Convenio colectivo - Serveis Reunits, SA (serveis de recollida de desperdicis sòlids i recollida selectiva de Castelldefels), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3469 de 07/09/01

RESOLUCIÓ de 31 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (recollida de residus sòlids de Castelldefels), per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni núm. 0803881).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (recollida de residus sòlids de Castelldefels), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 23 d'abril de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (recollida de residus sòlids de Castelldefels) per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 31 de maig de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA), Recollida de residus sòlids de Castelldefels per als anys 2001 i 2002

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni és d'aplicació a tot el personal que presta els seus serveis en el centre de treball de Castelldefels de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA) i que està adscrit als serveis de recollida de residus sòlids (escombraries) contractats per aquesta empresa en el municipi de Castelldefels.

Article 2

Vigència

Les condicions pactades en aquest Conveni entren en vigor l'1 de gener de 2001 a tots els efectes, independentment de les dates de la seva signatura i publicació en el butlletí o diari oficial corresponent.

Article 3

Durada

La durada del present Conveni és des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre del 2002. A la seva fi es considerarà prorrogat any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no el denuncia per escrit dins de l'últim trimestre de l'any del seu venciment.

Article 4

Garanties "ad personam"

Les condicions que estableix aquest Conveni es consideren mínimes. S'han de respectar totes les situacions personals i individuals que, amb caràcter global i en còmput anual, siguin més beneficioses per al treballador.

Article 5

Absorció i compensació

Les millores que estableix aquest Conveni, independentment de la seva naturalesa, no poden ser absorbides ni compensades per les condicions de què anteriorment gaudien els treballadors, tant a títol individual com col·lectiu.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària del Conveni, integrada per 2 membres de l'empresa i 2 de la part social. Així mateix, totes dues parts poden anar acompanyades d'1 assessor. En aquest acte, l'empresa designa com a integrants d'aquesta Comissió els senyors Fernando Pintado García i Antonio Llorach Ferrer i la representació social, els senyors Carlos Oliva Osuna i Fernando García Gordillo.

La Comissió s'ha de reunir en el termini de 15 dies a petició de qualsevol de les dues parts i les seves funcions són les següents:

  1. Vigilància del compliment del que s'ha pactat i interpretació.

  2. Estudi i valoració de noves disposicions legals de promulgació posterior a l'entrada en vigor del present Conveni que puguin afectar-ne el contingut.

  3. Qualsevol altra activitat que tendeixi a l'eficàcia del Conveni i a una major solució interna dels conflictes que puguin existir en la seva interpretació i aplicació.

    Article 7

    Dret supletori

    En tot allò que no preveu ni regula aquest Conveni, cal atenir-se al que estableix la legislació vigent, incloent-hi el Conveni general del sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram, que entra en vigor el dia 7 de març de 1996 (Resolució de 12 de febrer de 1996; BOE núm. 58, de data 7 de març de 1996) i que substitueix l'Ordenança de neteja pública i recollida d'escombraries (Ordre d'1 de desembre de 1972).

    Capítol 2

    Condicions de treball

    Article 8

    Jornada laboral

    La jornada de treball del personal regit per aquest Conveni és de 40 hores setmanals.

    Article 9

    Horari de treball

    L'horari del personal adscrit al present Conveni és el que fixa el calendari laboral que es confecciona de comú acord entre l'empresa i els representants legals dels treballadors. Aquest calendari s'adjunta com a annex 1 al present Conveni, que estableix l'horari actualment vigent. Així mateix, es fixa un descans diari (comptat com a temps treballat efectivament) de 30 minuts per a l'entrepà.

    Article 10

    Descans setmanal

    El personal adscrit al present Conveni ha d'efectuar sense cap mena de discriminació la seva festa setmanal el diumenge, llevat que per pacte individual s'acordi un altre dia de descans, sempre consultant els representants legals dels treballadors. En tot cas, el descans setmanal ha de ser d'1 dia i mig ininterromput.

    Es consideren dies festius les festes acordades amb caràcter general en la legislació vigent i el dia de Sant Martí de Porres, que es compensa amb 1 dia de festa dins de l'any en curs o bé en metàl·lic, segons el que indica l'article 25 del present Conveni.

    Article 11

    Vacances

    Les vacances anuals s'han de fer durant el període comprès entre l'1 de juny i el 30 de setembre. El treballador ha de fixar els dies que vol fer en 30 dies naturals, l'abonament dels quals correspon al salari real mensual. L'empresa ha de facilitar al conjunt dels treballadors, almenys amb 2 mesos d'antelació, la data de gaudi de les vacances i ha d'exposar la relació en el tauler d'anuncis.

    No obstant això, el personal que acrediti més de 2 anys d'antiguitat a l'empresa ha de fer 33 dies naturals de vacances durant la vigència d'aquest Conveni.

    Com a excepció, l'empresa pot pactar individualment la realització de vacances en un període diferent del que s'ha indicat. A l'efecte organitzatiu, si l'empresa necessita reorganitzar el període de vacances per necessitats de servei, cal respectar sempre la jornada laboral. Els treballadors poden permutar el seu període de vacances amb un altre treballador de la mateixa categoria, prèvia comunicació i previ acord amb l'empresa.

    Article 12

    Dotació de vehicles

    Els vehicles han d'estar proveïts de farmaciola, amb els estris i el material corresponents.

    Els vehicles han d'estar sempre en perfectes condicions tècniques i higièniques.

    Article 13

    Seguretat i salut laborals

    En totes aquelles matèries que afecten la prevenció de riscos laborals és d'aplicació la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, i també les seves disposicions reglamentàries que la despleguen i totes aquelles normes que contenen prescripcions per a l'adopció de mesures preventives en l'àmbit laboral.

    En virtut del que es va pactar en convenis anteriors i d'acord amb el que preveu l'article 35.4 de la Llei 31/1995, una vegada creat el Comitè Intercentres de Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR