Convenio colectivo - Corporació de Pràctics del Port, Barcelona

Inicio de Vigencia10 de Septiembre de 2001
Fin de Vigencia10 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3470 de 10/09/01

RESOLUCIÓ

de 6 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació de Pràctics del Port de Barcelona per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0811672).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació de Pràctics del Port de Barcelona, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 26 d'abril de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Corporació de Pràctics del Port de Barcelona per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 6 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Corporació de Pràctics del Port de Barcelona per als anys 2001-2003.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional, personal i territorial

Aquest Conveni és aplicable a tot el personal que presti serveis per compte de la Corporació de Pràctics del Port de Barcelona, és a dir, patrons, personal de manteniment, vigies, personal de neteja i personal d'oficina.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor el dia de la seva firma. Tanmateix, té efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001 pel que fa a l'abonament de les noves condicions salarials, remuneracions i altres emoluments.

La vigència del present Conveni s'estén fins al 31 de desembre de 2003, i es pot prorrogar per reconducció tàcita d'un any a l'altre si no es denuncia.

Article 3

Denúncia

La representació de la part que vulgui la revisió o modificació del present Conveni ha de fer la denúncia amb 3 mesos de temps com a mínim respecte a la data de caducitat.

Si cap de les parts no el denuncia es considera prorrogat per reconducció tàcita d'un any a l'altre en la seva part normativa, tret de les condicions salarials, que es revisen anualment.

Article 4

Integritat del Conveni

Amb caràcter general, aquest Conveni constitueix una unitat inescindible, de manera que no es pot pretendre l'aplicació d'1 o diverses de les seves clàusules i rebutjar-ne la resta, sinó que sempre ha de ser considerat i observat íntegrament.

Capítol 2

Organització de la feina, categories laborals, jornada, festius i vacances, permisos, excedències i cessaments, sancions i multes

Article 5

Organització de la feina

L'organització pràctica de la feina és facultat exclusiva de la Direcció de l'empresa, de conformitat amb l'Estatut dels treballadors i la resta de normes vigents sobre aquesta matèria.

Article 6

Classificació del personal i categories laborals

S'estableixen les categories laborals següents:

Patró

És la persona que té la titulació adequada, acompleix les funcions de govern d'una embarcació propietat de la Corporació de Pràctics i té una experiència mínima de 6 mesos en aquestes tasques.

Patró en pràctiques

És el patró que té la titulació adequada i acompleix les tasques de govern d'una embarcació propietat de la Corporació de Pràctics, sota supervisió i per un període màxim de 6 mesos. Al cap d'aquest termini, si continua en l'empresa o torna a ser contractat, passa a ser patró.

Mecànic

És la persona que té la titulació i l'experiència adequades i acompleix les funcions de manteniment de les embarcacions propietat de la Corporació de Pràctics.

Ajudant mecànic

És la persona que acompleix les funcions auxiliars pròpies del mecànic.

Vigia

És l'operador que acompleix les tasques auxiliars del control de trànsit portuari d'acord amb les instruccions directes del cap de Guàrdia de Pràctics com a representant de la Corporació.

Personal de neteja

És la persona que s'encarrega de la higiene i la neteja de les dependències.

Article 7

Jornada i torns d'àpats

7.1. La jornada ordinària anual durant el període de vigència d'aquest Conveni és de 40 hores setmanals en còmput anual, és a dir, de 1.826 hores totals previstes en el calendari anual.

D'acord amb els representants dels treballadors cal establir el calendari anual, per períodes anuals i amb 1 mes de temps respecte al de l'inici, distribuint la jornada laboral de tot el personal de l'empresa de tal manera que en els casos en què escaigui cobrir el servei durant 24 hores la distribució afecti d'una manera equitativa tots els treballadors mitjançant la realització de torn rotatius.

Quant a la confecció del calendari de guàrdies dels patrons, cal procurar que tots els components del departament facin anualment el mateix nombre d'hores anuals. Les desviacions es poden corregir durant l'any, però a aquest efecte no es computen les hores que es facin per substitució per causa de baixa.

Es pacta expressament el manteniment i la distribució de les jornades que abans del present Conveni tenia a títol col·lectiu cadascun dels departaments de l'empresa, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR