no tinguin caràcter normal ni permanent a l'empresa. Cal que el contracte sigui per escrit i que s'hi consigni la durada i la feina o l'operació que ha motivat el contracte.

Article 15

Cessament a l'empresa

El personal fix que vulgui cessar a l'empresa ha de fer un preavís per escrit amb el temps següent:

  1. El personal tècnic, dos mesos.

  2. El personal administratiu i els empleats, un mes.

  3. Els subalterns i els obrers, quinze dies.

Si no es compleix aquest requisit dins els terminis fixats, l'empresa té dret a descomptar de la liquidació per cessament l'import del sou d'un dia per cada dia d'endarreriment del preavís. L'incompliment d'aquesta obligació imputable a l'empresa comporta el dret del treballador a ser indemnitzat amb l'import del salari d'un dia per cada dia que l'empresa s'ha endarrerit en la liquidació reglamentària de parts proporcionals i de la resta de conceptes meritats pel treballador respecte al nombre de dies de preavís. No hi ha aquesta obligació i, consegüentment, no neix aquest dret si el treballador no fa el preavís amb el temps que cal.

Article 16

Treballadors interins

Les empreses han de contractar treballadors interins per cobrir la baixa temporal d'un treballador fix. El contracte ha de consignar el nom del treballador que és substituït i la causa per la qual està de baixa; si hi falta cap d'aquests dos requisits, el treballador de nou contracte s'ha de considerar fix de plantilla. L'empresa té l'obligació de fer un preavís...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR