Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas, SA. (Arenys de Mar), Cataluña

Inicio de Vigencia22 de Agosto de 2001
Fin de Vigencia22 de Agosto de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3457 de 22/08/01

RESOLUCIÓ

de 8 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries domiciliàries d'Arenys de Mar) per al període 1.5.2000-30.4.2003 (codi de conveni núm. 0809711).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries domiciliàries d'Arenys de Mar), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 d'octubre de 2000 i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (servei de recollida d'escombraries domiciliàries d'Arenys de Mar), per al període 1.5.2000-30.4.2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 8 de maig de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (Arenys de Mar) per al període 1.5.2000-30.4.2003

Capítol 1

Normes generals

Article 1.1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni col·lectiu s'aplica a tots els empleats que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, té adscrits als serveis de recollida d'escombraries domiciliàries corresponents a l'adjudicació d'Arenys de Mar atorgats per l'excel·lentíssim Ajuntament.

Article 1.2

Vigència

Aquest Conveni col·lectiu entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat. Les seves condicions econòmiques per al primer any de vigència es retrotrauen a l'1 de maig de 2000.

Les condiciones econòmiques per al segon i tercer anys es concreten en la disposició addicional 1.

Article 1.3

Durada i pròrroga

La durada d'aquest Conveni col·lectiu és de 3 anys, comptadors des de l'1 de maig de 2000. Al seu venciment, el 30 d'abril de 2003, es prorrogarà, any rere any, per reconducció tàcita, si cap de les parts no formula una denúncia per a la seva rescissió o de revisió com a mínim 1 mes abans de la data de finalització.

Article 1.4

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica són considerades globalment. Així doncs, si és impugnat totalment o parcial per l'autoritat laboral competent, resulta nul en conjunt i sense cap eficàcia.

En aquest cas, cal que es torni a renegociar segons la importància del que hagi estat anul·lat.

Article 1.5

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi hagi en el moment que entri en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en aquest Conveni si, considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes i aquest Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes, en la forma i les condicions que s'han pactat.

Article 1.6

Comissió Mixta

S'estableix la Comissió Mixta, que té les funcions següents:

Interpretació del Conveni en tots els seus termes.

Requeriment de les parts, amb facultats per intervenir, conciliar o arbitrar en el tractament i la solució de totes les qüestions i els conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar. És preceptiu que la Comissió Mixta es reuneixi abans d'iniciar una vaga. Vigilància del compliment del que s'ha pactat.

Totes dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que sorgeixi sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni col·lectiu sigui sotmesa prèviament i necessària a l'informe preceptiu de la Comissió abans d'establir cap reclamació contenciosa o administrativa.

Aquesta reclamació interromp els terminis de prescripció o caducitat que fixen les normes legals vigents.

Pel que fa a la seva composició, la Comissió Mixta es compon paritàriament d'un representant dels treballadors i un de l'empresa.

Es poden utilitzar els serveis ocasionals o permanents d'assessors. Aquests assessors són designats lliurement per totes dues parts.

Pel que fa a procediment, els assumptes se sotmeten a la consideració de la Comissió Mixta a proposta del representant dels treballadors o de la Direcció de l'empresa.

Per tal que les sessions de la Comissió Mixta siguin vàlides, hi han de ser presents tots els seus components.

Els assumptes sotmesos a la Comissió Mixta s'han de resoldre en el termini de 10 dies com a màxim.

La pot convocar, indistintament, qualsevol de les parts que la integren. Els acords que adopti la Comissió Mixta són vinculants i de compliment obligatori per a totes dues parts si s'adopten per unanimitat.

Article 1.7

Clàusula de sotmetiment al Tribunal Laboral de Catalunya

Totes dues parts acorden sotmetre's expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya per a la resolució dels conflictes laborals de caràcter col·lectiu o plural que es puguin suscitar, sobre els quals la Comissió Mixta no arribi a cap acord.

Només s'han de sotmetre a arbitratge si les parts ho decideixen per a un cas concret i amb la qüestió concreta que s'ha de plantejar.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 2.1

Conceptes retributius

La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i dels complements que es determinen per a cada activitat, nivell i categoria en relació amb el contingut dels articles següents.

En alguns casos, també es compon del complement personal que defineix l'article 2.4.

Article 2.2

Salari base

El salari base del personal adscrit a aquest Conveni és el que es determina per a cada nivell i categoria als annexos corresponents.

Article 2.3

Antiguitat

D'acord amb el que estableix l'article 33 del Conveni general del sector, es regula amb efectes de l'entrada en vigor d'aquest Conveni segons les clàusules següents.

El complement personal d'antiguitat consisteix en 2 biennis del 5% i quinquennis del 10% del salari base de la categoria, fins al límit màxim del 60%. Es merita els mateixos dies i pels mateixos conceptes que el salari base.

Els empleats que treballen actualment a l'empresa i que ja tenien relació laboral l'1 de maig de 1996 com a data d'inici de la vigència d'aquest Conveni, comencen a percebre el primer bienni l'1 de gener de 1998. Aquesta data també delimita els trams successius d'aquest complement per a aquests empleats.

Amb caràcter general, la meritació de l'antiguitat és delimitada per la data d'inici de la relació laboral, si aquesta és posterior a l'1 de maig de 1996.

La quantitat que, en concepte d'antiguitat reconeguda a l'efecte exclusivament econòmic, percebia, per contracte individual, l'empleat Joaquín Rodríguez Plaza abans d'aquest Conveni s'ha tingut en compte en les condicions econòmiques i ha estat traspassada al concepte plus complementari personal, que defineix l'article següent.

Article 2.4

Complement personal

Aquest complement té una naturalesa estrictament personal. La seva quantitat depèn (i n'és conseqüència) de la situació salarial acreditada per l'empleat Joaquín Rodríguez Plaza en la data d'iniciació dels seus serveis a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR