Convenio colectivo - Fundació per l Escola Superior de Música de Catalunya (FESMUC), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5326 de 25/02/2009

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/4153/2008, de 22 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació per l'Escola Superior de Música de Catalunya (FESMUC) per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815182).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació per l'Escola Superior de Música de Catalunya (FESMUC), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 2 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació per l'Escola Superior de Música de Catalunya (FESMUC) per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0815182) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 22 d'octubre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fundació per l'Escola Superior de Música de Catalunya (FESMUC) per als anys 2008-2011

Capítol 1

Àmbit i vigència

Article 1

Àmbit funcional i personal

Les normes contingudes en aquest Conveni afecten els centres d'ensenyament superior de la Fundació per l'Escola Superior de Música de Catalunya (en endavant FESMUC) i són d'aplicació a tot el personal que en qualitat de treballador per compte de la FESMUC presta serveis en aquests centres, excepte el director general, el gerent, el director acadèmic, el sotsdirector, i càrrecs similars o exclosos per relacions laborals especials regulades per disposicions legals de caràcter general.

Article 2

Vigència i durada

Aquest Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2008, excepte en aquells preceptes pels quals s'estableixi expressament una data de vigència diferent. Tindrà una durada de 4 anys, per la qual cosa conclourà el 31 de desembre de 2011.

Article 3

Pròrroga i denúncia

Aquest Conveni es considerarà prorrogat per períodes d'1 any si cap de les parts no el denuncia amb 3 mesos d'antelació, pel cap baix, a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

No obstant això, restarà vigent mentre no es formalitzi un nou Conveni col·lectiu. La denúncia, que podrà ser efectuada per qualsevol de les parts legitimades d'aquest Conveni, es farà per escrit i es comunicarà a la resta de representacions i a l'autoritat laboral.

Article 4

Prelació de normes

Les normes contingudes en aquest Conveni regularan les relacions entre la FESMUC i els seus treballadors, amb caràcter general.

Amb caràcter supletori, i en tot el que no s'ha previst, s'aplicarà l'Estatut dels treballadors i la resta de disposicions de caràcter general.

Article 5

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques que estableix aquest Conveni substituiran totes les existents en el moment que entri en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Si per disposició legal o reglamentària futura s'establissin condicions econòmiques millors, només s'aplicarien si, un cop considerades globalment en el còmput anual, fossin superiors a les previstes en aquest Conveni.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i en dur-se a la pràctica seran considerades globalment.

Article 7

Condició més beneficiosa

Es respectaran, mantenint-se estrictament .ad personam., les condicions particulars que, amb caràcter global i en el còmput anual, sobrepassin el conjunt de millores d'aquest Conveni i es derivin d'una norma preexistent o convinguda individualment o col·lectivament.

Capítol 2

La Comissió Paritària

Article 8

La Comissió Paritària

8.1 La Comissió Paritària es constitueix per a la interpretació i la vigilància del compliment d'aquest Conveni, sense perjudici de les competències atribuïdes a les entitats administratives i judicials corresponents.

8.2 La Comissió paritària estarà formada per 3 vocals en representació de la FESMUC i 3 vocals en representació del Comitè d'empresa, designats per aquest entre els seus integrants en funció del resultat de les successives convocatòries d'eleccions.

8.3 Aquesta Comissió es reunirà a petició de qualsevol de les parts, mitjançant una convocatòria prèvia amb ordre del dia que es donarà a conèixer a l'altra part, pel cap baix, amb 5 dies hàbils d'antelació.

La Comissió Paritària podrà utilitzar els serveis d'assessors que siguin lliurement designats per cada una de les parts. Els assessors podran assistir a les reunions amb veu però sense vot.

8.4 Els acords de la Comissió Paritària s'adoptaran per majoria de cadascuna de les parts, social i empresarial.

Article 9

Funcions de la Comissió Paritària

La Comissió Paritària tindrà les funcions següents:

  1. Interpretació, vigilància, estudi i aplicació del Conveni, especialment en matèria de seguretat, salut, higiene, medi ambient, assistència social i seguiment de l'aplicació de les taules salarials.

  2. Participació en la determinació dels programes de formació que s'hagin de desenvolupar amb caràcter general, d'acord amb el que estableix aquest Conveni.

  3. Emissió d'informes sobre les qüestions que li siguin proposades per les 2 parts sobre la interpretació del que s'ha pactat, així com qualsevol altra que totes 2 parts acordin.

  4. Qualsevol altra funció que aquest Conveni determini.

Article 10

Drets i obligacions dels membres de la Comissió Paritària

10.1. Els drets i les obligacions dels representants legals dels treballadors i dels seus assessors presents a la Comissió Paritària són els següents:

  1. Participar com a membres actius de l'esmentada Comissió, per a estudiar i proposar les condicions de treball a la FESMUC.

  2. Proposar totes aquelles idees que siguin beneficioses per a l'organització i la racionalització, de conformitat amb la legislació vigent.

  3. Traslladar a la Comissió esmentada els suggeriments que els comuniquin els treballadors.

10.2. En tots aquells temes derivats de la interpretació d'aquest Conveni en els quals no s'arribi a acord en el si de la Comissió Paritària, ambdues parts acorden sotmetre's al procediment que per a solució de conflictes s'estableix a la normativa sobre funcionament en matèria de mediació i arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

10.3. Les interpretacions que la Comissió Paritària faci del contingut del Conveni són vinculants per ambdues parts en els mateixos termes que el present Conveni col·lectiu. Els seus dictàmens i interpretacions s'incorporaran com a annex del present Conveni.

Capítol 3

Organització del treball

Article 11

Organització del treball

L'organització del treball és facultat de la Direcció de la FESMUC, que, pel que fa a les condicions de treball, ha de respectar el que preveu l'article 41 de l'Estatut dels treballadors.

Capítol 4

Proveïment de vacants: reincorporació d'excedències, promoció i nou ingrés

Article 12

Proveïment de vacants

La finalitat de la selecció és fer que el personal seleccionat sigui el més idoni per desenvolupar les funcions assignades al grup professional i/o especialitat del lloc de treball ofert en el marc dels principis d'igualtat, mèrit i capacitat, així com de publicitat.

Amb aquest objectiu, el proveïment de vacants de personal es farà de forma general d'acord amb l'ordre següent:

1r Reincorporació d'excedències

2n nou ingrés

No obstant això, per al proveïment de les places de personal PAS s'estableix un torn de promoció interna.

Article 13

Torn de reincorporació d'excedents

En aquest torn només podran participar els treballadors i treballadores de la FESMUC que es trobin en situació d'excedència voluntària que hagin sol·licitat el reingrés abans de la convocatòria de places vacants del seu mateix grup i especialitat. Primer es resoldrà el concurs de reincorporació d'excedents i, en cas de quedar vacant, es procedirà a la convocatòria pel procediment de nou ingrés.

Article 14

Torn de promoció interna del PAS

Un cop resolt el torn de reincorporació d'excedents, les vacants per llocs de treball del PAS, prèviament al concurs per nou ingrés, s'oferiran al personal fix del PAS en el torn de promoció interna.

En la promoció interna tindran dret a participar els treballadors i treballadores que es trobin en situació d'excedència voluntària.

El torn de promoció interna tindrà lloc com a mínim anualment, per ocupar les vacants existents, abans del torn de nou ingrés. El barem de valoració de mèrits es recull en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR