Convenio colectivo - Preparats Alimentaris i Productes Dietètics, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3595 de 14/03/02

RESOLUCI”

de 17 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de productes dietËtics i preparats alimentaris per a l'any 2001 (codi de conveni n˙m. 7900625).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de productes dietËtics i preparats alimentaris, subscrit per la part empresarial pels representants d'AFEPADI i per la part dels treballadors pels representants de Comissions Obreres i de la UGT el 16 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball per al sector de productes dietËtics i preparats alimentaris per a l'any 2001, al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni.

Barcelona, 17 de desembre de 2001

Jaume Abat i DinarËs

Director general de Relacions Laborals

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball per a les empreses de productes dietËtics i preparats alimentaris de la comunitat autÚnoma de Catalunya per a l'any 2001

CapÌtol 1

Disposicions generals

SecciÛ 1

¿mbit

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ obligatÚria a totes les empreses i als treballadors dedicats a la fabricaciÛ de productes dietËtics, preparats alimentaris i productes precuinats, llevat d'aquelles empreses que tinguin en vigor un conveni col∑lectiu d'empresa i no desitgin acollir-se a aquest Conveni. AixÚ no obstant, si aquests convenis d'empresa nomÈs afecten grups professionals determinats del seu personal, cal aplicar a tots els altres membres del personal les normes i les estipulacions que contÈ el Conveni actual, que en tot cas regeixen com a condicions mÌnimes.

S'hi inclouen tambÈ les empreses de car‡cter o activitats mixtes m˙ltiples afectades per aquest Conveni, sempre que la seva activitat principal sigui la fabricaciÛ de productes dietËtics i preparats alimentaris.

El Conveni tambÈ afecta les empreses de nova instal∑laciÛ incloses en els seus ‡mbits territorial i funcional.

Article 2

¿mbit territorial

L'efic‡cia i l'obligatorietat d'aquest Conveni abasta els lÌmits territorials de la Comunitat autÚnoma de Catalunya; aixÌ, doncs, sÛn afectes al Conveni totes les empreses que tenen dins els lÌmits esmentats factories, sucursals, magatzems, dipÚsits i oficines, fins i tot si s'escau que el seu domicili social es trobi fora d'aquesta comunitat autÚnoma.

Article 3

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta la totalitat del personal de les empreses que s'inclouen en els ‡mbits territorial i funcional, com tambÈ qui d'ara endavant formi part de les plantilles respectives d'aquestes empreses.

En resten excloses de l'‡mbit d'aquest Conveni les persones vinculades a les empreses per les relacions laborals de car‡cter especial a quË es refereix l'article 2 de l'Estatut dels treballadors.

SecciÛ 2

VigËncia, durada, prÚrroga i revisiÛ o rescissiÛ

Article 4

VigËncia

Aquest Conveni entrar‡ en vigor el dia 1 de gener de 2001.

Article 5

Durada

La durada d'aquest Conveni ser‡ d'un any a comptar de la seva entrada en vigor i, per tant, conclour‡ el dia 31 de desembre de 2001.

Article 6

PrÚrroga

El Conveni ser‡ prorrogat t‡citament per perÌodes successius d'una anualitat, sempre que no sigui objecte de den˙ncia per la revisiÛ o la rescissiÛ amb un mÌnim de tres mesos de temps abans de la data de venciment inicial o de la de qualsevol de les seves prÚrrogues. Ambdues parts es comprometen que les negociacions del proper Conveni s'iniciÔn en el mes de gener de 2002.

Article 7

RevisiÛ o rescissiÛ

La den˙ncia per a la revisiÛ o la rescissiÛ d'aquest Conveni ha de ser formulada per la representaciÛ que la proposi amb un mÌnim de tres mesos de temps abans de la data de termini de la seva vigËncia o de la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

SecciÛ 3

PrelaciÛ de normes, absorciÛ i compensaciÛ.

VinculaciÛ a la totalitat, garantia personal

Article 8

PrelaciÛ de normes

Les normes que contÈ aquest Conveni regulen les relacions entre les empreses i el personal amb car‡cter preferent i prioritari. Amb car‡cter supletori i en els casos no previstos, cal aplicar l'Estatut dels treballadors i altres disposicions de car‡cter general. …s expressament exclosa com a dret supletori l'OrdenanÁa laboral per a les ind˙stries de l'alimentaciÛ, aprovada per l'Ordre de 8 de juliol de 1975.

Article 9

CompensaciÛ

Les condicions econÚmiques d'aquest Conveni, que s'estipulen com a mÌnimes, s'entenen compensades i absorbides, fins al punt on siguin cobertes, per les respectives millores de tota mena que practiquin les empreses a l'actualitat, siguin quins siguin el motiu, la denominaciÛ les formes d'aquestes millores o retribucions, incloent-hi les primes, les comissions, les gratificacions, els places, el sobrepreu d'hores i les pagues extraordin‡ries, encara que els seus mÚduls adoptin les aparences de premis o tants per cent generals calculats segons el volum de facturaciÛ, i coincideixi o no el seu cÚmput amb les dates regulars assenyalades per a la meritaciÛ dels salaris o els sous respectius i encara que la implantaciÛ d'aquestes millores o retribucions obeeixi a una decisiÛ volunt‡ria de l'empresa, a partir de pactes de qualsevol mena, contracte individual o col∑lectiu, disposicions legals futures, jurisprudËncia contenciosa administrativa, usos i costums locals, comarcals o regionals, o qualsevol altra causa.

S'exceptuen les primes a la producciÛ.

La compensaciÛ regeix igualment per al personal de plantilla els ingressos dels quals siguin preferentment constituÔts per comissions sobre vendes.

La mateixa possibilitat de compensaciÛ pot tenir lloc amb les millores que puguin establir d'ara endavant les empreses amb car‡cter voluntari.

Article 10

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni col∑lectiu constitueixen un tot org‡nic i indivisible i, a l'efecte de l'aplicaciÛ pr‡ctica, es consideren globalment. Per aquest motiu, el Conveni quedar‡ nul i sense cap efecte en el supÚsit que per resoluciÛ administrativa o judicial es modifiqui algun dels pactes, sigui quin sigui; si aixÚ s'escau, totes dues parts hauran de procedir a considerar la totalitat del contingut del Conveni.

Article 11

AbsorciÛ

Les condicions pactades en aquest Conveni seran absorbides, fins als lÌmits que comprenguin, pels augments de qualsevol ordre o que sota qualsevol denominaciÛ acordin en el futur les autoritats competents.

Article 12

Garantia ad personam

Cal respectar les situacions personals que globalment i en cÚmput anual excedeixin aquest Conveni en el contingut econÚmic, i s'han de mantenir estrictament ad personam en el cas concret i examinat individualment. Les remuneracions que, amb el car‡cter personal esmentat, es conservin i confereixin en l'ordre que sigui es consideren una retribuciÛ per extingir i sÛn compensables i absorbibles per millores o diferËncies de qualsevol mena.

SecciÛ 4

ComissiÛ parit‡ria

Article 13

ComissiÛ parit‡ria

En compliment del que disposa l'article 85 e) de l'Estatut dels treballadors, s'estableix, per a la vigËncia i el compliment de les q¸estions que es derivin de l'aplicaciÛ del Conveni, una ComissiÛ parit‡ria que ser‡ formada per sis representants dels empresaris i sis representants dels treballadors.

Integren la ComissiÛ parit‡ria d'aquest Conveni els vocals seg¸ents:

Per part de les empreses:

Titulars:

Josep Civet

Enrique Torres

MÛnica del Castillo de la Rosa

Julia Monedero

Jordi Ib·Òez

Suplents:

JosÈ Luis MartÌnez

Per part dels treballadors:

Els representants dels treballadors seran els que designin CCOO i UGT.

A les reunions podran assistir, amb veu perÚ sense vot, els assessors que designin les parts.

El domicili dels integrants de la ComissiÛ parit‡ria en representaciÛ dels treballadors Ès el de la FederaciÛ sindical de Comissions obreres d'alimentaciÛ de Catalunya, amb domicili a Barcelona (08003), Via Laietana, 16, 3a planta, telËfon 481 27 91.

El domicili de la representaciÛ empresarial Ès el de l'AssociaciÛ de fabricants de preparats alimentaris especials i dietËtics de Catalunya, carrer AragÛ, 208-210, ‡tic 4a, de Barcelona.

CapÌtol 2

IngrÈs, perÌode de prova, cessaments, formaciÛ professional i aprenentatge

SecciÛ 1

IngrÈs, perÌode de prova, cessaments

Article 14

Ingressos a l'empresa

L'ingrÈs dels treballadors s'ha d'ajustar a les normes legals sobre col∑locaciÛ de treballadors i a les especials per a disminuÔts. Les empreses poden sotmetre els interessats a les proves d'ingrÈs que considerin oportunes.

Article 15

PerÌodes de prova

El perÌode de prova queda establert de la manera seg¸ent: tËcnics titulats, 3 mesos; mercantils, 2 mesos; administratius, 1 mes, i obrers i subalterns, 15 dies. Durant aquest perÌode, tant l'empresa com el treballador podran resoldre lliurement, sense dret a cap indemnitzaciÛ, la relaciÛ que els uneix.

Article 16

Cessament i termini de preavÌs

El personal que desprÈs d'haver superat el perÌode de prova o eventualitat vulgui cessar al servei de l'empresa, estar‡ obligat adonar els terminis de preavÌs seg¸ents: directius i tËcnics, un mes. La resta del personal, quinze dies. L'incompliment del termini de preavÌs esmentat provocar‡ al treballador la pËrdua de la retribuciÛ real corresponent als dies que li faltin per cobrir aquest termini, que li seran descomptats de les parts proporcionals per les gratificacions de juny i vacances que li correspondrien.

SecciÛ 2

FormaciÛ professional i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR