Convenio colectivo - Preparats Alimentaris i Productes Dietètics, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2012
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2014
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 6396 de 13/06/2013

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Sector de preparats alimentaris i productes dietètics de la Comunitat Autònoma de Catalunya per als anys 2012-2014 subscrit per la part empresarial pels representants de l’AFEPADI i per la part social pels representants de CCOO i UGT, el 14 de març 2013, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

-2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 5 de juny de 2013

Jordi Miró i Meix

Director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball

Traducció del text original signat per parts

Conveni col·lectiu de treball del Sector de Preparats alimentaris i productes dietètics de la Comunitat Autònoma de Catalunya

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1a

Àmbits

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni és d'aplicació a totes les empreses i treballadors que dediquin les seves activitats a la fabricació de preparats alimentaris, productes dietètics i productes precuinats.

Queden incloses també les empreses de caràcter o activitats mixtes múltiples afectades per aquest Conveni, sempre que la seva principal activitat sigui la fabricació de preparats alimentaris i productes dietètics.

El Conveni afectarà, així mateix, les empreses de nova instal·lació, incloses en els seus àmbits territorial i funcional.

Article 2

Àmbit territorial

L'eficàcia i obligatorietat d'aquest Conveni assoleix els límits territorials de la Comunitat Autònoma de Catalunya, quedant per això afectades a ell quantes empreses tinguin dins dels esmentats límits factories, sucursals, magatzems, dipòsits i oficines, encara en el cas que el seu domicili social es trobi situat fora d'aquesta Comunitat Autònoma.

Article 3

Àmbit personal

Afecta aquest Conveni la totalitat del personal de les empreses incloses en l'àmbit territorial i funcional, així com al que en endavant formi part de les respectives plantilles d'aquelles. Queden exceptuades de l'àmbit d'aquest conveni les persones vinculades a les empreses per les relacions laborals de caràcter especial a què es refereix l'article 2 de l'Estatut dels Treballadors.

Secció 2a

Entrada en vigor, durada, prorroga, denúncia i negociació d'un nou Conveni col·lectiu.

Article 4

Entrada en vigor i durada

El present Conveni col·lectiu entrarà en vigor l'1 de gener de 2012 i tindrà una durada de 3 anys, fins al 31 de desembre de 2014, llevat que es disposi expressament període diferent en l'aplicació d'alguna concreta condició laboral.

El Conveni col·lectiu mantindrà la seva vigència durant les negociacions per a la renovació del mateix, en els termes de l'article 86.3 de l'Estatut dels Treballadors. Transcorreguts 24 mesos des de la denúncia del Conveni col·lectiu sense que s'hagi acordat un nou conveni, aquest perdrà la seva vigència i aplicabilitat.

Article 5

Pròrroga i denúncia

El Conveni col·lectiu quedarà prorrogat per successius períodes d'una anualitat de no ser objecte de denúncia expressa d'alguna de les parts.

La denúncia del conveni s'haurà d'efectuar davant de l'Autoritat Laboral competent amb una antelació màxima de tres mesos i mínima d'un mes abans que finalitzi la seva vigència.

De conformitat amb l'establert a l'article 89.1 de l'Estatut dels Treballadors, a la denúncia s'haurà d'acompanyar la comunicació de promoció de la negociació del nou Conveni col·lectiu.

Article 6

Negociació d'un nou Conveni col·lectiu

En el termini màxim d'un mes a partir de la recepció de la comunicació de la promoció de negociació del nou Conveni col·lectiu, es procedirà a constituir la Comissió Negociadora; la part receptora de la comunicació haurà de respondre a la proposta de negociació i ambdues parts establiran un calendari de negociació.

Les parts manifesten expressament l'adhesió i submissió als procediments establerts en l'Acord Interprofessional de Catalunya per als anys 2011-2014 per resoldre de manera efectiva les discrepàncies existents després del transcurs del procediment de negociació sense assolir-se un acord.

Secció 3a

Prelació de normes, absorció i compensació vinculació a la totalitat, garantia personal

Article 7

Prelació de normes

Les normes contingudes al present Conveni regularan les relacions entre les empreses i el seu personal amb caràcter preferent i prioritari. Amb caràcter supletori i en el no previst, s'aplicarà l'Estatut dels Treballadors i altres disposicions de caràcter general, quedant expressament exclosa com a dret supletori l'Ordenança Laboral per a les Indústries de l'alimentació, aprovada per Ordre de 8 de juliol de 1975.

Article 8

Compensació

Les condicions econòmiques d'aquest Conveni, que s'estipulen com a mínimes, s'entendran compensades i absorbides, fins on siguin cobertes, per les respectives millores de tot ordre que practiquin les empreses en l'actualitat, qualsevol que sigui el motiu, la denominació i les formes de les esmentades millores o retribucions, fins i tot prime comissions, gratificacions, plus, sobrepreu d'hores i pagues extraordinàries, encara que els seus mòduls adoptin les aparences de premis o tants per cents generals calculats en funció del volum de facturació i coincideixi o no el seu còmput amb les dates regulars assenyalades per a la meritació dels respectius salaris o sous i encara que la implantació de tals millores o retribucions obeeixi a decisió voluntària de l'empresa, a pacte de qualsevol classe, contracte individual o col·lectiu, disposicions legals futures, jurisprudència contenciós-administrativa, usos i costums locals, comarcals o regionals, o qualsevol una altra causa.

S'exceptuen les primes a la producció.

La compensació regirà igualment per al personal de plantilla els ingressos del qual estan preferentment constituïts per comissions sobre vendes.

La mateixa possibilitat de compensació hi haurà amb les millores que puguin establir en endavant les empreses amb caràcter voluntari.

Article 9

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades al present Conveni col·lectiu constitueixen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment. Per aquesta raó, el conveni quedarà nul i sense cap efecte en el supòsit que per Resolució Administrativa o Judicial es modifiqués algun dels seus pactes, qualsevol que aquest sigui, havent de procedir-se per ambdues parts, en aquest cas, a considerar la totalitat del seu contingut.

Article 10

Absorció

Les condicions pactades al present Conveni seran absorbides, fins on arribin, pels augments de qualsevol ordre o que sota qualsevol denominació acordin en el futur les autoritats competents.

Article 11

Garantia "ad personam"

Es respectaran les situacions personals que globalment i en còmput anual excedeixin del present conveni en el seu contingut econòmic, mantenint-se estrictament "ad personam" en el cas concret i individualment examinat. Aquestes remuneracions que, amb el caràcter esmentat personal, es conservin i confereixin en l'ordre que anessin, tindran la consideració de retribució a extingir i de compensable i absorbible per millores o diferències de qualsevol classe.

Secció 4a

Comissió paritària

Article 12

Comissió paritària

  1. Les parts convenen la creació d'una Comissió paritària de representants de les parts negociadores per a entendre d'aquelles qüestions establertes en la llei i de quantes d'altres li siguin atribuïdes.

  2. La Comissió paritària estarà composta per dotze vocals: sis per la representació empresarial i sis en representació dels treballadors, que hagin intervingut en les deliberacions del conveni.Els acords, s'adoptaran per majoria de cada una de les representacions.

  3. Concretament, la Comissió paritària tindrà competència en les següents matèries:

    Coneixement i resolució de les qüestions en matèria d'aplicació i interpretació del Conveni col·lectiu, en els termes previstos a l'article 91 de l'Estatut dels Treballadors.

    Coneixement i resolució de les discrepàncies després de l'acabament del període de consultes en matèria de modificació substancial de condicions de treball recollides al present Conveni col·lectiu.

  4. Para l'exercici de les competències que té atribuïdes, qualsevol de les parts podrà sotmetre a coneixement de la Comissió paritària la qüestió o discrepància que es tracti...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR