Convenio colectivo - Galetes, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3558 de 22/01/02

RESOLUCI”

de 3 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de galetes de Barcelona i la seva provÌncia per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni n˙m. 0801765).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de galetes de Barcelona i la seva provÌncia, subscrit per Pimec Sefes Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, UGT i CCOO el dia 25 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de galetes de Barcelona i la seva provÌncia per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 de desembre de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de galetes de Barcelona i la seva provÌncia per als anys 2001 i 2002

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit personal

Les condicions del present Conveni col∑lectiu de treball afecten totes les empreses i els treballadors del sector de fabricants de galetes.

Article 2

¿mbit territorial

El present Conveni col∑lectiu regeix per a totes les empreses, sucursals, magatzems i oficines que, inclosos a l'article 1, estiguin domiciliats en el territori de la provÌncia de Barcelona, inclÚs en els casos en els quals el domicili social de l'empresa a quË pertanyin els treballadors es trobi fora d'aquests lÌmits.

Article 3

VigËncia i durada

Aquest Conveni col∑lectiu entra en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2001, independentment de la data en quË es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat, i tÈ una vigËncia fins al 31 de desembre de 2002. Si no es denuncia amb 2 mesos d'antelaciÛ abans que finalitzi, s'entÈn que queda prorrogat t‡citament per un altre any.

Article 4

ComissiÛ Parit‡ria

Segons el que disposa l'article 91 del text refÛs de la Llei de l'estatut dels treballadors, s'estableix per a la interpretaciÛ de les controvËrsies que es deriven de l'aplicaciÛ del contingut del Conveni, una ComissiÛ Parit‡ria que est‡ formada per 4 representants dels treballadors i per 4 representants de les empreses.

Integren la ComissiÛ Parit‡ria d'aquest Conveni els seg¸ents vocals:

Per la part empresarial PIMEC SEFES, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya.

La representaciÛ dels treballadors ha de ser la que designin la UGT i CCOO.

A les reunions poden assistir amb veu perÚ sense vot els assessors que les parts designin.

El domicili dels integrants de la ComissiÛ Parit‡ria en representaciÛ dels treballadors Ès el de la FederaciÛ d'AlimentaciÛ de Catalunya de la UGT, Rambla de Santa MÚnica, n˙mero 10, 08002 Barcelona.

El domicili de la representaciÛ empresarial Ès el de 08015 Barcelona, carrer Viladomat, n˙mero 174.

El procÈs per dur a terme tot el que s'ha pactat en els par‡grafs anteriors Ès el seg¸ent:

  1. La part afectada s'ha de dirigir a la ComissiÛ Parit‡ria mitjanÁant escrit en el qual s'expressi la controvËrsia de la qual es tracta.

  2. En el termini de 15 dies la ComissiÛ Parit‡ria ha de resoldre sens perjudici del dret que assisteix les parts d'accionar davant la jurisdicciÛ laboral una vegada complerts els par‡grafs anteriors.

    Article 5

    CompensaciÛ i absorciÛ

    Totes les millores econÚmiques i de treball implantades en virtut del present Conveni col∑lectiu de treball sÛn compensades i absorbibles fins a on arribin els augments les millores que hi hagi en cada empresa i amb aquelles que puguin ser establertes mitjanÁant disposicions legals promulgades en el futur, sigui quin sigui el seu concepte.

    Article 6

    Dret supletori

    Per a tot el que no es preveu en el present Conveni col∑lectiu de treball cal atenir-se al que es disposa en les vigents:

    Llei 8/1980, de 10 de marÁ, Estatut dels treballadors, text refÛs segons Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, (BOE 29 de marÁ de 1995).

    Llei 31/1995, de 8 de novembre, Llei de prevenciÛ de riscos laborals (BOE 10 de novembre de 1995).

    Reglament de manipuladors d'aliments (Reial decret 2505/1983, de 4 d'agost).

    Queda expressament exclosa com a dret supletori la derogada OrdenanÁa laboral per a les ind˙stries de l'alimentaciÛ, d'acord amb la disposiciÛ transitÚria sisena de l'Estatut dels treballadors i s'ha de regir en el futur pel present Conveni col∑lectiu.

    Article 7

    NormalitzaciÛ ling¸Ìstica

    S'acorda la redacciÛ del present Conveni col∑lectiu en idioma catal‡, oficial a Catalunya i en llengua castellana, idioma oficial a tot l'Estat espanyol. En cas de discrep‡ncia en la interpretaciÛ del text del Conveni preval el text en llengua castellana.

    S'ha de procurar que en totes les empreses i centres de treball els anuncis al personal i les comunicacions internes siguin redactades en catal‡ i castell‡.

    CapÌtol 2

    RËgim de treball

    Article 8

    PerÌode de prova

    Tot ingrÈs d'un treballador en una empresa inclosa en l'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Conveni s'entÈn subjecte a un perÌode de prova per a ambdues parts, que per als diferents grups professionals s'estableix en:

    1. TËcnics titulats, 6 mesos.

    2. TËcnics no titulats, 2 mesos.

    3. Administratius, oficials i superiors, 2 mesos; auxiliars, 1 mes.

    4. Subalterns, 15 dies.

    5. Personal obrer qualificat, 1 mes.

    6. Personal obrer no qualificat, 15 dies.

    Aquest perÌode de prova no afecta el personal que hagi treballat a l'empresa amb anterioritat i en un lloc de treball de la mateixa categoria i funciÛ.

    Article 9

    Treball en altres activitats

    Tenint en compte les caracterÌstiques de les diverses empreses que s'acullen a aquest Conveni col∑lectiu, en cas que facin feines corresponents a altres sectors afins, els treballadors han de ser compensats econÚmicament per les diferËncies salarials, si n'hi ha. Les liquidacions d'aquestes diferËncies s'han de fer per cÚmput setmanal, i en la suma final de la setmana no s'han de tenir en compte les fraccions inferiors a 1 hora.

    Article 10

    Jornada laboral

    La jornada laboral per a la vigËncia del present Conveni col∑lectiu de treball Ès de 1.792 hores anuals de feina efectiva per a la jornada partida i per a la jornada continuada i/o nocturna s'inclouen com a feina efectiva 15 minuts de temps de descans per jornada de treball.

    Les empreses poden establir la rotaciÛ del personal en els diferents torns que aquesta tingui establerts.

    Atenent les especials caracterÌstiques del cicle productiu anual de les empreses del sector, en virtut de la qual la producciÛ baixa considerablement, ambdues parts acorden establir una distribuciÛ hor‡ria heterogËnia per a tot el sector que contribueixi a una major productivitat. Per tant, en coherËncia amb tot el que s'ha exposat, ambdues representacions acorden que la distribuciÛ hor‡ria de la jornada pactada en aquest Conveni es pot desenvolupar en cada empresa prenent com a base el criteri seg¸ent:

    Es pot establir, a criteri de l'empresa, perÌodes de temps durant els quals la jornada normal de treball arribi fins a un m‡xim de 10 hores de treball a compensar en altres perÌodes de l'any reduint la jornada de treball fins a un mÌnim de 5 hores di‡ries.

    En tot cas s'ha de respectar la jornada anual fixada en el Conveni i els descansos mÌnims establerts per la Llei, especialment en matËria de descans dels treballadors menors de 18 anys.

    Les empreses que tinguin establerta una jornada anual inferior a la pactada han de mantenir aquesta jornada com a condiciÛ mÈs beneficiosa, i no s'han de veure afectades per cap reducciÛ proporcional.

    Article 11

    ExcedËncies

  3. L'excedËncia pot ser volunt‡ria o forÁosa. La forÁosa, que dÛna dret a la conservaciÛ del lloc i al cÚmput de l'antiguitat mentre sigui vigent, ha de ser concedida per la designaciÛ o elecciÛ per a un c‡rrec p˙blic que impedeixi assistir al treball.

    S'ha de sol∑licitar el reingrÈs dins el mes seg¸ent al cessament en el c‡rrec p˙blic.

  4. El treballador amb almenys una antiguitat a l'empresa d'1 any tÈ el dret que li sigui reconeguda la possibilitat d'acollir-se a la situaciÛ d'excedËncia volunt‡ria per un termini no inferior a 2 anys ni superior a 5. El treballador nomÈs pot tornar a exercir aquest dret si han transcorregut 4 anys a comptar des del final de l'anterior excedËncia.

  5. Els treballadors tenen dret a un perÌode d'excedËncia no superior a 3 anys per a la cura de cada fill, de conformitat amb la nova redacciÛ que de l'apartat 3 de l'article 46 del text refÛs de l'Estatut dels Treballadors ha fet la Llei 39/1999, de 5 de novembre (B.O.E. del 6 de novembre).

    El perÌode en qual el treballador romangui en situaciÛ d'excedËncia conforme al que estableix aquest article Ès computable a efectes d'antiguitat i el treballador tÈ dret a l'assistËncia a cursos de formaciÛ professional, en els quals ha de ser convocat per l'empresari especialment quan es reincorpori. Durant el primer any tÈ dret a la reserva del seu lloc de treball. Transcorregut aquest termini la reserva queda referida a un lloc de treball del mateix grup professional o categoria equivalent.

  6. AixÌ mateix, poden sol∑licitar de passar a la situaciÛ d'excedËncia a l'empresa els treballadors que exerceixin funcions sindicals d'‡mbit provincial o superior, mentre realitzin l'exercici del seu c‡rrec representatiu.

  7. La situaciÛ d'excedËncia es pot estendre a altres supÚsits acordats col∑lectivament, de conformitat amb el rËgim i amb els efectes que es prevegin.

  8. El treballador excedent conserva nomÈs el dret preferent al reingrÈs en les places vacants que hi hagin a l'empresa de la mateixa categoria o d'una...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR