Convenio colectivo - Covestro Coating Resins SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3470 de 10/09/01

RESOLUCIÓ de 14 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (Santa Margarida i els Monjos), per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0809481).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (Santa Margarida i els Monjos), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 10 de maig de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (Santa Margarida i els Monjos), per a l'any 2001, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa DSM Resins España, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos), per a l'any 2001.

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni afecta tot el personal de l'empresa DSM Resins España, SA, amb centre de treball i domicili social a Santa Margarida i els Monjos (Barcelona), carrer València, 1 i enquadrada en l'activitat d'indústries químiques.

Article 2

Àmbit personal

Queda exclòs de l'àmbit del Conveni el personal al qual es refereixen l'article 1, apartat 3, i l'article 2 de l'Estatut dels treballadors, i l'article 3 del vigent Conveni general de la indústria química.

Article 3

Durada, pròrroga, rescissió i revisions

La vigència d'aquest Conveni és d'un any, és a dir, fins al 31 de desembre de 2001. Es poden prorrogar tàcitament totes i cadascuna de les seves clàusules si qualsevol de les parts no formula cap denúncia de revisió o rescissió amb una antelació mínima d'un mes a la data d'extinció del Conveni o de qualsevol de les seves pròrrogues.

La denúncia del Conveni per qualsevol de les parts s'ha de fer comunicant-ho expressament i per escrit a l'altra part; cal remetre una còpia d'aquesta comunicació a l'autoritat laboral competent a l'efecte de registre.

Aquest Conveni entrarà en vigor, a tots els efectes, l'1 de gener de 2001.

Article 4

Vinculació a la totalitat

Les condicions que es pacten aquí formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 5

Facultats de la Direcció de l'empresa i dels representants dels treballadors

L'organització de la feina, d'acord amb el que preveuen aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa.

L'organització de la feina té com a objectiu assolir un nivell adequat de productivitat a l'empresa basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Això és possible amb una actitud activa i responsable de les parts integrants: Direcció i treballadors.

Sens perjudici de la facultat a què al·ludeix el paràgraf primer, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc., pel que fa a l'organització i la racionalització de la feina, d'acord amb la legislació vigent i amb el que estableix aquest Conveni.

Article 6

Contingut de l'organització

L'organització de la feina s'estén a les qüestions següents:

  1. La distribució del personal, d'acord amb el procés productiu i les altres activitats de l'empresa i amb les limitacions que estableix la llei, i també les que les parts puguin regular convencionalment en aquest document.

  2. L'exigència de l'activitat normal.

  3. L'adjudicació dels elements necessaris (màquines o tasques específiques) perquè el treballador pugui assolir, com a mínim, les activitats a què es refereix el número anterior.

  4. L'establiment tant dels índexs de malbaratament com de la qualitat admissible, al llarg del procés de fabricació de què es tracti.

  5. La vigilància, l'atenció i la neteja de la maquinària encomanada, tenint en compte, en tot cas, la determinació de la quantitat de treball i activitat a rendiment normal.

  6. La realització, durant el període d'organització de la feina, de modificacions de mètodes, distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de màquines i material, sobretot si, pel que fa a aquestes últimes, cal obtenir i buscar un estudi comparatiu. En tot cas, sempre s'han de respectar els límits que estableix la llei pel que fa a mobilitat funcional, i també els que es pacten aquí.

  7. L'adaptació de les càrregues de treball i rendiment a les noves condicions que resultin d'aplicar el canvi d'un determinat mètode operatori, procés de fabricació, canvi de matèria, maquinària o qualsevol altra condició tècnica del procés de què es tracti.

  8. La fixació de fórmules clares i senzilles per a l'obtenció dels càlculs de retribucions que corresponen a tots i cadascun dels treballadors afectats, de manera que, independentment del seu grup professional i del lloc de treball que ocupin, les puguin comprendre amb facilitat.

  9. S'ha de fer una revisió de responsabilitats en la feina i categories cada tres anys, amb l'objectiu de procurar que cada persona respongui a la responsabilitat de la seva feina i se li reconegui la categoria sempre d'acord amb la seva tasca.

  10. Per estimular la capacitat creativa del personal, l'empresa ha d'estudiar totes les proposicions que aquest li faci arribar que vagin encaminades a millorar la producció en quantitat i qualitat, i també tots els suggeriments que puguin representar un estalvi d'energia, d'hores de feina, de materials o de primeres matèries, etc. Si la proposició s'accepta i, per tant, això suposa nous beneficis per a l'empresa o un estalvi en les despeses, el treballador ha de ser premiat amb una quantitat que s'ha de negociar entre els interessats (el treballador i l'empresa).

    Article 7

    Noves tecnologies

    Quan a l'empresa s'introdueixin noves tecnologies que puguin suposar per als treballadors una modificació substancial de les condicions de treball, o bé un període de formació o adaptació tècnica no inferior a un mes, aquests canvis prèviament s'han de comunicar als representants dels treballadors en el termini suficient per poder analitzar i preveure les seves conseqüències pel que fa a: ocupació, salut laboral, formació i organització de la feina. Així mateix, s'ha de facilitar als treballadors afectats la formació que calgui per al desenvolupament de la seva nova funció.

    Article 8

    Acció formativa

    L'empresa considera prioritària la formació dels seus empleats, el desenvolupament integral, personal i professional dels quals permet a l'empresa assolir unes cotes més altes de qualitat, productivitat i competitivitat.

    Totes dues parts, l'empresa i els empleats, assumeixen el compromís de potenciar l'acció formativa dels treballadors adscrits a aquest Conveni, a fi de facilitar-los l'accés a nivells d'estudis en matèries...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR