Convenio colectivo - CESPA Ingeniería Urbana, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2011
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5386 de 25/05/2009

RESOLUCIÓ

TRE/4225/2008, de 22 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida domiciliària de residus de Canet de Mar i Dosrius), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0811391).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida domiciliària de residus de Canet de Mar i Dosrius), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 17 de juliol de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei de recollida domiciliària de residus de Canet de Mar i Dosrius), per als anys 2008-2011 (codi de conveni núm. 0811391) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 22 d'octubre de 2008

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Cespa, SA (servei recollida domiciliària de residus de Canet de Mar i Dosrius per als anys 2008-2011

Capítol l

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu és aplicable exclusivament al personal que presta els seus serveis de treball als municipis de Canet de Mar i Dosrius i està adscrit als serveis de recollida d'escombraries domiciliàries que l'empresa Cespa, SA té contractats amb aquests municipis.

Article 2

Vigència, durada i pròrroga

La durada del present Conveni col·lectiu és de 4 anys, comptats a partir del dia 1 de gener de 2008 fins al 31 de desembre de 2011, i es prorroga al seu venciment d'un any a l'altre per reconducció tàcita si qualsevol de les parts no formula denúncia de rescissió o de revisió amb una antelació mínima d'1 mes a la data d'acabament.

El present Conveni col·lectiu entra en vigor l'endemà de la seva firma amb independència de la data de la seva publicació al DOGC. Els seus efectes econòmics es retrotrauen a l'1 de gener de l'any 2008.

Article 3

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi hagi en el moment d'entrar en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions que es pacten en aquest Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes. El present Conveni es manté en els seus mateixos termes, en la forma i les condicions que queden pactades.

Article 4

Comissió Mixta

Queda establerta la Comissió Mixta, que té al seu càrrec les funcions següents:

Interpretació del Conveni en tots els seus termes.

Requeriment de les parts, amb facultats per intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar. És preceptiva la reunió de la Comissió Paritària abans de l'inici d'una vaga.

Totes dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni col·lectiu s'ha de sotmetre prèviament i necessàriament a l'informe preceptiu de la Comissió abans d'iniciar una reclamació contenciosa o administrativa.

Composició: la Comissió Mixta es compon paritàriament d'1 representant dels treballadors i 1 de l'empresa, i d'entre ells s'escull un secretari.

Es poden utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors. Aquests assessors són designats lliurement per totes dues parts.

Procediment: els assumptes s'han de sotmetre a la consideració de la Comissió Mixta a proposta del representant dels treballadors o de la Direcció de l'empresa. Una vegada convocada d'una manera fefaent la Comissió Mixta per una de les parts, aquesta s'ha de reunir en un termini màxim de 5 dies, llevat de causa justificada. En cas contrari, totes dues parts tindran expedita la via per iniciar qualsevol tipus d'acció que en dret les empari.

Per tal que les sessions de la Comissió Mixta siguin vàlides hi han de ser presents tots els components.

Els assumptes sotmesos a la Comissió Mixta s'han de resoldre en el termini de 15 dies com a màxim.

Poden convocar-la, indistintament, qualsevol de les parts que la integren. Els acords que adopti la Comissió Mixta són vinculants i de compliment obligatori per a totes dues parts si s'adopten per unanimitat.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica són considerades globalment, de manera que resulta nul en conjunt i sense eficàcia en el cas que fos impugnat totalment o parcial per l'autoritat laboral competent i remès als jutjats socials.

Article 6

Prelació de normes

Les normes contingudes en aquest Conveni col·lectiu han de regular amb caràcter general les relacions entre l'empresa i els treballadors. Amb caràcter supletori i en tot el que no es preveu, és el Text refós de l'Estatut dels treballadors i el conveni general del sector, les normes aplicables i la Llei orgànica de llibertat sindical.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 7

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base i dels complements que es determinen per a cada nivell i categoria en les taules salarials annexes.

La seva aplicació com a estructura salarial és única per a tot el personal inclòs en el seu àmbit, i substitueix de manera global tots els conceptes i les quanties també globals i considerades específicament i existents anteriorment, sigui quin sigui el seu origen.

Article 8

Salari base

El salari base del personal adscrit al present Conveni és el que s'especifica per a cada categoria en les taules salarials annexes.

Article 9

Antiguitat

El complement d'antiguitat consisteix en 6 triennis a raó de 18,03 euros durant tota la vigència del present Conveni col·lectiu. El complement d'antiguitat es merita amb efectes del dia en què es compleix cada trienni.

Article 10

Plus de penositat i/o toxicitat

Aquest plus per al personal afectat pel present Conveni consisteix en un 20% del salari base i es merita per dia efectivament treballat, segons consta en les taules annexes al present Conveni.

Article 11

Plus de nocturnitat

El personal que faci la seva jornada laboral entre les 21 h de i les 6 h ha de percebre un plus de nocturnitat que es merita exclusivament per dia efectivament treballat, i el seu import és el que consta en les taules annexes al present Conveni.

Article 12

Plus de conveni

És un complement de quantitat o qualitat de treball que té per objecte compensar la diligència i la dedicació en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball. Tot això està relacionat amb la naturalesa del servei públic que presta l'empresa.

Es percep per dia efectivament treballat i en la quantia establerta en les taules salarials annexes.

Article 13

Plus de distància i/o transport

Amb caràcter extrasalarial, es merita per dia efectivament treballat el concepte que es regula aquí, la quantia del qual consta per a cada categoria en les taules annexes.

Article 14

Hores extraordinàries

Es reconeix expressament el caràcter d'estructurals atesa l'índole del servei a totes les hores extraordinàries que es facin motivades bé sigui per absències imprevistes o canvis de torn, bé per puntes de producció, treballs imprevistos, festius, manteniment i altres situacions estructurals derivades de la feina de què es tracti.

L'import de les hores extraordinàries realitzades és:

Any 2008: 11,04 euros / hora

Any 2009: 11,48 euros / hora

Any 2010: 11,94 euros / hora

Any 2011: 12,42 euros / hora

Les hores extraordinàries que es facin en festius i/o diumenges tenen la retribució següent:

Any 2008: 12,70 euros / hora

Any 2009: 13,21 euros / hora

Any 2010: 13,74 euros / hora

Any 2011: 14,29 euros / hora

El preu de les hores extraordinàries ordinàries i festives, consta revisat per a cadascun dels anys, al marge de l'IPC que es publiqui durant els anys de vigència del Conveni.

Article 15

Plus de festius treballats

Els treballadors que tinguin els diumenges o un altre festiu establerts dins la seva jornada com a dia laborable en què han de prestar els seus serveis, perceben una retribució especial per cada diumenge treballat, el preu dels quals variarà d'any en any en l'escala que es reflecteix a continuació:

Any 2008: 1,5 euros/hora

Any 2009: 2 euros/hora

Any 2010: 3 euros/hora

Any 2011: 5 euros/hora

A partir de l'1 de gener de 2012, la jornada en diumenge o festiu es retribuirà a raó de 6 euros/hora.

Els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR