Convenio colectivo - Ríos Hevia SL, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2007
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2010
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5327 de 26/02/2009

RESOLUCIÓ

TRE/426/2009, de 23 de gener, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ríos Hevia, SL, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 4302132).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ríos Hevia, SL, subscrit per les parts negociadores en data 15 de desembre de 2008 i presentat per les mateixes parts en data 19 de desembre de 2008, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ríos Hevia, SL, per als anys 2007-2010 (codi de conveni núm. 4302132), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 23 de gener de 2009

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ríos Hevia, SL, per als anys 2007-2010

Capítol I

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni regula les relacions laborals de l'empresa Ríos Hevia, SL, i del seu personal.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni és d'aplicació a tots els centres de treball de l'empresa.

Article 3

Àmbit personal

Queden compreses en l'àmbit d'aquest Conveni la totalitat del personal que presta els seus serveis a l'empresa.

Article 4

Vigència

Independentment de la data de la seva publicació, el present Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2007.

Article 5

Durada i pròrroga

El present Conveni romandrà vigent fins al 31 de desembre de l'any 2010. El Conveni quedarà automàticament prorrogat any rere any, si cap de les parts no procedeix a la seva denúncia amb dos mesos d'antelació, com a mínim, respecte a la data del seu venciment.

Article 6

Compensació i absorció

Les retribucions que s'estableixen en aquest Conveni compensen i absorbeixen, en còmput anual, les existents anteriorment, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Article 7

Dret supletori

En allò que no està previst en el present Conveni cal atenir-se al Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, i qualsevol altra disposició que pugui substituir-la o modificar-la.

Article 8

Comissió Paritària

Es crea una comissió paritària de representació de les parts negociadores per resoldre totes les qüestions o conflictes que se'n derivin de la interpretació d'aquest Conveni. Està integrada per dos representants de l'empresa i dos representants dels treballadors.

Capítol II

Condicions de treball

Article 9

Jornada

La jornada setmanal és de 40 hores de treball efectiu la qual cosa representa un total anual de 1.808 hores.

Atesa l'especial característica de l'empresa, que cal que presti els seus serveis durant els 365 dies de l'any, i en alguna de les seves seccions de forma ininterrompuda, la Direcció determinarà els serveis que s'han de mantenir sense interrupció i els altres que s'hagin de prestar els diumenges i els festius, tenint en compte el normal desenvolupament d'aquests serveis.

Article 10

Situació de disponibilitat

Els treballadors que perceben el complement de disponibilitat cal que estiguin localitzables , per torns rotatius, una vegada finalitzada la seva jornada ordinària de treball, en espera de poder ser requerits per a la realització d'algun servei. Aquest serveis s'han de retribuir d'acord amb el que disposa l'article 26 del present Conveni.

Per tal de facilitar la localització dels treballadors, l'empresa els lliurarà un telèfon mòbil. Aquest telèfon cal que estigui operatiu una vegada finalitzada la seva jornada ordinària de treball.

Article 11

Descans setmanal

Es garanteix un descans mínim setmanal de 36 hores, acumulables en períodes de 14 dies.

Article 12

Vacances

Els treballadors tenen dret a gaudir de vacances anuals retribuïdes de 30 dies naturals. Considerant el tipus de servei que presta l'empresa, de peremptòria necessitat pública, es fixen els torns de vacances de forma rotativa. En consideració al volum més gran de treball que s'experimenta en el període estival, l'empresa negociarà amb els treballadors l'organització dels torns de vacances de manera que no s'acumulin en els mesos d'estiu.

Article 13

Nadal i Cap d'Any

El personal que els dies 25 i 26 de desembre, i 1 de gener estigui destinat a prestar serveis funeraris, ha de romandre en situació de disponibilitat.

Els treballadors que hagin de fer tasques d'atenció al públic seran gratificats amb una prima de 15,55 euros.

Article 14

Permisos i llicències

El treballador, amb previ avís i justificació, podrà absentar-se del treball, amb dret a remuneració, per alguns dels motius i pel temps següent:

  1. Quinze dies naturals per matrimoni.

  2. Dos dies pel naixement d'un fill o per la mort, accident, malaltia greu o hospitalització de parents fins el segon grau de consanguinitat o afinitat. Quan per aquest motiu el treballador s'hagi de desplaçar, el període és de 4 dies.

  3. Un dia per trasllat de domicili habitual.

  4. Pel temps indispensable, per al compliment d'un deure inexcusable de caràcter públic i personal, comprès l'exercici del sufragi actiu. Si es preveu en una norma legal un període determinat, cal atenir-se a allò que en disposa pel que fa a la durada de la absència i a la compensació econòmica. Quan el compliment del deure abans referit suposi la impossibilitat de la prestació del treball degut en més del 20 per 100 de les hores laborables en un període de tres mesos, podrà passar l'empresa al treballador afectat a la situació d'excedència. En el supòsit que el treballador, per compliment del deure o acompliment del càrrec, percebi una indemnització, es descomptarà l'import de la mateixa del salari a què tingués dret en l'empresa.

  5. Per realitzar funcions sindicals o de representació del personal en els termes establerts legalment.

  6. Pel temps indispensable per assistir a exàmens prenatals i tècniques de preparació al part que s'hagin de fer dins la jornada de treball.

Article 15

Excedències

  1. L'excedència pot ser voluntària o forçosa. La forçosa, que dóna dret a conservar el lloc de feina i al còmput de l'antiguitat de la seva vigència, s'ha de concedir per la designació o elecció per a un càrrec públic que impossibiliti l'assistència al treball. El reingrés s'ha de sol·licitar dins del mes següent al cessament en el càrrec públic.

  2. El treballador amb un 1 any d'antiguitat a l'empresa, com a mínim, té dret al fet que se li reconegui la possibilitat de situar-se en excedència voluntària per un termini mínim de 4 mesos i un màxim de 5 anys. El treballador que hagi fet ús del seu dret a l'excedència voluntària no podrà sol·licitar-ne una de nova fins transcorreguts 4 anys de treball efectiu, una vegada conclosa l'anterior.

  3. Els treballadors tenen dret a un període d'excedència de durada no superior a 3 anys per tenir cura de cada fill, tant si és per naturalesa, com per adopció, o en els supòsits d'acolliment, tant si és sigui permanent com preadoptiu, encara que siguin provisionals, a comptar des de la data de naixement o, si s'escau, de la resolució judicial o administrativa.

    També tenen dret a un període d'excedència, de durada no superior a 2 anys, llevat que s'estableix una duració major per negociació col·lectiva, els treballadors per tenir cura d'un familiar , fins el segon grau de consanguinitat o afinitat, que per causa de l'edat, accident o malaltia o discapacitat no es pugui valer per si mateix, i no desenvolupi una activitat retribuïda.

    L'excedència prevista en el present apartat, el període de durada del qual podrà gaudir-se de forma fraccionada, constitueix un dret individual dels treballadors, homes o dones. No obstant això, si dos o més treballadors de la mateixa empresa generessin aquest dret pel mateix subjecte causant, l'empresari podrà limitar el seu exercici simultaneament per raons justificades de funcionament de l'empresa.

    Quan un nou subjecte causant donés dret a un nou període d'excedència, l'inici d'aquest període d'excedència posarà fi al que s'estigui gaudint.

    El període en què el treballador roman en situació d'excedència d'acord amb allò que estableix aquest article s'ha de computar a efectes d'antiguitat. El treballador té dret a l'assistència a cursos de formació professional, per a la participació del quals haurà d'ésser convocat per l'empresari, especialment amb ocasió de la seva reincorporació. Durant el primer any té dret a la reserva del seu lloc de treball.

    Transcorregut aquest termini, la reserva quedarà referida a un lloc de treball del mateix grup professional o categoria equivalent.

    No obstant això, quan el treballador formi part d'una família que tingui reconeguda oficialment la condició de família nombrosa, la reserva del seu lloc de treball s'estendrà fins un màxim de 15 mesos quan es tracti d'una família nombrosa de categoria general, i fins un màxim de 18 mesos si es tracta de categoria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR