Convenio colectivo - Cespa Ingeniería Urbana, SA (serveis de la comarca del Vallès Oriental), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5384 de 21/05/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4223/2008, de 24 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (comarca del Vallés Oriental), per a l'any 2008 (codi de conveni núm. 0813241).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (comarca del Vallés Oriental), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 24 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (comarca del Vallés Oriental), per a l'any 2008 (codi de conveni núm. 0813241) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 24 de novembre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (comarca del Vallès Oriental) per l'any 2008

Capítol 1

Article 1

Disposicions generals

Parts negociadores

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat pels representants legals dels treballadors i la Direcció de l'empresa Cespa, SA.

Les parts es reconeixen capacitat legal i suficient per assumir i respectar els acords i compromisos adoptats en el present Conveni col·lectiu.

Article 2

Àmbit d'aplicació personal i funcional

El present Conveni col·lectiu regula les condicions socieconòmiques i laborals i afecta tots els treballadors adscrits als centres de treball i serveis següents:

Llinars del Vallès: servei de RSU i LV

Sant Pere de Vilamajor: servei de RSU

Gallifa: servei de RSU

En el cas que l'empresa Cespa, SA sigui adjudicatària de nous contractes de serveis a la comarca del Vallès Oriental, la representació de l'empresa i la representació dels treballadors han d'establir les negociacions pertinents, a fi i efecte de determinar la possibilitat d'incorporar un nou municipi al present Conveni col·lectiu.

Article 3

Dret supletori

En el no previst en el present Conveni col·lectiu són d'aplicació, amb caràcter supletori, l'Estatut dels treballadors, el Conveni col·lectiu general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram i també les disposicions de caràcter general en l'àmbit de la legislació laboral vigent.

Article 4

Vinculació a la totalitat

El present Conveni col·lectiu forma un tot unitari i indivisible i la seva aplicació s'ha de dur a terme globalment i en còmput anual. No és possible l'aplicació d'una normativa aïllada sobre condicions anteriors si per decisió de l'autoritat laboral competent s'anul·la una part del Conveni i amb això se'n desvirtua essencialment el contingut. En aquest cas s'ha de mantenir la resta del Conveni i les parts s'han de reunir per resoldre les qüestions divergents.

Aquestes disposicions no poden ser modificades per pactes inferiors ni per contractes individuals i únicament poden ser derogades per la negociació d'un altre conveni col·lectiu.

Capítol 2

Article 5

Vigència i denúncia

El present Conveni entra en vigor l'1 de gener del 2008 i finalitza el 31 de desembre del 2008.

El present Conveni queda denunciat automàticament 2 mesos abans del seu venciment; a partir d'aquesta data, les parts es poden notificar, l'una a l'una altra, les corresponents propostes de negociació, i tot el contingut s'ha de mantenir vigent fins que sigui substituït per un altre conveni col·lectiu.

Capítol 3

Article 6

Condicions econòmiques

Acords econòmics 2008

Increment any 2008

Es crea una paga extraordinària denominada paga de setembre, la quantia de la qual ve reflectida a les taules salarials annexes.

En el supòsit que l'IPC a nivell estatal superés a 31 de desembre de 2008 el 4%, s'ha d'efectuar una revisió salarial sobre el salari anual de les taules de 2007, la repercusió de la qual s'aplicarà a la paga extra de setembre.

Article 7

Absorció i compensació

Les retribucions establertes en el present Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi hagi en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu origen.

Els augments de retribucions que puguin produir-se en el futur per disposicions legals d'aplicació general i per convenis col·lectius, contractes individuals o qualsevol altra causa, només poden afectar les condicions pactades en el present Conveni quan considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les aquí pactades. En el cas contrari, aquestes últimes han de quedar compensades i absorbides i el present Conveni s'ha de mantenir amb els seus termes i la forma i condicions que queden pactades.

Article 8

Garantia ad personam

Les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin el pactat s'han de respectar i s'han de mantenir estrictament ad personam. Només es poden considerar en aquesta situació els treballadors que en l'actualitat formen part de la plantilla.

Capítol 4

Condicions econòmiques

Article 9

Conceptes retributius

Les retribucions amb caràcter consolidable que han de percebre els treballadors subjectes al present Conveni són les següents:

Salari base

Antiguitat

Plus de feina tòxica

Plus de feina nocturns

Plus d'activitat

Plus distància i transport

Plus de brutícia

Plus de conveni

Article 10

Salari base i plus de conveni

El salari base del personal afectat pel present Conveni col·lectiu és el que quedi determinat per a cada categoria a la taula salarial annexa.

Article 11

Antiguitat

El complement personal d'antiguitat s'estableix en 36,06 euros al mes per cada quinquenni, a partir de la data d'ingrés a l'empresa.

A tot el personal que en data 1 de gener del 2005 percebi el complement d'antiguitat se li ha de respectar la quantitat actual, que s'ha d'incrementar en 36,06 euros mensuals per cada quinquenni successiu.

Article 12

Plus de feina tòxica

Tot el personal amb la categoria de peó de recollida ha de percebre el plus de feina tòxica, la quantitat del qual és reflectida a la taula salarial annexa.

Article 13

Plus de feina nocturna

S'entén per feina nocturna la que es fa entre les 21.00 i 6.00 hores.

Tot el personal que realitzi la seva jornada laboral en horari nocturn ha de percebre, en concepte de plus de feina nocturna, un complement equivalent al 20% del salari base mensual.

Es considera que la jornada és nocturna al 100% si com a mínim coincideixen dues terceres parts de la jornada diària amb l'horari nocturn.

En el cas que la jornada en horari nocturn no arribi a aquesta proporció, s'ha de percebre el plus de feina nocturna segons les hores treballades efectivament en horari nocturn.

En el cas que la feina en horari nocturn passi a realitzar-se en horari diürn, s'ha de deixar de percebre el plus de feina nocturna sempre que el canvi d'horari sigui imputable al client.

Article 14

Plus d'activitat

Els treballadors adscrits al servei de recollida han de percebre el plus d'activitat detallat a la taula salarial. Per a aquest plus s'estableixen les següents condicions:

La percepció del plus d'activitat implica una compensació per l'excés de jornada i les hores extraordinàries que es facin en els diversos serveis (s'han de calcular en còmput anual), sempre que aquestes hores no siguin motivades per avaries del vehicle o espera per a la descàrrega a l'abocador.

El conductor del vehicle i els peons estan obligats a efectuar l'abocament corresponent en cada itinerari assignat i han de tornar el vehicle al seu lloc d'origen després de la descàrrega de l'últim itinerari fet.

Article 15

Plus de transport

S'estableix un plus de transport per compensar les despeses que fan els treballadors per acudir als seus llocs de treball, sigui quina sigui la distància que han de fer. El seu import és reflectit a la taula salarial annexa.

Article 16

Plus de brutícia

Els treballadors adscrits al servei de recollida d'escombraries domiciliàries han de percebre el plus de brutícia. El seu import és determinat a la taula salarial annexa.

Article 17

Pagues extres

Tot el personal afectat pel present Conveni ha de percebre 4 gratificacions extraordinàries, l'import de les quals és establert a la taula salarial annexa.

El període de meritació de les pagues extres és el següent:

Paga de març: de l'1 de gener al 31 de març (a pagar el 15 de març).

Paga d'estiu: de l'1 d'abril al 30 de juny (a pagar el 15 de juny).

Paga de setembre: de l'1 de juliol al 30 de setembre (a pagar el 15 de setembre).

Paga de Nadal: de l'1 d'octubre al 31 de desembre (a pagar el 15 de desembre).

Article 18

Treballs en dies festius

Atès el caràcter públic del servei que es realitza...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR