Convenio colectivo

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2009
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5517 de 01/12/2009

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

TRE/3323/2009, de 21 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector del metall de la província de Tarragona per a l'any 2009 (codi de conveni núm. 4300105).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector del metall, subscrit per part del sector per l'APEMPTA, pel Gremi de ferreteries i per l'ASTAVE, i per part dels treballadors pel sindicats UGT i CCOO en data 29 d'abril de 2009 i presentat per les mateixes parts en data 8 de maig de 2009, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 170.1 e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals als Serveis Territorials a Tarragona, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball del sector del metall, per l'any 2009 (codi de conveni núm. 4300105), al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball a Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Tarragona, 21 d'octubre de 2009

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector del comerç del metall de la província de Tarragona per l'any 2009.

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni és d'aplicació obligatòria a tota la província de Tarragona.

S'ha d'aplicar, igualment, als centres de treball ubicats a la província, encara que el seu domicili social estigui en una altra de diferent, no afectada per aquest Conveni.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni obliga la totalitat de les empreses i els treballadors que es regeixin per l'Acord de substitució de l'Ordenança de comerç de 28 de desembre de 1995.

Article 3

Àmbit personal

Afecta tots els productors que presten els seus serveis a les empreses incloses dins l'àmbit funcional, amb l'excepció del personal exceptuat per l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni començarà a regir a partir del dia 1 de gener de 2009, per a tots els efectes, amb independència de la data de la seva publicació oficial.

Article 5

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni és d'un any a partir de l'1 de gener de 2009, per la qual cosa finalitza el 31 de desembre de 2009. Aquest Conveni es prorrogarà tàcitament, any rere any, mentre no sigui denunciat reglamentàriament per alguna de les parts amb tres mesos de temps respecte la data de venciment.

Article 6

Rescissió i revisió

La denúncia la qual proposa la rescissió o la revisió del Conveni s'ha de presentar a la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, com a mínim, amb tres mesos de temps respecte de la data de finalització de la vigència o qualsevulla de les seves pròrrogues, mitjançant les centrals sindicals o les associacions empresarials.

Article 7

Es pacta expressament que durant la vigència d'aquest Conveni no hi haurà revisió, per la qual cosa l'augment pactat s'ha fet tenint en compte i valorant la no-possibilitat de revisió.

Article 8

Compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni són compensables en la seva totalitat amb les existents anteriorment, amb independència de la seva naturalesa, condicions i la finalitat a què va respondre la seva implantació; i tant si són de la mateixa naturalesa o distinta.

Article 9

Absorció

Les disposicions legals futures, pactes, convenis, etc. si produeixen variacions econòmiques o d'un altre ordre, únicament tenen eficàcia pràctica si considerades globalment superen les d'aquest Conveni.

Altrament, s'han de considerar absorbides per aquest.

Article 10

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que s'hagin gaudit amb anterioritat a la vigència d'aquest Conveni que, amb caràcter global l'excedeixin, les quals es mantenen estrictament a títol personal.

Article 11

Vinculació a la totalitat

El Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible, raó per la qual s'ha d'aplicar en la seva totalitat.

Article 12

Es crea la Comissió Paritària d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta Comissió és formada per tres vocals per cada part.

Ambdues parts convenen assabentar la Comissió Paritària de tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes que es poden produir com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni, per tal que la Comissió pugui emetre dictamen o actuar en la forma reglamentària, sens perjudici de seguir la via administrativa o judicial que correspongui.

Article 13

Salari base

El salari base és el que consta a l'annex salarial adjunt a aquest Conveni, en tots el casos sense revisió.

Article 14

Antiguitat

L'antiguitat s'incrementarà en el 1,4%. El personal comprès en el present Conveni ha de percebre augments periòdics per anys de servei, que consisteixen en triennis que s'han d'abonar d'acord amb les taules annexes.

Article 15

Les pagues de beneficis, Nadal i juliol han de ser satisfetes a sou real i abonades, respectivament, els dies 15 de març, 15 de desembre i el 15 de juliol.

Article 16

Hores extres

Es faran les mínimes imprescindibles i amb comunicació prèvia al Comitè d'Empresa o delegat de personal i es compensaran amb descans a raó d'1,50 hores, en el termini de 4 mesos següents a la seva realització.

Article 17

Sortides, viatges i dietes

Les dietes per comissió de servei queden establertes en les quanties següents:

Pel l'any 2009: Dieta completa 36,94 euros; mitja dieta 13,41 euros.

Si existeix acord amb el treballador, el pagament de la dieta es pot substituir amb l'abonament de les despeses ocasionades.

En aquestes condicions queden absorbides, les que fixa l'Acord de substitució de l'Ordenança laboral de comerç en l'article 83 per aquelles despeses la justificació de les quals no sigui possible.

Si el treballador utilitza cotxe propi ha de percebre 0,29 euros per quilòmetre per l'any 2009.

Tenen dret a les dietes, així com al quilometratge, els viatjants, els representants i els serveis tècnics, així com qualsevulla altra persona comissionada per l'empresa.

Article 18

Jornada laboral

Ha de ser de 1.808 hores anuals efectives per l'any 2009.

Quant al descans setmanal, s'ha de seguir gaudint en la forma en què s'ha realitzat normalment en cada empresa, però, sempre que l'activitat de l'empresa ho permeti, s'ha de procurar concedir descans el dissabte a la tarda.

Article 19

Vacances

Tots els treballadors compresos en l'àmbit d'aquest Conveni han de gaudir d'un període de 30 dies naturals de vacances. El personal n'ha de gaudir de forma rotativa, entre els mesos de juny i setembre, ambdós inclosos.

Article 20

Llicències

a) Matrimoni o parelles de fet, que reuneixi els requisits de la Llei d'unions estables de parella Llei 10/1998, de 15 de juliol (DOGC 23 de juliol 1998), 17 dies naturals; i amb l'obligació de gaudi. S'iniciaran el primer dia laborable següent a la celebració del matrimoni. Aquesta llicencia, en el cas de les parelles de fet, només es podrà concedir una vegada cada 5 anys; excepte en cas de defunció d'un dels components de la parella de fet, que aquest termini es reduirà a tres anys.

b) Infantament de l'esposa, 2 dies naturals ampliables a quatre dies en el cas de gravetat i si el naixement és en divendres s'ha de concedir un dia natural més.

c) 1 dia per matrimoni dels pares.

En la resta de casos de llicències s'ha d'observar allò previst amb caràcter general.

Article 21

Ajut escolar

S'estableix un ajut escolar que consisteix en la quantitat de 152,56 euros anuals per l'any 2009 per cada fill comprès en edat escolar de 3 a 16 anys. Aquesta quantitat s'ha de fer efectiva el mes de setembre.

Únicament l'ha de percebre un dels cònjuges, si ambdós treballen a la mateixa empresa.

Article 22

També s'estableix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR