Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA, UTE Cespa-Ingeniería Urbana SA i Urbaser (per a l activitat de medi ambient de Barcelona capital), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2015
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5443 de 14/08/2009

RESOLUCIÓ

TRE/2281/2009, de 24 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA; Cespa, SA, i Urbaser, SA (medi ambient Barcelona), per als anys 2008-2015 (codi de conveni núm. 0809133).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA; Cespa, SA, i Urbaser, SA (medi ambient Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 6 d'octubre de 2008, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA; Cespa, SA, i Urbaser, SA (medi ambient Barcelona), per als anys 2008-2015 (codi de conveni núm. 0809133), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 24 de febrer de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA; CESPA, SA, i URBASER, SA (medi ambient Barcelona), per als anys 2008-2015

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació funcional i territorial

El present Conveni col·lectiu regula les condicions de treball de les activitats de neteja pública, regs, recollida domiciliària, neteja i conservació del clavegueram i manteniment de fonts i làmines d'aigua, contractats per l'Ajuntament de Barcelona a les empreses afectades que s'especifiquen en els articles següents en el territori del municipi de Barcelona.

Article 2

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu és d'aplicació als treballadors que depenguin de FCC, SA, CESPA, SA i URBASER, SA, en l'àmbit funcional i territorial reflectit més amunt.

Se n'exceptua expressament aquell personal contractat específicament per a la reparació, conservació o construcció d'obres ja realitzades o pendents de realitzar.

Article 3

Àmbit temporal i vigència

El present Conveni col·lectiu, amb independència del dia de la seva firma, té vigència i eficàcia tant en els aspectes normatius com els obligants des de l'1 de gener de 2008 fins al 31 de desembre de 2015. El Conveni col·lectiu s'anirà prorrogant, al seu venciment, any rere any, si no hi ha denúncia prèvia per escrit amb una antelació mínima de 3 mesos, i s'han d'iniciar les negociacions del nou conveni dins del mes següent al venciment mencionat, concorrent a tot això la bona fe negociadora.

Article 4

Increment, revisió i taules

  1. L'increment acordat per al primer any de vigència del Conveni és d'un 4% respecte als conceptes econòmics aplicables el 2007.

    A més:

    El plus d'activitat dels treballadors amb categoria d'operari tindrà un increment addicional de 0,55 euros per dia efectivament treballat durant el primer any de vigència del present i d'uns altres 0,55 euros el segon any de vigència.

    La prima de rotació que en l'actualitat perceben els treballadors de neteja viària subjectes al torn rotatiu 5-2, tindrà un increment addicional de 0,75 euros per dia efectivament treballat durant el primer any de vigència del present i un altre 0,75 euros el segon any de vigència.

    Els imports reflectits en taules de les pagues extres de cada categoria s'aniran aproximant progressivament i proporcionalment de manera que arribat el quart any de vigència del present, els seus valors siguin iguals.

    Els col·lectius de clavegueram i taller, que fins a la data no percebien el plus compensatori, ho aniran percebent addicionant durant el primer any de vigència del present, 1/5 del mateix, al plus transport. Els següents anys es procedirà igual quant a traspassar el plus transport, fins al seu màxim aproximat; a continuació la quantitat residual que pogués existir s'integraria a un plus d'activitat 2 instrumental fins que definitivament pogués passar al plus d'activitat ordinari, una vegada no haguessin més magnituds per traspassar.

    A la resta de col·lectius que ja percebien el plus compensatori, es procedirà de manera que aquest passi a engrossir fins al seu límit aproximat, el plus transport i la resta s'integri a un plus d'activitat 2 instrumental que desapareixeria per integrar-se en el plus d'activitat ordinari, una vegada no existissin més magnituds de l'antic plus compensatori que traspassar o integrar.

  2. En el cas que l'IPC nacional registri el 31 de desembre de 2008 un increment superior al 4% respecte al registrat el mateix dia de l'any 2007, s'ha de fer una revisió salarial tan aviat es constati oficialment aquesta circumstància, pel que fa a l'excés sobre el 4% esmentat. Aquest increment s'ha d'abonar amb efectes des de l'1 de gener de 2008 i ha de servir com a base de càlcul per a l'increment salarial de 2009.

    Quan s'esdevinguin les circumstàncies que obliguin a l'abonament esmentat, les empreses afectades l'han de dur a terme tan aviat com puguin, mitjançant un pagament únic que ha d'englobar totes les quantitats que haurien correspost cada mes.

    Les obligacions fiscals i de Seguretat Social que comporti el pagament únic esmentat s'han d'aplicar al mes en què es faci efectiu el dit pagament.

  3. Durant els anys següents de vigència del present Conveni col·lectiu, la Comissió Paritària es reunirà amb la finalitat tractar sobre la revisió econòmica per aquests anys.

  4. Els valors amb els increments indicats al punt 1 s'inclouen a les taules que s'adjunten a aquest Conveni col·lectiu, del qual són part integrant.

Article 5

Parts que hi intervenen

El present Conveni col·lectiu ha estat negociat: per la part empresarial, FCC, SA, CESPA, SA i URBASER, SA; per la part social, els sindicats més representatius, UGT i CCOO. La seva presència respectiva a la Mesa Negociadora correspon als representants que a l'inici de les negociacions han acreditat,les quals són invariables fins al final de la vigència del present Conveni i les seves pròrrogues amb independència de les vicissituds que puguin produïr-se en cadascuna de les representacions existents. Això també arribarà a la Comissió Paritària que emana de la Mesa Negociadora, amb una única excepció, el contingut de la qual es reflexa en l'article 68.

Les representacions són les següents:

FCC, SA: 8 membres

CESPA, SA: 4 membres

URBASER: 3 membres

UGT: 12 membres

CCOO: 3 membres

Article 6

Estructura de la negociació col·lectiva

Aquest Conveni col·lectiu és un conveni marc d'àmbit interempresarial que ha de servir de guia i referència respecte a la hipotètica negociació col·lectiva dels convenis d'àmbit inferior que pogués plantejar-se en qualsevol de les empreses afectades.

Igualment constitueix norma supletòria del present, el Conveni general del sector.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Els continguts d'aquest Conveni formen un tot únic i indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

En el cas que la jurisdicció competent anul·li o invalidi algun dels seus articles parcialment o totalment, el Conveni restant ha de continuar en vigor i les parts s'han de reunir amb l'objecte de resoldre el problema plantejat.

Article 8

Absorció i compensació

Les condicions econòmiques, de jornada, socials o de qualsevol altra classe establertes en aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que existeixen en el moment de la seva entrada en vigor, independentment de la seva naturalesa i del seu origen. Els augments de retribucions que hi pugui haver en el futur per disposicions legals de general aplicació, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni quan, considerades les noves retribucions en còmput anual, superin les que aquí s'han pactat.

Capítol 2

Condicions retributives

Article 9

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i els conceptes salarials i extrasalarials que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen en les taules annexes, en relació amb el contingut dels articles següents:

  1. Complements salarials

    1. Personal:

      Plus d'antiguitat

      Plus complementari

    2. De lloc de treball:

      Plus de penositat, toxicitat o perillositat

      Plus de nocturnitat

      Plus de lloc d'especialització

      Plus de complement de reconversió

      Plus d'activitat

      Plus compensatori (a extingir)

    3. De quantitat o qualitat de treball:

      Plus d'assistència-puntualitat

      Plus de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR