Convenio colectivo - Emporio Nostrum, SL., Cataluña

Inicio de Vigencia17 de Julio de 2001
Fin de Vigencia17 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3432 de 17/07/01

RESOLUCIÓ de 7 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Emporio Nostrum, SL, per al període d'1 de març de 2001 al 31 de desembre del 2006 (codi de conveni núm. 7901712).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Emporio Nostrum, SL, per al període d'1 de març de 2001 al 31 de desembre de 2006, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 27 de febrer de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Emporio Nostrum, SL, per al període d'1 de març de 2001 al 31 de desembre del 2006 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 7 de maig de 2001

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text signat per les parts

Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Emporio Nostrum, SL per al període d'1 de març de 2001 al 31 de desembre del 2006.

Conveni col·lectiu de l'empresa de Serveis Emporio Nostrum, SL, i els seus treballadors

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu estableix les bases per a les relacions entre l'empresa Emporio Nostrum, SL, i els seus treballadors.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni col·lectiu seran d'aplicació en tots els centres de l'empresa en l'àmbit autonòmic de Catalunya.

Article 3

Àmbit funcional i personal

El present Conveni serà d'aplicació en l'empresa Emporio Nostrum, SL, i els seus treballadors, que es dediquen conjuntament a prestar els serveis externs contemplats o contemplables com a objecte social, i també els propis i estructurals, especialment de zeladors, porteria-consergeria, atenció telefònica, recepció, manteniment, control i verificació d'instal·lacions, emmagatzematge i distribució de materials, i d'aquelles activitats que directament o indirectament es relacionin amb aquestes funcions.

S'exclouen expressament les activitats regulades en la Llei de Seguretat Privada 23/1992 i en el seu Reglament, Reial Decret 2364/1994, llevat de les establertes en la seva disposició addicional 1a.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de març de 2001, sigui quina sigui la data de publicació en el Boletín Oficial del Estado, i mantindrà la seva vigència fins al dia 31 de desembre de 2006 prorrogant-se íntegrament, d'any en any, fins a la seva substitució per un altre del mateix àmbit i eficàcia, llevat que sigui denunciat en els termes que estableix l'article següent.

Article 5

Denúncia

Qualsevol de les parts signants podrà denunciar el present Conveni col·lectiu amb una antelació de tres mesos respecte a la data del seu venciment.

Article 6

Revisió salarial anual

S'efectuarà sobre tots els conceptes i taules econòmiques del present Conveni col·lectiu, i consistirà en un augment salarial igual a la pujada prevista pel govern en els pressupostos generals de l'Estat de l'IPC per a l'any corresponent.

Article 7

Comissió paritària

Es constitueix una Comissió, les funcions de la qual seran les següents:

  1. Interpretació de la totalitat dels articles d'aquest Conveni.

  2. Conciliació preceptiva en conflictes col·lectius que suposin la interpretació de les normes del present Conveni.

    1. En aquests casos, es plantejarà per escrit la qüestió objecte de litigi a la Comissió d'interpretació, conciliació i arbitratge, la qual es reunirà necessàriament en el termini de set dies naturals a partir de la data de recepció de l'escrit, i haurà d'emetre el seu informe en el mateix termini de temps.

    2. S'establirà el caràcter vinculant del pronunciament de la Comissió en l'arbitratge dels problemes o qüestions derivats de l'aplicació d'aquest Conveni que li siguin sotmesos per acord d'ambdues parts.

    3. La Comissió estarà integrada per un membre de l'empresa i un membre de la representació social signants d'aquest Conveni.

    4. La Comissió fixa com a seu de reunions el domicili social de l'empresa, carrer Santa Eulàlia, 10, entresol 8, Hospitalet de Llobregat (Barcelona). Qualsevol dels components d'aquesta Comissió podrà convocar aquestes reunions. La part convocant estarà obligada a comunicar-ho a tots els components, per carta certificada amb justificant de recepció, en el termini de setanta-dues hores anteriors a la convocatòria.

    5. Perquè les reunions siguin vàlides, haurà d'assistir-hi un nombre mínim d'un membre de l'empresa i qualsevol representació social signant en aquest Conveni, i hauran de ser específicament convocades, tal com especifica l'apartat 4 d'aquest article.

      Seguiment de l'aplicació del que s'ha pactat.

      Composició de la Comissió paritària.

      En representació dels treballadors:

      El senyor José Luis Gimeno Ruiz (35.060.570-Z) com a titular, i el senyor José Jiménez Oliva (24.078.808-Q) com a substitut.

      En representació de l'empresa:

      El senyor Ernesto Pardo Abad (34.604.558-T) i el senyor Pedro Jesús González Díaz (38.429.214-D), titular i substitut respectivament.

      Article 8

      Prelació de normes

      En tot el que no s'ha previst en el present Conveni, serà d'aplicació supletòria la normativa laboral bàsica prevista en l'ordenament laboral comú vigent.

      Article 9

      Compensació, absorció i garantia ad personam

      Les condicions contingudes en aquest Conveni són compensables i absorbibles respecte a les que han estat regint anteriorment, estimades en conjunt i en còmput anual, i per tots els conceptes i plusos percebuts.

      Com que les condicions d'aquest Conveni col·lectiu són mínimes, es respectaran les superiors implantades amb anterioritat, una vegada examinades en conjunt i computades anualment.

      Es respectaran totes les condicions econòmiques pactades anteriorment amb prioritat a les establertes en el present Conveni. A aquest efecte, s'implantarà l'estructura salarial del present Conveni col·lectiu, considerant-se la diferència respecte a les anteriors condicions econòmiques com a complement personal ad personam, tant en les percepcions salarials com en les extrasalarials i indemnitzacions i abonaments de despeses.

      Article 10

      Direcció i control de l'activitat laboral

    6. El treballador està obligat a fer el treball convingut sota la direcció de l'empresari o persona en qui aquest delegui, atesa la facultat exclusiva de la direcció de l'empresa en l'organització i control del treball.

    7. En el desenvolupament del que disposa el paràgraf anterior, la direcció de l'empresa, a títol enunciatiu i no limitatiu, tindrà les facultats següents:

      1. Crear, modificar, traslladar o suprimir centres de treball.

      2. Adscriure els treballadors a les feines, rutes, torns i centres necessaris en cada moment, propis de les seves categories i funcions.

      3. Determinar la forma de prestació del treball en tots els seus aspectes: relacions amb la clientela, uniformes, impresos i formularis per a complimentar, etc.

      4. Determinar els rendiments mínims corresponents a cada lloc de treball.

      5. Qualsevol altra facultat necessària per al bon funcionament dels serveis.

    8. L'empresari podrà adoptar les mesures que estimi més oportunes de vigilància i control per verificar el compliment per part del treballador de les seves obligacions i deures laborals, i en la seva aplicació guardarà la consideració deguda a la seva dignitat humana.

    9. En compliment de l'obligació de treballar assumida en el contracte, el treballador deu a l'empresari la diligència i la col·laboració en el treball, i ha d'acceptar les ordres i instruccions adoptades per aquell en l'exercici regular de les seves facultats de direcció o, si no n'hi ha, segons els usos i costums. Ambdues parts se sotmetran, en les seves prestacions, a les exigències de la bona fe.

      Article 11

      Drets dels treballadors

      Els treballadors tenen dret a rebre un treball efectiu i d'acord amb la seva categoria professional, amb les excepcions previstes en l'Estatut dels treballadors; a la formació professional en el treball; a no ser discriminats per raons de sexe, estat civil, edat, condició social, idees religioses o polítiques, afiliació o no a un sindicat; a la seva integritat física i a una adequada política de seguretat; a la consideració deguda a la seva dignitat; a la percepció puntual de la remuneració pactada, i a l'exercici individual de les accions derivades del seu contracte de treball.

      Article 12

      Obligacions dels treballadors

      Els treballadors tenen el deure bàsic de complir les obligacions del seu lloc de treball. Així mateix, de conformitat amb les regles de la bona fe i la diligència, tenen els deures bàsics d'observar les mesures de seguretat i higiene que s'adoptin, complir les ordres i instruccions de l'empresari en l'exercici regular de les seves facultats directives, no concórrer amb l'activitat de l'empresa i contribuir a la millora de la productivitat. El treballador tindrà cura dels estris, eines, equip, vestuari i màquines que se li confiï per al desenvolupament del seu treball, mantenint-los en perfecte estat de conservació i neteja, i donarà compte a l'empresari o els seus representants de les faltes o defectes que hi pugui haver, per al seu coneixement i possible reparació, amb la pretensió de mantenir la qualitat del servei.

      El caràcter confidencial de la prestació del servei fa especialment exigible que els treballadors subjectes a aquest Conveni col·lectiu mantinguin amb un especial rigor els secrets relatius a l'explotació i negocis de la seva...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR