Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Serveis de Recollida i Transport d'escombraries, Neteja Viària i Reg de Rubí), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5374 de 07/05/2009

RESOLUCIÓ

TRE/1253/2009, de 20 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida de transport d'escombraries, neteja viària i reg de la vila de Rubí), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0812561).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida de transport de escombraries, neteja viària i reg de la vila de Rubí), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 6 de novembre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida de transport d'escombraries, neteja viària i reg de la vila de Rubí) per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0812561) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 20 de gener de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (serveis de recollida i transport d'escombraries, neteja viària i reg de Rubí) per als anys 2008-2011

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni és d'aplicació a tot el personal que presta els seus serveis per a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA integrat en la plantilla del seu centre de Rubí i adscrit als serveis que la companyia té adjudicats per l'Excel·lentíssim Ajuntament d'aquesta població.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu és eficaç el mateix dia de la signatura, sens perjudici dels efectes de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província i del seu registre per l'autoritat laboral.

La vigència del present Conveni és de 4 anys, de l'1 de gener de 2008 al 31 de desembre de 2011.

Aquest Conveni queda prorrogat per 1 any si durant el mes anterior al seu venciment no el denuncia cap de les dues parts, en tot el seu contingut, llevat de les retribucions econòmiques, que són revisades amb l'evolució de l'IPC.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible a l'efecte de la seva aplicació pràctica, i cal considerar-les globalment.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en aquest Conveni col·lectiu compensen i absorbeixen totes les que siguin vigents en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa o origen.

Els augments de retribució que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, convenis col·lectius o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni col·lectiu si les noves retribucions, considerades en còmput anual, superen les que ara es pacten. En cas contrari, aquestes últimes les compensen o absorbeixen, i aquest Conveni col·lectiu es manté en els seus propis termes d'acord amb la manera i les condicions que queden pactades.

Article 5

Subrogació del personal

Sobre aquesta matèria és aplicable el que estableixen els articles 49, 50, 51, 52 i 53 del Conveni col·lectiu general del sector de neteja pública i viària, de reg, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram (BOE de 7 de març de 1996).

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària per a la interpretació, conciliació, vigilància i aplicació de les qüestions derivades del present Conveni col·lectiu. Aquesta Comissió la componen 3 membres en representació dels treballadors i 3 de l'empresa. Poden comptar amb 1 assessor per cadascuna de les parts.

Són funcions de la Comissió:

  1. La interpretació de l'aplicació de la totalitat de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

  2. La vigilància del compliment del que s'ha pactat.

  3. Qualssevol altres activitats que tendeixin a la major eficàcia pràctica del Conveni col·lectiu o que s'estableixi en el seu text.

Article 7

Normes subsidiàries

Pel que fa al que no preveu i no regula aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al que disposen l'Estatut dels treballadors i el Conveni general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram.

Article 8

Jornada

El personal del servei de recollida d'escombraries (sistemes 6/2, 4/2, 2/2) i recollida de dia, mantindrà i se li respectaran durant tota la vigència del Conveni les mateixes condicions que gaudeixen en l'actualitat i que estan expressament fixades en aquest article. El personal de recollida de dia que passi a corretorns percebrà el plus corresponent.

Recollida domiciliària de dia

La jornada laboral és de 35 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la recollida domiciliària de dia, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar. La distribució de jornada de treball i règim o sistema de dies de treball i descansos serà la mateixa que es gaudeix en l'actualitat. En cap cas la jornada equivalent en còmput setmanal no podrà ser superior a les 35 hores, o en còmput anual a les 1.592.

Neteja viària

La jornada laboral durant la vigència d'aquest Conveni és de 35 hores setmanals per a tot el personal que presti els seus serveis en la neteja viària, amb un descans en cada jornada de 30 minuts per dinar o sopar.

L'horari de treball per al 2008 queda establert de la manera següent:

Torn de matí

De dilluns a divendres: de 7.00 a 13.00 hores

Dissabte: de 7.00 a 14.30 hores

Torn de tarda

De dilluns a divendres: de 14.00 a 20.00 hores

Dissabte: de 14.00 a 19.00 hores

Torn de nit:

De dilluns a divendres: de 21.00 a 03.00 h

Dissabte: de 21.00 a 05.20 h

La distribució de la jornada i l'horari pactat per al personal de neteja viària es fa de manera que el personal pugui gaudir d'un dissabte de descans per cada 2 dissabtes treballats. Per aquest motiu s'acorda de manera expressa incrementar la jornada dels dissabtes en 2 hores i 30 minuts, jornada que s'incrementa a fi que el personal a qui correspongui treballar en dissabte assumeixi, amb aquest increment de 2 hores i 30 minuts, tots els serveis que corresponen al personal que gaudeix de descans en dissabte.

Per garantir una adequada prestació d'aquests serveis en dissabte, un terç de la plantilla de neteja viària ha de descansar en dissabte i els dos terços restants han de fer tots els serveis que corresponen al terç que descansa, pel fet que s'incrementa la seva jornada de treball en 2 hores i 30 minuts cada dissabte.

6/2 Torn dia - servei escombrat mixt zona centre:

Torn de matí de dilluns a diumenge: 07.00 a 13.30 h

1 peó especialista i 2 peons més 1 peó (corretorns) que quan li correspon treballar ho fa com a peó especialista. Aquest personal percebrà, a més del salari corresponent a la seva categoria professional l'equivalent al plus de recollida domiciliària reestructurat.

A partir del dia 1 de setembre de 2009, l'horari de treball quedarà estipulat durant l'any 2009 i successius de la següent manera:

Torn de matí:

Dimarts a divendres: de 07.00 a 13.00 h

Dilluns: 07.00 a 14.30 h

Dissabtes: 07.00 a 14.00 h

Torn tard:

Dimarts a divendres: 14.00 a 20.00 h

Dilluns: 14.00 a 21.30 h

Dissabtes: 14.00 a 21.00 h

Torn nit:

Dimarts a divendres: 21.00 a 03.00 h

Dilluns: 21.00 a 05.30 h

Dissabtes: 21.00 a 05.00 h

La distribució de la jornada i l'horari pactat per al personal de neteja viària, a partir del mes de setembre de 2009 i successius, s'ha efectuat de manera que el personal per cada dissabte treballat, pugui gaudir d'un dissabte de descans. Per aquest motiu s'acorda de manera expressa incrementar la jornada de tots els dilluns en 1 hora i 30 minuts i la dels dissabtes alterns en 1 hora, jornada que s'incrementa amb la finalitat de que al personal que li correspongui treballar cada dissabte assumeixi, amb aquest increment tots els serveis que corresponen al personal que gaudeix del descans cada dissabte, alhora que es propicia una posada al dia dels serveis que es presten a la ciutat en dilluns.

Personal de nova contractació

Partint de les característiques dels serveis que es presten en la població i donada la necessitat de continuar prestant serveis en diumenges i/o dies festius, s'acorda de manera expressa i s'autoritza a l'empresa, si les circumstàncies de l'organització dels serveis així ho aconsellen, perquè pugui instaurar el sistema de corretorns (6/2 o el que sigui més adequat) amb el personal necessari per cobrir els serveis de diumenges i/o festius.

L'accés o passi al sistema de corretorns de neteja viària entre el personal, es farà en primer lloc amb personal de neteja viària fix a 31 de desembre de 2007 i que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR