Convenio colectivo - Indústries de Confecció, Ant, Napa i Doble Faç de Catalunya, Cataluña

Inicio de Vigencia 3 de Septiembre de 2002
Fin de Vigencia20 de Junio de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3712 de 03/09/02

RESOLUCI”

TRE/2409/2002, de 20 de juny, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de les ind˙stries de confecciÛ d'ant, napa i doble cara per als anys 2002, 2003 i 2004 (codi de conveni n˙m. 7900295).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de les ind˙stries de confecciÛ d'ant, napa i doble cara per als anys 2002, 2003 i 2004, subscrit per la part empresarial per: AgrupaciÛn Catalana Empresarial de Confeccionistas de Ante, Napa y Doble Faz i per part dels treballadors per FIA-UGT i FITEQA-CCOO els dies 5 de marÁ de 2002 i 17 de juny de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2††i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2††de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de les ind˙stries de ConfecciÛ d'ant, napa i doble cara per als anys 2002, 2003 i 2004 al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals (codi de conveni n˙m. 7900295).

-2††Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, havent complert els tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 20 de juny de 2002

Jaume Abat i DinarËs

Director general de Relacions Laborals

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

nacional de Catalunya per a les ind˙stries de confecciÛ d'ant, napa i doble cara 2002-2003-2004

CapÌtol 1

Normes generals

SecciÛ 1

Article 1

¿mbit territorial

El present Conveni col∑lectiu Ès d'aplicaciÛ obligatÚria per a totes les activitats que se citen a l'article seg¸ent, i que estan enclavades dins del territori de Catalunya.

S'aplicar‡, aixÌ mateix, als centres de treball establerts a Catalunya, encara que les empreses afectades tinguin el domicili social en d'altres llocs de l'estat espanyol no afectats pel present Conveni, aixÌ com als centres de treball traslladats des d'altres provÌncies i a les empreses de nova creaciÛ.

Article 2

¿mbit funcional

El present Conveni obliga totes les empreses que, compreses dins l'‡mbit de l'ordenanÁa laboral per a les ind˙stries de la pell de 22 d'abril de 1977, estan integrades en el sector de confecciÛ d'ant, napa i doble cara.

Article 3

¿mbit personal

El present Conveni afecta la totalitat dels treballadors que es troben en plantilla actualment a les empreses incloses en l'‡mbit funcional, aixÌ com al personal que d'ara endavant formi part de les respectives plantilles i al de les empreses de nova creaciÛ.

Queden exceptuades aquelles persones que, segons la normativa vigent a cada moment, no tinguin car‡cter de treballadors.

SecciÛ 2

Article 4

VigËncia

El present Conveni entrar‡ en vigor en el moment de la seva signatura, si bÈ els seus efectes econÚmics i de jornada es faran retroactius a l'1 de gener de 2002.

Article 5

Durada

La vigËncia del present Conveni finalitzar‡ el 31 de desembre de 2004.

Article 6

RescissiÛ i revisiÛ

La den˙ncia del Conveni s'efectuar‡ amb un mes d'antelaciÛ a la data de caducitat.

SecciÛ 3

Article 7

Naturalesa de les condicions pactades

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

Article 8

CompensaciÛ

En matËria de compensaciÛ i d'absorciÛ, es podran absorbir els augments voluntaris concedits per les empreses des de l'1 de gener de 2002. Anteriors, si n'hi haguÈs, sempre que constessin com a compte Conveni.

Article 9

Absorbibilitat

Tenint en compte la naturalesa del Conveni, les disposicions legals futures que impliquin variacions econÚmiques en algun dels conceptes retributius existents, o creaciÛ d'altres de nous, ˙nicament tindran efic‡cia si, globalment considerats i sumats als vigents en el Conveni i en cÚmput anual, superin el nivell total d'aquests.

En cas contrari, es consideraran absorbits per les millores establertes en el present Conveni i continuaran vigents en els seus propis termes.

Les millores econÚmiques totals d'aquest Conveni fan referËncia ˙nicament i exclusivament al rendiment anomenat normal, en la jornada establerta en el mateix.

Article 10

Garantia ad personam

Es respectaran les condicions personals que excedeixin el Pacte en el seu contingut econÚmic, globalment considerades i en cÚmput anual, i es mantindran estrictament ad personam.

CapÌtol 2

Condicions econÚmiques

Article 11

RËgim retributiu

11.1††Les taules salarials per al 2002, amb vigËncia des de l'1 de gener, seran incrementades amb un 3% i sÛn les que es relacionen a l'annex 1 del present conveni.

11.2††Les taules salarials per al 2003 amb vigËncia des de l'1 de gener, seran incrementades en l'IPC previst pel Govern en l'elaboraciÛ dels pressupostos generals de l'Estat, mÈs l'1%.

11.3.†Les taules salarials per al 2004 amb vigËncia des de l'1 de gener, seran incrementades en l'IPC previst pel Govern en l'elaboraciÛ dels pressupostos generals de l'Estat, mÈs l'1%.

Article 12

Cl‡usula de revisiÛ salarial

12.1††En cas que el 31 de desembre de 2002, l'IPC real superi el 2%, l'excÈs sobre aquesta xifra s'ha d'aplicar a les taules salarials vigents el 31 de desembre de 2001.

12.2††RevisiÛ 2003 i 2004, en cas que l'IPC real de cada un dels esmentats anys superi les previsions establertes, s'ha de revisar l'excÈs de tot allÚ excedit.

12.3.†Una vegada regularitzades les taules salarials en cada un d'aquests anys, en el supÚsit que correspongui increments per desviaments de l'IPC previst amb l'IPC real les diferencies s'abonaran amb efecte retroactiu de cada un dels anys.

A tals efectes, una vegada coneguts els IPC reals de cada any, es reunir‡ la ComissiÛ paritaria per a la seva avaluaciÛ i fixaciÛ de data abonament d'endarreriments.

Article 13

Antiguitat

L'antiguitat s'estableix en triennis al 3% del salari base de cada grup professional, es podr‡ acumular com a m‡xim 10 triennis i del 30%.

Article 14

Beneficis

La participaciÛ en beneficis es fixa en un 9% del salari-conveni, gratificacions reglament‡ries i, si escau, l'antiguitat. Es podr‡ fer efectiva setmanalment, mensualment o bÈ anualment perÚ, en el cas d'optar pel pagament anual, aquest s'efectuar‡ com a m‡xim dins del primer trimestre de l'any natural seg¸ent al de l'exercici venÁut.

Article 15

Gratificacions extraordin‡ries

Les gratificacions extraordin‡ries de Nadal i juliol, aquesta darrera abonada dins de la primera quinzena de l'esmentat mes, consistir‡ cada una d'elles en el pagament de 30 dies de sou a activitat normal mÈs incentius i qualsevol altre concepte que per la seva naturalesa tingui car‡cter salarial, d'acord amb el decret d'ordenaciÛ de salari de 17 d'agost de 1973. Per al c‡lcul dels incentius, es far‡ la mitjana de les pessetes obtingudes per aquest concepte i les hores efectivament treballades durant les 17 ˙ltimes setmanes.

En qualsevol cas, la quantitat resultant de l'aplicaciÛ dels 30 dies de sou real per a cadascuna de les gratificacions reglament‡ries no podr‡ sobrepassar l'equivalent a 51 dies de gratificacions a salari conveni, beneficis i antiguitat si escau. Es respectar‡ el que s'estableix per a aquelles activitats que el tinguin superior.

Els pagaments extres es faran efectius entre el 22 de juny i el 10 de juliol la d'estiu i abans del 20 de desembre la de Nadal.

Article 16

Absentisme

A mÈs dels increments pactats, i a fi i efecte de lluitar contra l'absentisme, s'estableix un plus de 29.610 pessetes (177,96 euros) a abonar juntament amb els increments del conveni en cada un dels anys. Per a aquells treballadors que no hagin faltat al treball mÈs de 44 hores l'any anterior. D'aquest cÚmput queden exceptuades les hores esmerÁades pels representants legals dels treballadors en qualsevol de les funcions que els reconegui la llei, aixÌ com les ocupades en la ComissiÛ parit‡ria del conveni.

S'exceptuaran, alhora, les hores perdudes per IT (incapacitat temporal) derivada d'accident de treball, incloent-hi l'accident at itinere i la derivada de malaltia amb hospitalitzaciÛ si aquesta tÈ una durada mÌnima de 5 dies.

Article 17

Cl‡usula d'inaplicaciÛ (desvinculaciÛ)

L'increment salarial pactat no podr‡ aplicar-se quan l'empresa demostri objectiva i fefaentment, mitjanÁant les proves documentals que es diran, que desprÈs de dos anys de pËrdues als seus exercicis comptables, l'aplicaciÛ Ìntegra pugui malmetre l'estabilitat econÚmica de l'empresa, tenint en compte les previsions de l'exercici en curs. L'˙s d'aquesta cl‡usula d'inaplicaciÛ en aquelles empreses que l'hagin utilitzat tres anys seguits o quatre alterns, en un perÌode de 5 anys, requerir‡ l'autoritzaciÛ expressa de la ComissiÛ parit‡ria.

La sol∑licitud de desvinculaciÛ l'iniciar‡ l'empresa en el termini m‡xim de 30 dies des de la publicaciÛ en el DOGC del present Acord, qui comunicar‡ als representants dels treballadors i a la ComisiÛ paritaria la seva intenciÛ de acollir-se al present article.

La comunicaciÛ caldr‡ fer-la per escrit i en ella s'inclouran els seg¸ents documents:

MemÚria explicativa de les causes econÚmiques, tecnolÚgiques o productives que motiven la sol∑licitud, en la qual constar‡ la situaciÛ econÚmica i financera de l'empresa, mitjanÁant la documentaciÛ legal pertinent. De la mateixa manera, s'explicaran les previsions i les mesures de car‡cter general tenint en compte allÚ que es preveu per resoldre la situaciÛ.

Des d'aquest moment, s'iniciar‡ un perÌode m‡xim de 30 dies de negociaciÛ entre l'empresa i els representants dels treballadors.

En el supÚsit de desacord, dins dels 30 dies naturals de negociaciÛ, les parts podran sol∑licitar de la ComissiÛ parit‡ria la seva intervenciÛ. En cas de desacord, ambdues parts se sotmetran als procediments de mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya.

No...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR