Convenio colectivo - Mc Donalds Sistemas de España INC (Sucursal en España), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2008
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5491 de 26/10/2009

RESOLUCIÓ

TRE/2904/2009, de 28 d'abril, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa McDonald's Sistemas de España Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2008 (codi de conveni núm. 0810002).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa McDonald's Sistemas de España Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 17 de març de 2009, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball, modificat pel Decret 106/2000, de 6 de març, de reestructuració parcial del Departament de Treball; el Decret 199/2007, de 10 de setembre, de reestructuració del Departament de Treball, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa McDonald's Sistemas de España, Inc. sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2008 (codi de conveni núm. 0810002), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 28 d'abril de 2009

Elisenda Giral i Masana

Directora dels Serveis Territorials

a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa McDonald's Sistemas de España, Inc., sucursal a Espanya (Barcelona), per a l'any 2008

Títol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

Aquest Conveni afecta i obliga l'empresa McDonald's Sistemas de España, Inc., sucursal a Espanya, i tots els seus empleats que treballin en els diversos restaurants oberts al públic, presents i futurs, durant el període de vigència d'aquest Conveni. Es consideren compresos expressament en el concepte d'empleats tots els que no exclou d'una manera expressa l'article 1.3 de l'Estatut dels treballadors.

Article 2

Àmbit territorial

L'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni se circumscriu a la província de Barcelona.

Article 3

Vigència i durada

El text normatiu d'aquest Conveni té vigència des de l'1 de gener de 2008 fins al 31 de desembre de 2008.

En finalitzar aquesta vigència, el present Conveni es prorrogarà tàcitament per períodes d'1 any, llevat de denúncia expressa per alguna de les parts signants, realitzada formalment a l'altra part amb un termini de preavís de 2 mesos a la data de venciment

El domicili es consigna a l'Avinguda del Litoral, 12-14, 3r, de Barcelona o, en defecte, en el domicili social existent en cada moment de l'empresa McDonald's Sistemas de España, Inc.

Les taules salarials vigents durant el període de l'1 de gener de 2008 al 31 de desembre de 2008, són les que s'inclouen a l'annex 3 d'aquest Conveni.

Article 4

Absorció i compensació

Absolutament totes les condicions econòmiques establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual des de l'1 de gener fins al 31 de desembre de cada any, compensen i absorbeixen totes les existents, sigui quina sigui la seva classe, naturalesa i origen, en el moment de la seva entrada en vigor.

Tot això, sens perjudici dels complements personals vigents en la data d'entrada en vigor d'aquest Conveni.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Aquest Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa si algun dels seus acords o alguna de les seves estipulacions queda sense efecte, per qualsevol causa aliena a la voluntat de les parts, tot el Conveni queda sense efecte.

Article 6

Parts signants

Són parts signants d'aquest Conveni tots els representants legals dels empleats dels restaurants i l'empresa McDonald's Sistemas de España, Inc., sucursal a Espanya (província de Barcelona).

Títol 2

Contractació

Article 7

Disposicions generals

L'empresa fomenta la primera ocupació juvenil, per la qual cosa contracta el màxim nombre possible d'empleats, d'acord a cada moment amb les necessitats de producció i amb les oscil·lacions en les vendes i els resultats del negoci.

Igualment, l'empresa promociona joves estudiants, mitjançant la seva contractació a temps parcial, amb la màxima flexibilitat possible, per permetre'ls compaginar la jornada laboral amb els estudis, motiu pel qual es procura en tot moment que la jornada setmanal tingui caràcter rotatiu i flexible, tant pel que fa a la durada com a l'horari, que sempre han de visar els representants legals dels empleats. La retribució dels empleats és proporcional a les seves hores de feina, d'acord amb les taules salarials d'aquest Conveni.

També s'ha d'intentar per tots els mitjans facilitar la contractació de persones pertanyents a sectors socials de contractació difícil, com ara disminuïts o treballadors madurs.

Article 8

Forma

La forma dels contractes és sempre i en tot cas escrita. Als contractes es fan constar totes i cadascuna de les estipulacions que les parts considerin necessari contreure, i tenen preferència a l'hora d'aplicar-se, sempre que l'autonomia individual de les parts reflectida en el contracte individual respecti els mínims bàsics, en còmput anual, establerts en aquest Conveni.

Article 9

Ingrés

És condició inexcusable per superar el període de prova del contracte passar el reconeixement mèdic inicial obligatori, que acrediti la inexistència de malalties infectocontagioses, que amb la manipulació d'aliments o altres mitjans, atesa l'activitat de l'empresa, es podrien arribar a transmetre als clients o als companys de feina.

Article 10

Modalitats de contractació

Les modalitats de contractació s'adeqüen a cada moment de la vigència del Conveni a la legislació vigent. No obstant això, en tot cas, i sempre dins dels límits legals, les parts han d'adequar els models de contracte existents a les necessitats productives de l'empresa i al foment de l'ocupació en els termes que assenyalen els articles precedents.

Article 11

Contracte a temps parcial

Es considera que el treballador està contractat a temps parcial quan presta serveis durant un nombre d'hores al dia, a la setmana, al mes o a l'any inferior a la jornada de treball d'un treballador a temps complet comparable.

A efectes del que es disposa en el paràgraf anterior, s'entén per treballador a temps complet comparable a un treballador a temps complet de la mateixa empresa i centre de treball, amb el mateix tipus de contracte de treball i que realitzi un treball idèntic o similar. Si a l'empresa no hi ha cap treballador comparable a temps complet, es considera la jornada màxima legal.

Els contractes a temps parcial han d'establir una jornada anual amb caràcter rotatiu i flexible, i es pot variar setmanalment la jornada laboral en els límits establerts legalment, sempre que els horaris es confeccionin amb un mínim d'antelació de 5 dies i s'exposin en el tauler d'anuncis de l'empresa, amb la finalitat que els treballadors coneguin amb la suficient antelació quina ha de ser la distribució de la seva jornada setmanalment, i s'ha d'indicar en l'horari dies i hores de treball assignades a cada empleat, tot això degudament visat per algun membre del Comitè d'Empresa o representant legal dels empleats. La retribució d'aquests empleats ha de ser proporcional a les seves hores de feina i conforme a les taules salarials d'aquest Conveni.

Article 12

Contractes eventuals a temps parcial i per circumstàncies de la producció

Amb la finalitat d'atendre circumstàncies diverses de la producció, motivades per campanyes de màrqueting, llançament de nous productes, vacances escolars o qualsevol altra de les causes que estableix l'article 15.1.b) del Reial decret legislatiu 1/1995, text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors, l'empresa pot subscriure contractes eventuals per circumstàncies de la producció, i a temps parcial, iguals en tot als contractes a temps parcial però amb la durada màxima que estableix la legislació vigent per als contractes eventuals per circumstàncies de la producció.

Si el Conveni col·lectiu del sector, de conformitat amb el que estableix l'article 15.1.b de l'Estatut dels treballadors, estableix una durada superior d'aquests contractes o del període dins el qual es poden efectuar, l'empresa pot ajustar-se a aquests períodes de manera directa i sense necessitat de fer cap tràmit.

Article 13

Contractes de durada determinada

L'empresa pot subscriure, en les condicions determinades legalment a aquest efecte, contractes d'obra o de servei d'una durada determinada.

Si l'empleat continua prestant serveis una vegada acabada una obra o un servei determinats, adquireix la condició de treballador fix de l'empresa.

Es poden fer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR