Convenio colectivo - Fabricants de Galetes, Tarragona

Inicio de Vigencia28 de Agosto de 2002
Fin de Vigencia26 de Mayo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3708 de 28/08/02

RESOLUCI”

TRE/2373/2002, de 26 d'abril, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de fabricants de galetes, de la provÌncia de Tarragona, per als anys 2001-2002 (codi de conveni n˙m. 4300265).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de fabricants de galetes de la provÌncia de Tarragona, subscrit per les parts negociadores en data 13 de desembre de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 9 de gener de 2002 en aquesta oficina;

En data 1 de marÁ de 2002, aquesta DelegaciÛ va trametre el Conveni a la DirecciÛ General de Relacions Laborals, atenent a l'‡mbit territorial del conveni, en relaciÛ amb la competËncia que es deriva de l'aplicaciÛ del Decret 212/2001, de 24 de juliol, i aqueixa DirecciÛ General, per ResoluciÛ de data 9 d'abril de 2002, ha disposat "Autoritzar a la DelegaciÛ Territorial de Tarragona per dur a terme el dipÚsit, registre i publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de fabricants de galetes per al perÌode de l'1 d'abril de 2001 al 31 de marÁ de 2002".

Per la qual cosa,

Resolc:

-1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball del sector de fabricants de galetes, per als anys 2001-2002, de la provÌncia de Tarragona, en el Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Tarragona.

-2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 26 d'abril de 2002

Montserrat G¸ell i AnglËs

Delegada territorial de Tarragona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de fabricants de galetes de la provÌncia de Tarragona per al perÌode de l'1.4.2001 al 31.3.2002

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

Territorial

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ obligatÚria a la provÌncia de Tarragona, per a tots els centres de treball de les empreses afectades, fins i tot aquelles el domicili social de les quals radica en una altra provÌncia.

Article 2

Funcional

Queden sotmeses a les estipulacions d'aquest Conveni totes les empreses emmarcades en el grup de fabricants de galetes, i obliga tant a les empreses i centres de treball establerts actualment com als de nova instal∑laciÛ mentre regeixi aquest.

Article 3

Personal

Queda inclÚs la totalitat del personal ocupat en l'actualitat per les empreses, aixÌ com tambÈ tot el que ingressa durant la seva vigËncia. Queden exceptuades nomÈs les persones que per disposiciÛ legal estan excloses.

Article 4

Normativa complement‡ria

En tot el que no preveu aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ el que estableix la legislaciÛ vigent.

Article 5

VigËncia i durada

Aquest Conveni entra en vigor a partir del dia 1 d'abril de 2001, amb independËncia de la data de publicaciÛ en el butlletÌ oficial corresponent. La seva durada Ès d'un any, Ès a dir, fins al 31 de marÁ de 2002 i es prorroga d'any en any per reconducciÛ t‡cita, de no existir den˙ncia per qualssevulla de les parts. A la finalitzaciÛ del Conveni, i mentre no se'n negociÔ un de nou queden vigents tant les cl‡usules normatives com les obligacionals.

Article 6

RescissiÛ i revisiÛ

La den˙ncia que proposi la rescissiÛ o la revisiÛ del Conveni s'ha de presentar a la Generalitat per les parts afectades, centrals sindicals o associacions empresarials, amb tres mesos de temps, com a mÌnim, respecte la data de finalitzaciÛ de la seva vigËncia.

En el cas que no hi hagi den˙ncia per cap de les parts afectades, les taules salarials s'han d'incrementar segons la negociaciÛ entre les parts, i en tot cas amb l'IPC dels dotze mesos anteriors.

Article 7

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals existents actualment que, amb car‡cter global, excedeixen del present Conveni, i que comporten condicions mÈs beneficioses respecte a allÚ convingut. Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot org‡nic i indivisible i als efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica han de ser considerades globalment.

Article 8

ComissiÛ Parit‡ria

Es crea la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni, com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia d'aquest. …s formada per sis vocals, tres per cadascuna de les parts amb l'assessorament patronal i sindical signants del Conveni USO i CCOO.

Funcions:

Les seves funcions especÌfiques sÛn les seg¸ents:

a)†Intentar la conciliaciÛ dels conflictes que s'ocasionin amb motiu de l'aplicaciÛ pr‡ctica de les disposicions del Conveni.

b)†Arbitratge dels problemes o les q¸estions derivades de l'aplicaciÛ del Conveni, que li siguin plantejats per les parts, sens perjudici dels drets establerts en aquesta matËria per la legislaciÛ vigent.

c)†Fixar, a peticiÛ de la part interessada, l'import del Conveni corresponent a categories professionals no incloses en les taules que figuren com a annex.

d)†Vigil‡ncia del compliment d'allÚ pactat.

e)†InterpretaciÛ autËntica del Conveni.

f)†Totes les altres activitats que tendeixin a l'efic‡cia pr‡ctica del Conveni.

Article 9

RËgim de treball

L'organitzaciÛ pr‡ctica del treball Ès facultat exclusiva de la direcciÛ de l'empresa, la qual ha de respectar les normes vigents sobre el tema. La diversificaciÛ del treball en la majoria de les empreses afectades per aquest Conveni no permet fixar unes bases comunes de productivitat a les que es puguin ajustar les condicions econÚmiques que es determinen en el lloc corresponent. Conseg¸entment, tant les facultats de les empreses, com les dels treballadors, i per tal de millorar les condicions de treball o l'increment de la rendibilitat, s'han de basar en principis fonamentals de bona fe i voluntat ferma de relacions humanes. Aquestes relacions han de discÛrrer en cada centre de treball per vies d'enteniment i d'estabilitat. Malgrat aixÚ, en les empreses en que Ès factible la implantaciÛ de sistemes i mËtodes de treball, ja sigui en la seva totalitat o nomÈs en alguna de les seves seccions poden establir-se un cop escoltada la representaciÛ dels treballadors i els afectats per la reforma.

Article 10

Categoria professional

Quant a definiciÛ i tasques prÚpies de cada categoria s'ha d'observar el que disposa l'OrdenanÁa laboral per a les ind˙stries de l'alimentaciÛ, o si no n'hi ha, en l'acord de cobertura de buits i el laude arbitral de 29 de marÁ de 1996, aprovat per resoluciÛ de 9 de maig del mateix any (BOE n˙m. 135).

Article 11

Ascensos

Els comitËs d'empresa han de vigilar que allÚ que disposen les ordenances laborals i les lleis sigui complert per part de les empreses.

Sens perjudici de l'exposat anteriorment ambdues parts acorden, referent als ascensos, l'aplicaciÛ mentre duri la vigËncia, del que estableix l'article 11 del Laude Arbitral de 29 de marÁ de 1996 aprovat per ResoluciÛ de 9 de maig del mateix any i publicat en el BOE n˙mero 135.

Article 12

Ingressos de personal i perÌodes de prova

Per a l'ingrÈs de personal s'ha d'observar el que estableix la legislaciÛ vigent.

Per als treballadors que tinguin les categories establertes a la taula salarial 1 a 9, ambdues incloses, i 15 es fixa un perÌode de prova de 6 mesos.

AixÌ mateix, s'estableix un perÌode de prova d'un mes per als contractes de treball de temps inferior a 4 mesos i de 45 dies per als contractes de durada superior a 4 mesos.

Article 13

FinalitzaciÛ de contracte d'eventuals o de campanya

El personal de campanya o eventual ha de percebre en compensaciÛ al seu treball discontinu, amb independËncia de la retribuciÛ assignada a la seva categoria, sis dies del salari base per mes treballat. Aquest import l'han de percebre a la finalitzaciÛ del contracte. Aquest dret el perd el treballador que continuÔ prestant servei en l'empresa en condiciÛ de fix.

A l'empara del que disposa l'article 15 b) del TRETT, els contractes de campanya o eventuals poden ser prorrogats fins a dotze mesos, en un perÌode de divuit. En el supÚsit d'utilitzar les prÚrrogues pactades, l'empresa en finalitzar la seva relaciÛ laboral ha d'abonar al treballador una indemnitzaciÛ equivalent al salari d'un dia per mes treballat.

Article 14

Treballadors interins

SÛn els que substitueixen a d'altres de car‡cter fix o eventual durant la seva absËncia per causes de malaltia, accident, servei militar o excedËncia, i han de cessar sense dret a indemnitzaciÛ a la reincorporaciÛ del titular.

En el contracte s'ha de fer constar el nom del treballador al qual es substitueix i el motiu de la substituciÛ.

Article 15

Personal fix

Tot el personal fix que vulgui cessar en l'empresa ha d'avisar amb quinze dies de temps. L'incompliment d'aquest requisit en el termini assenyalat dÛna dret a l'empresa a descomptar de la liquidaciÛ del treballador l'import del salari d'un dia per cada dia de retard en el preavÌs.

La crida als treballadors fixos discontinus s'ha de fer amb rigorÛs ordre d'antiguitat.

El retard de l'empresa en la liquidaciÛ comporta el dret del treballador a ser indemnitzat per l'empresa amb l'import d'un dia de salari per cada dia de retard en la liquidaciÛ, amb el lÌmit de quinze dies.

Article 16

Jornada de treball i horari

La durada m‡xima de la jornada ordin‡ria de treball s'estableix en 1.808 hores de treball efectiu. En el cas de jornada continuada es tÈ dret a 15 minuts de descans per l'entrep‡, que no computa com a temps efectiu de treball. Ateses les necessitats de les empreses del ram, especialment en allÚ que respecta a la temporada, ambdues parts pacten que durant aquesta es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR