Convenio colectivo - Comerç del Metall, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3658 de 17/06/02

RESOLUCI”

TRE/1695/2002, de 13 de maig, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector del comerÁ del metall de la provÌncia de Tarragona per als anys 2002-2003 (codi de conveni n˙m. 4300105).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector del comerÁ del metall de la provÌncia de Tarragona subscrit per les parts negociadores en data 8 d'abril de 2002 i presentat per les mateixes parts en data 9 d'abril de 2002 en aquesta oficina;

AtËs que en data 12 d'abril de 2002 la DelegaciÛ Territorial de Tarragona va trametre el Conveni a la DirecciÛ General de Relacions Laborals, tenint en compte l'‡mbit territorial del conveni, en relaciÛ amb la competËncia que es deriva de l'aplicaciÛ del Decret 212/2001, de 24 de juliol, i que aqueixa DirecciÛ General ha disposat mitjanÁant la ResoluciÛ de 17 d'abril de 2002 autoritzar la DelegaciÛ Territorial de Tarragona per dur a terme el dipÚsit, el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu del comerÁ del metall de la provÌncia de Tarragona per al perÌode de l'1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2003;

Per tot aixÚ,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball del sector del comerÁ del metall de la provÌncia de Tarragona per als anys 2002-2003 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Tarragona (codi de conveni n˙m. 4300105).

-2 Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 13 de maig de 2002

Montserrat G¸ell i AnglËs

Delegada territorial de Tarragona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector del comerÁ del metall de la provÌncia de Tarragona per als anys 2002-2003

Article 1

¿mbit territorial

El present Conveni Ès d'aplicaciÛ obligatÚria a tota la provÌncia de Tarragona.

S'ha d'aplicar, igualment, als centres de treball ubicats a la provÌncia, encara que el seu domicili social estigui en una altra de diferent, no afectada per aquest Conveni.

Article 2

¿mbit funcional

Aquest Conveni obliga la totalitat de les empreses i els treballadors que es regeixin per l'Acord de substituciÛ de l'OrdenanÁa de comerÁ de 28 de desembre de 1995.

Article 3

¿mbit personal

Afecta tots els productors que presten els seus serveis a les empreses incloses dins l'‡mbit funcional, amb l'excepciÛ del personal exceptuat per l'Estatut dels treballadors.

Article 4

VigËncia

Aquest Conveni comenÁar‡ a regir a partir del dia 1 de gener de 2002, per a tots els efectes, amb independËncia de la data de la seva publicaciÛ oficial.

Article 5

Durada i prÚrroga

La durada d'aquest Conveni Ès de dos anys a partir de l'1 de gener de 2002, per la qual cosa finalitza el 31 de desembre de 2003. Es prorroga t‡citament, d'any en any, mentre no sigui denunciat reglament‡riament per alguna de les parts amb tres mesos de temps respecte la data de venciment.

Article 6

RescissiÛ i revisiÛ

La den˙ncia la qual proposa la rescissiÛ o la revisiÛ del Conveni s'ha de presentar a la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya, com a mÌnim, amb tres mesos de temps respecte de la data de finalitzaciÛ de la vigËncia o qualsevulla de les seves prÚrrogues, mitjanÁant les centrals sindicals o les associacions empresarials.

Article 7

Es pacta expressament que durant la vigËncia d'aquest Conveni no hi haur‡ revisiÛ, per la qual cosa l'augment pactat s'ha fet tenint en compte i valorant la no-possibilitat de revisiÛ.

Article 8

CompensaciÛ

Les condicions pactades en aquest Conveni sÛn compensables en la seva totalitat amb les existents anteriorment, amb independËncia de la seva naturalesa, condicions i la finalitat a quË va respondre la seva implantaciÛ; i tant si sÛn de la mateixa naturalesa o distinta.

Article 9

AbsorciÛ

Les disposicions legals futures, pactes, convenis, etc. si produeixen variacions econÚmiques o d'un altre ordre, ˙nicament tenen efic‡cia pr‡ctica si considerades globalment superen les d'aquest Conveni.

Altrament, s'han de considerar absorbides per aquest.

Article 10

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que s'hagin gaudit amb anterioritat a la vigËncia d'aquest Conveni que, amb car‡cter global l'excedeixin, les quals es mantenen estrictament a tÌtol personal.

Article 11

VinculaciÛ a la totalitat

El Conveni constitueix un tot org‡nic i indivisible, raÛ per la qual s'ha d'aplicar en la seva totalitat.

Article 12

Es crea la ComissiÛ Parit‡ria d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del Conveni. Aquesta ComissiÛ Ès formada per tres vocals per cada part.

Ambdues parts convenen assabentar la ComissiÛ Parit‡ria de tots els dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes que es poden produir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i l'aplicaciÛ del Conveni, per tal que la ComissiÛ pugui emetre dictamen o actuar en la forma reglament‡ria, sens perjudici de seguir la via administrativa o judicial que correspongui.

Article 13

Salari base

…s el fixat a l'annex salarial adjunt a aquest Conveni, 2%; per al segon any de vigËncia s'incrementar‡ l'IPC oficial.

Article 14

Antiguitat

El personal comprËs en el present Conveni ha de percebre augments periÚdics per anys de servei, que consisteixen en triennis que s'han d'abonar d'acord amb les taules annexes.

Article 15

Les pagues de beneficis, Nadal i juliol han de ser satisfetes a sou real i abonades, respectivament, els dies 15 de marÁ, 15 de desembre i el 15 de juliol.

Article 16

Hores extres

Es faran les mÌnimes imprescindibles i amb comunicaciÛ prËvia al ComitË d'empresa o delegat de personal i es compensaran amb descans a raÛ d'1,50 hores, en el termini de 4 mesos seg¸ents a la seva realitzaciÛ.

Article 17

Sortides, viatges i dietes

Les dietes per comissiÛ de servei queden establertes en les quanties seg¸ents. Dieta completa 28,54 euros; mitja dieta 10,36 euros.

Si existeix acord amb el treballador, el pagament de la dieta es pot substituir amb l'abonament de les despeses ocasionades.

En aquestes condicions queden absorbides, les que fixa l'Acord de substituciÛ de l'OrdenanÁa laboral de comerÁ en l'article 83 per aquelles despeses la justificaciÛ de les quals no sigui possible.

Si el treballador utilitza cotxe propi ha de percebre 0,22 euros per quilÚmetre.

Tenen dret a les dietes, aixÌ com al quilometratge, els viatjants, els representants i els serveis tËcnics, aixÌ com qualsevulla altra persona comissionada per l'empresa.

Article 18

Jornada laboral

Ha de ser de 1.810 hores anuals efectives.

Quant al descans setmanal, s'ha de seguir gaudint en la forma en quË s'ha realitzat normalment en cada empresa, perÚ, sempre que l'activitat de l'empresa ho permeti, s'ha de procurar concedir descans el dissabte a la tarda.

Article 19

Vacances

Tots els treballadors compresos en l'‡mbit d'aquest Conveni han de gaudir d'un perÌode de 30 dies naturals de vacances. El personal n'ha de gaudir de forma rotativa, entre els mesos de juny i setembre, ambdÛs inclosos.

Article 20

LlicËncies

  1. Matrimoni, 17 dies naturals.

  2. Infantament de l'esposa, 2 dies naturals ampliables a quatre dies en el cas de gravetat i si el naixement Ès en divendres s'ha de concedir un dia natural mÈs.

  3. 1 dia per matrimoni dels pares.

En la resta de casos de llicËncies s'ha d'observar allÚ previst amb car‡cter general.

Article 21

Ajut escolar

S'estableix un ajut escolar que consisteix en la quantitat de 108,71 euros anuals per cada fill comprËs en edat escolar obligatÚria de 6 a 16 anys. Aquesta quantitat s'ha de fer efectiva el mes d'octubre.

⁄nicament l'ha de percebre un dels cÚnjuges, si ambdÛs treballen a la mateixa empresa.

Article 22

TambÈ s'estableix un ajut escolar, en concepte de promociÛ, que consisteix en l'abonament del 50% de l'import de la matrÌcula a tots els treballadors que es matriculin en centres oficials per a qualsevol classe d'estudis. Per a tenir dret a aquest ajut, Ès requisit imprescindible, que les classes a quË hagi d'assistir, si cal, pels estudis corresponents, tinguin lloc fora de les hores de treball. Per a aquest ajut no existeix lÌmit d'edat.

Article 23

Els aprenents tenen dret a mitja jornada lliure per a estudiar en Ëpoca d'ex‡mens i per a assistir-hi, amb un m‡xim de 12 mitges jornades l'any.

Article 24

En el cas d'incapacitat laboral transitÚria derivada de malaltia comuna o d'accident, l'empresa ha de satisfer al treballador el cent per cent del sou real durant el temps d'un any. S'entÈn que en aquesta quantitat s'hi inclou la que abona la Seguretat Social en aquestes circumst‡ncies. Com Ès lÚgic, dintre de la incapacitat temporal (IT) s'inclou el temps anterior i posterior al part.

Article 25

Les empreses han de facilitar dues peces d'uniforme l'any, adients al treball de cadasc˙ i amb l'obligaciÛ per part del personal d'usar-les.

En el cas que sigui necessari l'˙s de calÁat especial, tambÈ l'ha de facilitar l'empresa.

Article 26

Es reconeix expressament la igualtat entre l'home i la dona a igualtat de treball, havent de percebre el mateix salari de Conveni.

Article 27

Les empreses accepten no contractar personal amb una altra ocupaciÛ en situaciÛ de jubilaciÛ quan es tracti de prestar el servei en l'activitat principal de l'empresa; en les activitats secund‡ries (neteja, cobraments, comptabilitat, etc.) el m‡xim d'hores setmanals Ès de 15 per al personal que tingui una altra ocupaciÛ.

Article 27 bis

Contracte per obra o servei determinat

S'estableixen com a serveis amb autonomia i substantivitat prÚpia dins l'activitat de l'empresa i per tant susceptibles de contractaciÛ sota la modalitat regulada a l'article 15.1.a) de l'Estatut dels treballadors, els seg¸ents:

Campanya oficial de rebaixes d'hivern

Campanya oficial de rebaixes d'estiu

Campanya de Nadal i Reis

La durada dels contractes s'ha d'ajustar a la durada de les campanyes identificades.

Contractes per circumst‡ncies del mercat, acumulaciÛ de tasques o excÈs de comandes:

Les contractacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR