Convenio colectivo - Indústries de l'oli i els seus Derivats, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2001
Fin de Vigencia31 de Marzo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3430 de 13/07/01

RESOLUCIÓ

de 9 de maig de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per a les indústries de l'oli i els seus derivats de la província de Tarragona, per a l'any 2000-2001 (codi de conveni núm. 4300385).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per a les indústries de l'oli i els seus derivats, subscrit per les parts negociadores en data 25 d'abril de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 3 de maig de 2001, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

- 1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de les indústries de l'oli i els seus derivats, per a l'any 2000-2001, de la província de Tarragona, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

- 2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 9 de maig de 2001

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector de les indústries de l'oli i els seus derivats de la província de Tarragona.

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica a la província de Tarragona i afecta els centres de treball ubicats en aquesta província, encara que la seu social radiqui en una altra província.

Article 2

Àmbit funcional

Les estipulacions d'aquest Conveni s'han de complir obligatòriament per totes les empreses que es regeixen per l'ordenança laboral de les indústries de l'oli i els seus derivats, aprovada per l'Ordre de 28 de febrer de 1974 i d'acord amb el laude arbitral d'11 de juliol de 1996. No obstant això, en resten exceptuades les empreses d'activitats mixtes que per raó de la seva activitat principal són sotmeses a una reglamentació i a una ordenança laboral distintes.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni afecta tot el personal que presta servei a les empreses que s'assenyalen a l'article 2. Únicament en resten exclosos els treballadors que acompleixen funcions que legalment no són considerades de caràcter laboral.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir de l'1 d'abril de 2001 independentment de la data en què sigui publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

Article 5

Rescissió i revisió

La denúncia d'aquest Conveni proposant-ne la rescissió o la revisió s'ha de presentar davant el Departament de Treball de la Generalitat a Tarragona per mitjà de les centrals sindicals o les associacions empresarials, amb tres mesos de temps com a mínim respecte a la data de finalització de la vigència.

Es pacta expressament que les taules de salaris i totes les altres condicions econòmiques que inclou aquest Conveni no poden ser objecte de revisió durant la seva vigència.

Article 6

Durada

La durada és d'un any a comptar de la data de vigència.

Article 7

Les condicions que es pacten en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible, i cal considerar-les globalment a l'efecte de la seva aplicació pràctica.

Article 8

Compensació

Les condicions pactades són compensables en còmput anual amb les que regien abans d'aquest Conveni, independentment del concepte i de la causa per la que es van implantar.

Article 9

Absorció

En el cas que durant la vigència d'aquest Conveni es publiquin disposicions legals que comportin alguna modificació econòmica als conceptes retribuïdors (totalment o parcialment), només poden tenir eficàcia pràctica si, considerats globalment i sumats als que eren vigents abans de l'entrada en vigor del Conveni, en superen el nivell total. Altrament, cal considerar-los absorbits per les millores pactades.

Article 10

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals que, amb caràcter global, superin el que s'ha pactat, i s'han de mantenir amb caràcter estrictament personal.

Article 11

Comissió mixta

Es crea la Comissió Paritària del Conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del Conveni. Aquesta Comissió és constituïda per dos vocals de la comissió deliberadora de cadascuna de les parts. S'acorda de fer avinent a la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR