Convenio colectivo - Tintoreries i Bugaderies No Industrials, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3764 de 19/11/02

RESOLUCIÓ TRE/3300/2002, de 30 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del sector de tintoreries i bugaderies no industrials de les comarques de Lleida, per al període de l'1.1.2002 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500615).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del sector de tintoreries i bugaderies no industrials de les comarques de Lleida, subscrit per la part empresarial per la Federació de Comerç de Lleida (FECOM) i per part dels treballadors per la Central Sindical Unió General de Treballadors, el dia 9 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del sector de tintoreries i bugaderies no industrials de les comarques de Lleida, per a període de l'1.1.2002 al 31.12.2003, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Lleida (codi de conveni núm. 2500615).

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 30 d'octubre de 2002

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball del sector de tintoreries i bugaderies no industrials de les comarques de Lleida.

Article 1

Àmbit territorial

Les normes contingudes en el present conveni col-lectiu tenen caràcter provincial i són d'aplicació a Lleida i la seva província durant el temps de la seva vigència.

Article 2

Àmbit funcional

Estan compreses en l'àmbit d'aplicació del conveni totes les empreses del sector de tintoreria i bugaderia no industrial, tant les ja establertes com les que amb posterioritat a l'entrada en vigor del conveni s'hi hagin d'incloure.

S'entén per bugaderia industrial, i quedaran excloses d'aquest conveni, aquelles en les quals es donin les següents circumstàncies:

  1. Que els serveis que ofereixen estan destinats a entitats mercantils.

  2. Que tenen instal-lada maquinària de bugaderia amb una suma de capacitat de càrrega igual o superior a 100 kg.

  3. Que la seva activitat no està afectada per cicles estacionals de temporada. En el cas d'estar afectada per cicles estacionals de temporada, s'entén que el conveni li és d'aplicació, sempre que la seva mitjana mensual sigui superior a 10 treballadors.

    Article 3

    Àmbit personal

    El present conveni afecta a tots els treballadors que prestin els seus serveis en les empreses regulades per aquest conveni.

    Article 4

    Vigència i durada

    Les condicions pactades en el present conveni tenen vigència des del dia 1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2003, amb independència de la data de publicació al Diari Oficial de la Generalitat.

    Article 5

    Denúncia i revisió

    A partir del dia 31 de desembre de 2003 aquest conveni es prorrogarà tàcitament i automàticament d'any en any, llevat la denúncia de qualsevol de les parts, amb tres mesos d'anticipació de la data del venciment.

    Si denunciat el conveni, les negociacions es perllonguen per un termini superior al vigent, aquest s'entendrà prorrogat fins a la signatura del nou conveni o acord que el substituïa, sense perjudici del que determini el nou conveni respecte a la retroactivitat.

    En el moment de la publicació de l'IPC previst estatal de l'any 2003 la Comissió Paritària del conveni es reunirà per confeccionar la nova taula salarial i aplicar els increments pactats en l'article 13.

    Article 6

    Absorció i compensació

    Les situacions actuals implantades en les diferents empreses que impliquin condicions globals més...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR