Convenio colectivo - Cafès Pont SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2009
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5327 de 26/02/2009

RESOLUCIÓ

TRE/423/2009, de 15 de gener, per la qual es disposen la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, per a l'any 2009 (codi de conveni núm. 0813152).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 30 de desembre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes aplicables,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, per a l'any 2009 (codi de conveni núm. 0813152) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 de gener de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cafès Pont, SL, per a l'any 2009

Article 1

Àmbit del Conveni

Aquest Conveni afecta tots els treballadors de l'empresa Cafès Pont, SL indistintament de l'emplaçament del seu lloc de treball.

Article 2

Vigència i durada

La durada del Conveni és d'1 any, és a dir, de l'1 de gener de 2009 al 31 de desembre de 2009.

Article 3

Absorció i compensació

Les millores pactades en aquest Conveni només poden ser compensades amb les que voluntàriament concedeixi l'empresa expressament a càrrec del Conveni des de l'1 de gener de 2009. Es poden absorbir fins on arribi qualsevol tipus de millora (sigui quina sigui la denominació) que s'estableixi en el futur mitjançant disposició legal, reglamentària o de caràcter general, i el còmput s'ha de fer globalment i anualment.

Article 4

Increment salarial

L'increment salarial s'aplicarà sobre el salari anual brut en tots els conceptes econòmics, tret dels premis o comissions vinculades a la xifra de vendes i les retribucions en espècie. L'increment serà del 2,5%. Aquest increment s'aplicarà amb efectes de l'1 de gener de 2009.

Article 5

Revisió salarial

Segons l'IPC nacional espanyol real de 2009, s'aplicarà una revisió de l'increment salarial aplicat el 2009. La revisió es liquidarà el primer trimestre de 2010. Un cop conegut l'IPC espanyol de 2009, si aquest supera el 2,5% l'empresa liquidarà la diferència entre el 2,5% i l'IPC nacional Espanyol real de 2009.

Article 6

Salari base

Com a salari base s'estableixen les quanties que per a cada categoria figuren a l'annex, que es perceben per dia natural.

Article 7

Complement ad personam

A partir de l'1 de gener de 1998 se suprimeix el concepte econòmic d'antiguitat. Això no obstant, les quantitats percebudes per aquest concepte es mantenen en un complement ad personam, que no pot ser compensat ni absorbit amb cap altre increment de conveni i que serà revalorable anualment amb l'increment que es pacti al Conveni.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

Consisteixen en l'import de 30 dies de salari real, que es percep en la gratificació de juny, la de Nadal i la de beneficis, que es troba dividida en les 12 pagues mensuals.

Article 9

Salari real

Les referències que en el text del Conveni es fan al terme salari real es consideren limitades als conceptes de salari base, complement ad personam i retribucions salarials fixes i/o periòdiques.

Article 10

Hores extraordinàries

Cal atenir-se al que disposa l'article 35 de l'Estatut dels treballadors. Pel que fa al que preveuen les normes sobre cotització a la Seguretat Social, es consideren hores extraordinàries estructurals les necessàries per períodes punta de producció, comandes imprevistes, absències, canvis de torn o altres circumstàncies de caràcter estructural derivades de la naturalesa de l'activitat de què es tracti, sempre que no es puguin substituir per la utilització de les diverses modalitats de contractació previstes legalment.

La compensació d'aquestes hores es farà amb percepcions econòmiques o en descans, segons la relació: per cada hora extra treballada correspon una retribució o un descans d'1,5 hores normals.

Article 11

Contracte de formació

Es regeix per la normativa vigent, que actualment és la Llei 63/1997. La seva retribució figura a l'annex salarial.

Article 12

Jornada

S'estableix que la durada de la jornada de treball és, en còmput anual, de 1.780 hores de treball efectiu. Aquest còmput anual es dividirà entre 225 dies de treball, i es pacta amb el representant dels treballadors la divisió del còmput anual d'hores entre els 225 dies de treball. S'adequaran les jornades de treball a les necessitats productives de l'empresa d'una manera diferenciada en les diverses èpoques anuals.

L'empresa elaborarà un calendari laboral d'acord amb el representant dels treballadors.

Article 13

Festes i permisos

Els treballadors, previ avís i justificació, podran absentar-se del treball, amb dret a remuneració pels següents motius:

  1. 15 dies naturals per matrimoni.

  2. Dos dies en cas de naixement de fill i en el cas de defunció, d'accident o malaltia greu, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que requereixi repòs domiciliari de parents fins el segon grau de consanguinitat o afinitat. Sempre que per aquest motiu el treballador necessiti fer un desplaçament, el termini serà de 4 dies.

  3. 1 dia per trasllat de domicili habitual.

  4. 2 dies hàbils per assumptes personals.

  5. El temps necessari per a la visita al metge especialista.

  6. El temps indispensable per la realització d'exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que s'hagin de realitzar dins de la jornada laboral.

  7. El temps necessari per poder presentar-se a realitzar exàmens en el cas de què el treballador estigui estudiant una llicenciatura o una diplomatura universitària.

Article 14

Permisos per maternitat

Les treballadores, per lactància d'un fill menor de 9 mesos, tindran dret a 1 hora d'absència en el treball, que podran dividir en 2 fraccions. La durada del permís s'incrementarà proporcionalment en el supòsit de part múltiple.

La dona, per la seva voluntat, podrà substituir aquest dret per una reducció de la jornada normal en mitja hora amb la mateixa finalitat, o be, comunicant-lo a l'empresa amb 15 dies d'antelació, podrà acumular les hores de lactància, les quals hauran de gaudir-se en jornades laborals complertes immediatament després del permís maternal, llevat dels supòsits d'acord entre les parts.

Aquest permís podrà ser gaudit indistintament per la mare o pel pare en cas de què els dos treballin.

Qui per raons de guarda legal tingui cura directament d'un menor de 8 anys o un disminuït físic o psíquic que no desenvolupi una altra activitat retribuïda, tindrà dret a una reducció de la jornada de treball, amb la disminució proporcional del salari, entre com a mínim una vuitena part i com màxim la meitat de la duració d'aquella.

Article 15

Vacances

Les vacances seran de com a mínim 30 dies naturals a l'any, a realitzar majoritàriament entre l'1 de juny i el 30 de setembre. El calendari laboral es presentarà abans del 28 de febrer de cada any, una vegada informat el representant dels treballadors. En el cas que les vacances es realitzin totalment fora d'aquest període seran de 32 dies naturals.

Article 16

Excedència

D'acord amb el que disposa l'article 46.5 de l'Estatut dels treballadors, el treballador excedent conserva només un dret preferent a reincorporar-se en les vacants de la mateixa categoria o d'una categoria similar que es produeixin a l'empresa.

Quant a l'excedència dels treballadors per tenir cura d'un fill, cal atenir-se al que disposa l'article 46.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 17

Complement assistència en cas d'hospitalització i accident

En cas d'accident de treball, l'empresa completarà les prestacions a càrrec de la mútua laboral fins arribar al 100% del salari real a partir del primer dia de baixa i mentre aquesta duri.

En el cas d'intervenció quirúrgica amb hospitalització o si, excepcionalment, després d'una intervenció quirúrgica greu, no és possible l'internament en un centre hospitalari per manca de llit, sempre que el tractament postoperatori domiciliari comporti una assistència mèdica continuada, únicament durant el període màxim de 6 mesos el treballador ha de percebre la mateixa retribució que en el cas d'accident laboral.

El complement també arriba al 100% del salari real en el cas de malaltia laboral, d'acord amb el que preveu la Llei de la Seguretat Social.

Si durant els períodes de baixa per malaltia o accident el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR