Convenio colectivo - Nestlé España SA, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3442 de 31/07/01

RESOLUCIÓ

de 28 de maig de 2001, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA, de Girona, per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni 1700431).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA, de Girona, subscrit d'una banda pels representants de l'empresa i de l'altra pels dels treballadors el dia 7 de març de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Nestlé España, SA, de Girona, per als anys 2001 i 2002, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 28 de maig de 2001

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Traducció del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Nestlé España, SA, de Girona, per als anys 2000 i 2001.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Ambdues representacions estan d'acord que l'objectiu fonamental d'aquest Conveni és el de millorar les condicions de vida dels treballadors i augmentar la productivitat.

Article 2

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu ha de regular, a partir de la data d'entrada en vigor, les relacions de treball entre Nestlé España, SA -fàbrica de Girona- i la seva plantilla de personal, amb les excepcions que figuren en l'article 4 (àmbit personal).

Article 3

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu s'ha d'aplicar a la fàbrica de Girona i a les seves dependències annexes.

Article 4

Àmbit personal

El personal que treballa en el centre de treball esmentat en l'article anterior es regeix per aquest Conveni col·lectiu amb les excepcions següents:

  1. Els encarregats d'alta direcció, govern o consell.

  2. Les persones a qui s'hagi encomanat algun servei sense subjecció a jornada i que no figuren en la plantilla de l'empresa

  3. Els pertanyents als grups tècnics, administratius i subalterns pel que fa exclusivament a retribucions del capítol 5, ja que segueixen un sistema de determinació salarial diferent.

    Article 5

    Àmbit temporal

    1. Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor el dia 1 de gener de 2001, independentment de les dates d'aprovació i de publicació en el DOGC, i té vigència fins al 31 de desembre de 2002, llevat de les retribucions del capítol 5 i els conceptes econòmics del capítol 7, que regeixen només fins al 31 de desembre de 2001, per la qual cosa han de tornar a negociar-se per a l'any 2002.

    2. Aquest Conveni col·lectiu s'entén prorrogat tàcitament per períodes anuals, tret que alguna de les parts ho denunciï amb una antelació mínima d'1 mes a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues, en la forma reglamentària.

      Article 6

      Rescissió i revisió

    3. L'escrit de denúncia ha d'incloure certificat de l'acord adoptat per la representació social i econòmica, i ha de raonar les causes determinants de la rescissió o revisió i ha d'incloure, en cas de revisió, el projecte dels punts que s'han de modificar.

    4. En ambdós casos el Conveni col·lectiu s'entén prorrogat fins que hagi conclòs un nou acord o que l'autoritat competent hagi dictat disposició específica.

      Capítol 2

      Compensació, absorció i garantia personal.

      Article 7

      Consideració global

      Les condicions pactades formen un tot orgànic i, a efectes de la seva aplicació pràctica, han de considerar-se globalment.

      Article 8

      Compensació

      Les condicions pactades en aquest Conveni són compensables en còmput anual amb les que anteriorment regien per millores concedides per l'empresa, imperatiu legal o pacte de qualsevol classe.

      Article 9

      Absorció

      Les disposicions futures de qualsevol classe que impliquin variació en qualsevol de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu, únicament han de tenir eficàcia si considerades en el seu conjunt superen les aquí pactades en còmput anual, i són absorbibles en tot cas.

      Article 10

      Garantia personal.

      Cap treballador pot resultar lesionat en la seva retribució global per l'aplicació de les clàusules d'aquest Conveni col·lectiu.

      Capítol 3

      Comissió Paritària

      Article 11

      Composició

      Per a la interpretació d'aquest Conveni col·lectiu es constitueix la següent Comissió Paritària:

      Per part de l'empresa:

      Josep Collell Reixach

      Daniel Fernández Ibarzo

      Eduard Martos Hernández

      Joan Pujol Martínez

      Pedro Ruiz Rodríguez

      Per part dels treballadors:

      Samuel Cordonet Estruga

      Antonio Lozano Lazo

      Pere Tarés Capdevila

      Pura Fernández Gómez

      Joan Pelegrín Guevara

      La presidència s'exerceix en els termes de l'art. 88.4 de l'Estatut dels treballadors.

      Article 12

      Funcions

      Ambdues parts signants convenen a donar coneixement a l'esmentada Comissió Paritària de tots els detalls, discrepàncies i conflictes que puguin produir-se com a conseqüència de la interpretació i aplicació del Conveni col·lectiu, per tal que n'emeti el seu dictamen previ al plantejament d'aquests casos davant les corresponents jurisdiccions.

      Capítol 4

      Organització del treball

      Article 13

      Organització tècnica i pràctica

    5. D'acord amb les facultats i atribucions que segons la legislació vigent corresponen a la Direcció de l'empresa en l'organització, racionalització, mecanització i modernització que consideri oportuns, creant, modificant, refonent o suprimint serveis, llocs de treball o funcions així com la seva estructura i continguts.

    6. També correspon a la direcció de l'empresa combinar i canviar els llocs de treball, establir i modificar torns, adoptar nous mètodes de treball, utilització de màquines i motorització de funcions, etc., de manera que els resultats d'aquesta mecanització i progrés tècnic en l'organització industrial es concretin en una major productivitat en què estan interessats també els treballadors.

    7. Quan es produeixin canvis de certa importància, previstos o planificats, s'ha d'informar prèviament el Comitè d'Empresa perquè en pugui emetre la seva opinió i efectuar-ne els suggeriments que estimi oportuns.

    8. La Direcció aspira que cada lloc de treball sigui ocupat pel treballador idoni per les seves qualitats tècniques i humanes, per la qual cosa s'estableix l'obligació del personal de sotmetre's a les proves físiques i intel·lectuals i canvis de lloc de treball que s'estimin oportuns.

    9. Quan l'empresa tingui la necessitat de canviar operaris d'un lloc a un altre, s'han d'observar, per l'ordre que s'esmenten, les circumstàncies següents:

      1r Eficàcia personal

      2n Antiguitat

      3r Categoria laboral

    10. Quan l'empresa tingui la necessitat de cobrir vacants o llocs de treball de nova creació dins el personal obrer, llevat dels que són de lliure designació de l'empresa, podran optar pels llocs esmentats els treballadors de la categoria o nivell immediat inferior de la mateixa secció o especialitat, i per a la seva selecció s'han d'observar, per l'ordre que s'esmenten, les circumstàncies següents:

      Eficàcia personal, antiguitat en la secció i antiguitat en l'empresa

    11. El Comitè d'Empresa és l'òrgan representatiu de tot el personal de la fàbrica.

      Per tal de portar a cap la representació dels interessos dels treballadors de la millor manera possible, la Direcció de l'empresa ha d'informar-lo sobre:

  4. Evolució general de la fàbrica i l'empresa

  5. Programes de producció a llarg termini

  6. Situació de la producció i de les perspectives

  7. Tot allò que pugui afectar l'interès general dels treballadors

  8. Organització del treball, ingressos i promocions

  9. Els membres del Comitè d'Empresa han de gaudir de les garanties establertes per llei.

    1. S'entén que si les modificacions són substancials s'ha de respectar el que estableix l'article 41 de l'Estatut dels treballadors

      Article 14

      Valoració dels llocs de treball

    2. L'empresa, amb la finalitat d'establir una remuneració el més justa i estimulant possible, ha fet una valoració real de tots els llocs de treball ocupats pel personal obrer i n'ha informat al Comitè d'empresa.

    3. Aquest sistema de valoració de llocs de treball és l'utilitzat internacionalment, i s'adapta a les peculiaritats de la nostra indústria.

    4. Els treballadors accepten la valoració dels llocs de treball realitzada, ja que saben la millora que suposa pel que fa a una retribució justa.

      Article 15

      Comissió de valoració de llocs de treball

      Amb la missió d'assessorar la Direcció, la Comissió de Valoració de llocs de treball s'ha de compondre de 6 membres, 3 dels quals ha d'escollir el Comitè d'Empresa, 2 han de ser de lliure elecció per la Direcció i ha d'actuar de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR