Convenio colectivo - Patronat Municipal dEsports de Mataró., Cataluña

Inicio de Vigencia14 de Septiembre de 2001
Fin de Vigencia14 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3473 de 14/09/01

RESOLUCIÓ

de 16 de maig de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l¿empresa Patronat Municipal d¿Esports de Mataró per als anys 2000-2003 (codi de conveni núm. 0809302).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l¿empresa Patronat Municipal d¿Esports de Mataró, subscrit pels representants de l¿empresa i dels seus treballadors el dia 11 d¿abril de 2001, i de conformitat amb el que disposen l¿article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s¿aprova el Text refós de la Llei de l¿Estatut dels treballadors; l¿article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l¿article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l¿Estatut d¿autonomia de Catalunya, i altres normes d¿aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l¿empresa Patronat Municipal d¿Esports de Mataró per als anys 2000-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 de maig de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del Patronat Municipal d¿Esports de Mataró per als anys 2000-2003.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

Es regirà per aquest Conveni el personal amb relació laboral de caràcter permanent (fix) o temporal (eventual, interí) del Patronat Municipal d¿Esports que ocupi plaça en plantilla.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d¿aquest Conveni afecten els centres de treball dependents del Patronat Municipal d¿Esports, qualsevol que sigui la seva ubicació o situació geogràfica.

Article 3

Vigència i duració

El present Conveni entrarà en vigor a tots els efectes a partir de l¿1 de gener de 2000 i la seva durada serà fins al 31 de desembre de 2003. La seva vigència es perllongarà fins a la signatura del proper conveni o fins a la denúncia expressa feta per qualsevol de les parts, a causa de la inclusió del personal del Patronat Municipal d¿Esports en la plantilla de l¿Ajuntament de Mataró; des d¿aquell moment serà d¿aplicació el Conveni col·lectiu de treball de l¿Ajuntament de Mataró.

Article 4

Publicació, revisió i rescissió

Un cop signat aquest Conveni, i abans de transcorreguts 3 dies des de la seva signatura, serà registrat al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, oficina pública de registre, en compliment del que disposen els articles 34 i 90.2 de la Llei 8/1980, de 10 de març, de l¿estatut dels treballadors.

La denúncia per a la revisió o rescissió del present Conveni l¿haurà de fer la representació que la proposi amb 1 mes d¿antelació a la data de finalització del present Conveni.

Article 5

Prelació de normes

Les normes contingudes en el present Conveni regularan les relacions laborals entre el Patronat Municipal d¿Esports i el seu personal, amb caràcter preferent i prioritari.

Article 6

Comissió de Seguiment

Als efectes de resolució dels conflictes derivats de l¿aplicació i interpretació del present Conveni col·lectiu es designa la Comissió de Seguiment, integrada pel president del Patronat, el seu director, 2 membres del Consell d¿Administració, els delegats de personal i 1 treballador/a escollit per a un període de 4 anys per l¿Assemblea de Treballadors.

La Comissió de Seguiment pot ser convocada per ambdues parts.

La Comissió de Seguiment farà una reunió ordinària dins del primer quart d¿any, una vegada finalitzada la vigència del present Conveni, per tal de fer una valoració de l¿aplicació i del mateix Conveni així com un intercanvi d¿impressions per tal de facilitar la negociació i signatura del futur conveni. Aquesta reunió s¿engloba dins de la teoria del diàleg social establert en la nostra societat.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 7

Augment retribuïdor per als anys 2000-2003

Per al període de vigència del present Conveni, l¿increment retributiu de tots els conceptes de caràcter fix i periòdic així com dels diferents plusos de quantitat serà el que estableixi la llei de pressupostos generals de l¿Estat per a cada exercici.

Article 8

Compensació i absorció

Les millores que puguin sorgir, a nivell econòmic o en altres nivells, per disposició legal o qualsevol altra causa, per sobre del que s¿hagi pactat en el present Conveni seran absorbides per les condicions del Conveni actual.

Article 9

Fons addicional

Es crea un fons addicional de compensació per a l¿any 2000 de 16.000.000 de pessetes per promoure polítiques de millora de la prestació i la qualitat dels serveis públics així com la modernització i racionalització de l¿Administració. Aquest fons es distribuirà al llarg dels anys 2001, 2002 i 2003, en funció dels criteris que estableixi la valoració de llocs de treball.

Article 10

Antiguitat

El personal afectat pel present Conveni percebrà, en concepte d¿antiguitat, un tant alçat mensual, per triennis, corresponent al 2% del salari base.

Article 11

Pagues extraordinàries

Hi ha establertes dues pagues extraordinàries, que s¿abonaran als mesos de juny i desembre, la quantia de les quals serà equivalent a 1 mensualitat de salari base i antiguitat.

Article 12

Hores extraordinàries

Cada hora de treball no nocturna ni festiva del treballador que es realitzi fora de la jornada laboral ordinària es retribuirà amb un increment del 75% sobre el salari base corresponent a cada hora ordinària o podrà ser compensada de mutu acord empresa-treballador, segons un pacte previ a la realització, amb el temps equivalent de descans retribuït, incrementada d¿almenys el mateix percentatge.

Igualment les hores de treball nocturnes i/o festives es retribuiran amb un increment del 100%.

En qualsevol cas la realització d¿aquestes hores sempre serà de forma voluntària.

Conscients les parts de la situació d¿atur existent i amb l¿objecte d¿afavorir la creació d¿ocupació, es tendirà a la supressió de les hores extraordinàries.

L¿empresa es compromet a fer arribar cada mes la relació d¿hores extres fetes, pagades i/o compensades, detallades per treballador, als delegats de personal.

Article 13

Plus de nocturnitat (hora ordinària nocturna)

Les hores ordinàries treballades pel període comprès entre les 22.00 i les 6.00 hores tindran una retribució específica amb un increment d¿un 25% del salari base proporcional al temps treballat.

Article 14

Plus de treballs penosos, perillosos i tòxics

Els treballadors que prestin serveis perillosos, penosos i/o tòxics percebran un plus del 25% del salari base.

Si aquesta prestació de servei es produeix en hores específiques o per un treball determinat, el treballador percebrà una retribució específica amb un increment d¿un 25% sobre el salari base proporcional al temps treballat.

La Comissió de Seguretat i Higiene està formada pel director del Patronat i els delegats de personal i serà l¿encarregada d¿estudiar els llocs de treball perillosos, penosos i tòxics, mentre no prengui aquestes responsabilitats el Comitè de Seguretat i Higiene de l¿Ajuntament de Mataró.

A causa de les reformes produïdes per l¿entrada en vigor de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, en nomena un delegat de prevenció dins de l¿empresa, el qual s¿ha d¿integrar en un futur en el Comitè de Seguretat i Higiene de l¿Ajuntament de Mataró.

Article 15

Plus de socorrisme

Els monitors de la piscina municipal que realitzin funcions de socorrisme dins de la seva jornada laboral percebran un plus de 160 pessetes per hora.

Article 16

Plus de treball en diumenges i festius

Atès el caràcter de servei públic de la prestació de treball que realitza el Patronat Municipal d¿Esports, els treballadors adscrits a determinats llocs de treball hauran de prestar els seus serveis en dissabte, diumenge i/o festius, quan les necessitats de l¿activitat així ho exigeixin; en aquests casos els treballadors gaudiran del descans setmanal en altres dies de la setmana.

El personal que treballi en dies festius percebrà un complement salarial per dia festiu treballat de:

  1. Diumenge: 2.040 pessetes.

    14 dies festius marcats per l¿Administració:

  2. Fins a 2.30 hores: 4.080 pessetes.

  3. De 2.30 a 5.00 hores: 5.160 pessetes.

  4. De 5.00 a 9.00 hores: 12.240 pessetes

    Es consideren dies festius els diumenges...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR