Convenio colectivo - Chupa Chups SAU (Centre de Treball de Can Serra-Sant Esteve Sesrovires), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2000
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3467 de 05/09/01

RESOLUCIÓ

de 7 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Chupa Chups, SA (factoria de Sant Esteve de Sesrovires) per als anys 2000 i 2001 (codi de conveni núm. 0807851).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Chupa Chups, SA (factoria de Sant Esteve de Sesrovires), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de maig de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació.

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Chupa Chups, SA (factoria de Sant Esteve de Sesrovires) per als anys 2000 i 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Chupa Chups, SA (factoria de Sant Esteve de Sesrovires) per als anys 2000 i 2001

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu obliga tant l'entitat Chupa Chups, SA com els treballadors de la seva factoria de Sant Esteve de Sesrovires, i es concerta amb un respecte absolut a l'autonomia de la voluntat proclamada per l'article 37 de la Constitució espanyola, en relació amb l'article 82 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

Article 2

Àmbit territorial

L'eficàcia i l'obligatorietat del present Conveni col·lectiu de treball afecten l'empresa Chupa Chups, SA pel que fa als centres de treball situats al carrer de Martorell, s/n, de Sant Esteve de Sesrovires (Barcelona) i al carrer de l'Energia, núm. 15, del polígon industrial Anoia (denominat 'Magatzem ESA 5') de la mateixa població. En conseqüència, només queda afectat per aquest Conveni el personal adscrit als centres de treball esmentats.

Article 3

Interpretació del Conveni

El present Conveni s'ha d'interpretar tenint en compte el sentit gramatical de les seves clàusules.

No obstant això, les parts signants han de constituir una comissió paritària amb la finalitat de resoldre els conflictes que puguin sorgir en la interpretació de les seves clàusules.

Article 4

Vigència i durada

La vigència del present Conveni col·lectiu de treball és de 2 anys, des de l'1 de gener de 2000 fins al 31 de desembre de 2001, i es prorrogarà per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia amb una antelació d'1 mes, com a mínim, a la seva expiració.

Article 5

Abast i vinculació a la totalitat

Totes dues parts acorden que com que les condicions pactades constitueixen un tot orgànic i indivisible, si l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li són pròpies, no l'aprova totalment, el Conveni s'ha de considerar nul i sense valor a tots els efectes.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària del Conveni com a òrgan d'interpretació, conciliació, arbitratge i vigilància del seu compliment. La componen 2 membres de cada representació, designats per la comissió econòmica i la comissió social respectivament, i 1 assessor lliurement designat per cadascuna d'aquestes. El seu domicili és el següent: carrer de Martorell, s/n, de Sant Esteve de Sesrovires.

Article 7

Absorció i compensació

Totes les millores econòmiques i de treball que s'estableixen en aquest Conveni són absorbibles i compensables, fins on arribin, amb els augments i les millores que hi ha i les que es puguin establir mitjançant disposicions legals que en el futur es puguin promulgar, sigui quin sigui el seu concepte, cas en què han de formar un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment i en còmput anual.

Article 8

Garantia ad personam

Les situacions personals que amb caràcter global excedeixin el que es pacta s'han de respectar i s'han de mantenir estrictament ad personam.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 9

Facultats organitzatives de l'empresa

L'organització és exclusivament facultat de l'empresa Chupa Chups, SA, mitjançant els seus òrgans de direcció, tenint en compte les normes de l'article següent. L'empresa és responsable del seu ús davant l'autoritat.

L'organització de la feina inclou, a títol indicatiu, les funcions següents:

  1. Adjudicar les tasques o feines necessàries per a la plena activitat del treballador.

  2. Posar els mitjans suficients per conèixer les causes dels rendiments baixos, si n'hi ha.

  3. Fixar els índexs de qualitat admissibles en la realització de la feina.

  4. Dur a terme la mobilitat i la distribució del personal de manera racional i compatible amb les necessitats estrictes de la feina i de la productivitat.

  5. Definir els mètodes de treball més efectius en cada cas i proporcionar els estris i les eines més adequades.

  6. Instruir el treballador sobre els mètodes de treball que ha de seguir en cada cas.

  7. Exigir el rendiment normal a tots els productors de l'empresa. Es considera rendiment normal el que correspon a l'índex 60 de l'escala Bedaux o a l'índex 100 de l'escala centesimal.

    El rendiment normal és l'exigible, i l'empresa el pot establir en qualsevol moment, i el fet de no fer-ho en el moment d'aplicar-se el Conveni no significa ni es pot interpretar com a una renúncia d'aquest dret.

    No obstant això, el rendiment mínim exigible s'estableix dins els paràmetres següents:

    Producció efectiva per hora

    Producció Chupa Chups

    Línia 1: 19 cuites per hora

    Àcid: de 60 kg

    Llet: de 58 kg

    Línia 2: 19 cuites per hora

    Àcid: de 60 kg

    Llet: de 58 kg

    Producció Melody = igual que Chups ('Vacuum' manual)

    Producció efectiva per hora

    Embolcall Chups = embolicar la producció

    Embolcall Melody = embolicar la producció

    Màquina 50 unitats = 1.700 estoigs per hora

    Tubs 120 unitats = 1.000 tubs per hora o 700 tubs per hora (velocitat 1 o 2)

    Els límits establerts en els apartats precedents poden ser ampliats per l'empresa, amb l'única excepció dels casos en què un informe tècnic ergonòmic que avaluï elements que incideixen en el factor humà (psicofísics, psicosocials, entre d'altres) determini el contrari per la concurrència potencial de risc professional vinculat amb la càrrega física o mental o amb el cansament, de conformitat amb el que estableix la Llei de prevenció de riscos laborals.

    A aquest efecte, un tècnic competent acreditat professionalment i consensuat per ambdues representacions ha de fer un informe ergonòmic en el termini de 2 mesos des de la signatura d'aquest Conveni, en què ha de delimitar la major productivitat assumible en l'empresa. Aquest informe s'ha de repetir a conseqüència de les innovacions tecnològiques que hi hagi a l'empresa.

    A aquest efecte es constitueix la Comissió Paritària de Productivitat, que s'ha d'ocupar de fer els estudis relatius a increments de productivitat.

    Si un treballador o equip, per causes que li siguin imputables, no assoleix la producció normal, perd el plus voluntari durant el període de temps d'activitat baixa, sens perjudici de les responsabilitats que contragui en l'ordre sancionador.

    Article 10

    Canvi de lloc de treball

    S'estableix que cada 4 hores de jornada de treball cal efectuar la permuta entre els treballadors de la cuita de les línies 1 i 2 de Chupa Chups, entre els operaris de les taules 1 i 2 i entre els encunyadors de les línies 1 i 2.

    Les parts acorden procedir setmanalment a la permuta de llocs de treball entre els productors de les diverses màquines d'embolicament, de manera que hi hagi una rotació del seu personal.

    Article 11

    Obligacions del treballador

    El treballador està obligat a executar diligentment totes les feines i operacions que li ordenin els seus superiors entre les funcions generals pròpies de la seva categoria i competència professional. Si observa algun obstacle per a l'exercici de la seva feina o una manca o defecte en el material, els estris, la maquinària o les eines, etc., està obligat a posar-ho en coneixement de l'entitat immediatament.

    El treballador ha de tenir cura de les eines, l'equip, el vestuari i la maquinària que se li confiï per al desenvolupament de la seva feina. Si disposa del temps necessari, està obligat a mantenir-los en perfecte estat de conservació i netedat. És responsable dels desperfectes, els deterioraments i els danys que es produeixin, per la seva culpa o per la seva negligència, tant en aquests com en els locals, les dependències, les instal·lacions, etc. en què efectua la seva activitat. Està prohibit fer servir les eines, els equips, el vestuari, les màquines, etc. per a usos propis o de tercers, tant dintre com fora del centre de treball.

    Article 12

    Mobilitat funcional

    Per raons imperatives d'organització de la feina, l'empresa Chupa Chups, SA pot assignar als seus productors feines d'un grup professional diferent del que tenen, pel temps estrictament necessari i en tot cas pel temps indicat en l'article 39 de l'Estatut dels treballadors, si no van en contra de la formació professional del treballador i no constitueixen una vexació o un menyspreu a la seva dignitat professional.

    Capítol 3

    Classificació professional

    Article 13

    Grups/nivells professionals

    Des de la data de la signatura d'aquest Conveni, tots els treballadors regits per aquest han de ser classificats en grups professionals, de conformitat amb les funcions i comeses que desenvolupin dins de l'estructura organitzativa de l'empresa.

    La pertinença a un grup professional es determina segons la importància de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR