Convenio colectivo - Fomento de Construcciones y Contratas SA (Serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries i deixalleria de Mataró), Barcelona

Inicio de Vigencia22 de Octubre de 2001
Fin de Vigencia28 de Junio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3497 de 22/10/01

RESOLUCIÓ

de 28 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Mataró) per als anys 2000 i 2001 (codi de conveni núm. 0801921).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Mataró), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 23 d'octubre de 2000, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA, (serveis de neteja pública i recollida d'escombraries domiciliàries de Mataró) per als anys 2000 i 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA (Mataró) per als anys 2000 i 2001

  1. Normes generals

    Article 1.1

    Àmbit d'aplicació

    El present Conveni col·lectiu s'aplica a tot el personal que presta els seus serveis en el centre de treball establert a la ciutat de Mataró i està adscrit als serveis de neteja pública i recollida domiciliària d'escombraries que l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas, SA té contractats amb l'Ajuntament de Mataró.

    Article 1.2

    Vigència

    El present Conveni col·lectiu entra en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. No obstant això, les seves condicions econòmiques per a 2000 s'han de retrotraure a l'1 de gener.

    Article 1.3

    Durada i pròrroga

    La durada del present Conveni col·lectiu és de 2 anys, a comptar de l'1 de gener de 2000. Al seu venciment, el 31 de desembre de 2001, es prorroga any rere any per reconducció tàcita si cap de les parts no formula la denúncia per a la seva rescissió o revisió amb una antelació mínima d'1 mes a la data de finalització.

    Les condicions econòmiques per al segon any de vigència s'especifiquen a la disposició addicional 2.

    Article 1.4

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, s'han de considerar globalment. El Conveni resultarà nul en conjunt i sense cap eficàcia si l'autoritat laboral competent l'impugna totalment o parcialment i el remet als jutjats socials.

    Article 1.5

    Absorció i compensació

    Les retribucions que estableix aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les que hi ha en el moment de la seva entrada en vigor, siguin quins siguin la seva naturalesa i el seu l'origen.

    Els augments de retribucions que es puguin produir en el futur per disposicions legals d'aplicació general, conveni col·lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions pactades en el present Conveni si, una vegada considerades les noves retribucions en còmput anual, superen les que es pacten aquí. En cas contrari, han de ser compensades o absorbides per aquestes últimes, i el present Conveni s'ha de mantenir en els seus propis termes, en la forma i amb les condicions que s'hi pacten.

    Article 1.6

    Comissió Paritària per a la interpretació

    1. Es constitueix la Comissió Paritària per a l'interpretació, l'arbitratge, la conciliació, la vigilància i l'administració del present Conveni.

    2. Aquesta Comissió està constituïda i integrada per un president i 6 vocals: 3 en representació de l'empresa i 3 membres del Comitè.

      El president i secretari els han de designar totes dues parts de mutu acord.

    3. Totes dues parts acorden que qualsevol dubte o divergència que pugui sorgir sobre la interpretació o aplicació d'aquest Conveni col·lectiu s'ha de sotmetre prèviament i necessàriament a l'informe preceptiu de la Comissió abans d'iniciar una reclamació contenciosa o administrativa.

    4. Una vegada sol·licitada la convocatòria, la Comissió s'ha de reunir en el termini de 3 dies. L'assumpte s'ha de resoldre en el termini de 10 dies laborables a partir de la convocatòria.

    5. La Comissió Paritària, amb 6 vocals, ha d'estar integrada per les persones que designi cada una de les representacions mentre aquestes no les modifiquin.

      Article 1.7

      Ordenança aplicable

      En tot allò que no preveu i no regula aquest Conveni col·lectiu, cal atenir-se al que disposa el Conveni general del sector publicat en el BOE 58, de 7 de març de 1996.

  2. Condicions econòmiques

    Article 2.1

    Conceptes retributius

    La retribució de cada treballador es compon del salari base de conveni i els complements que per a cada activitat, nivell i categoria es determinen a les taules annexes, en relació amb el contingut dels articles següents.

    Els complements es denominen de la manera que s'indica a continuació:

    Personal: antiguitat

    Lloc de treball:

    Plus de treballs penosos

    Plus nocturnitat

    Plus complement de motocarro (disposició addicional)

    Plus càrrega lateral (annex)

    Quantitat i qualitat de treball:

    Plus de conveni

    Plus d'activitat i assistència

    Plus d'abocament

    Hores extraordinàries i plus extraordinari (nova jornada domiciliària)

    Plus de servei de mercats

    Plus de dies festius

    Venciment periòdic superior al mes:

    Gratificació extraordinària d'estiu

    Gratificació extraordinària de Nadal

    Participació en beneficis

    Article 2.2

    Antiguitat

    El complement personal d'antiguitat consisteix en 2 biennis del 5% i en quinquennis del 10% del salari base de la categoria, fins al límit màxim del 60%. Es merita els mateixos dies i pels mateixos conceptes que el salari base.

    Article 2.3

    Plus de treballs penosos

    El personal que presta els seus serveis en l'activitat de neteja pública i recollida domiciliària d'escombraries percep un complement de lloc de treball, denominat plus de treballs penosos, que consisteix en el 20% del salari base de la seva categoria i nivell. És un plus funcional i es percep mentre es presta l'activitat en el lloc de treball penós.

    Article 2.4

    Plus de nocturnitat

    Tots els treballadors que presten els seus serveis entre les 22 i les 6 hores perceben un plus de nocturnitat, que consisteix en el 25% del salari base de la seva categoria i nivell, excepte els treballadors que es contracten específicament per a la realització de feines nocturnes, ja que hi ha una diferenciació entre els salaris de dia i de nit per altres conceptes i està reconeguda la naturalesa pròpiament nocturna d'aquestes feines. Aquest plus, si escau, s'abona per dia treballat efectivament en jornada nocturna.

    Article 2.5

    Plus d'activitat i assistència

    El complement per quantitat o qualitat de treball, que es denomina plus d'activitat i assistència, té la finalitat de premiar i estimular la dedicació i la cura en l'execució de les comeses que són pròpies de cada lloc de treball i també l'assistència efectiva a aquest amb un rendiment normal i correcte.

    Es merita per jornada treballada efectivament.

    Tot el personal adscrit al present Conveni col·lectiu té dret a la percepció d'aquest plus amb les limitacions que s'indiquen a continuació:

    Pèrdua d'1 dia de plus:

    Per no efectuar els itineraris establerts.

    Per la primera falta injustificada a la feina, a més de l'import del dia no treballat.

    Pèrdua de 2 dies de plus:

    Per desatendre la cura dels vehicles, estris i eines.

    Per no comunicar denúncies de circulació i accidents de trànsit.

    Per deixar incompletes demarcacions i sectors habituals en un desenvolupament normal, és a dir, quan no hi hagi incidències negatives importants alienes a l'empresa i al treballador.

    Per no dur l'uniforme reglamentari complet i en les condicions de presentació i ús degudes.

    Pèrdua de 4 dies de plus:

    Per les successives faltes injustificades d'assistència a la feina, a més de l'import del dia no treballat.

    Per negar-se a utilitzar els mitjans de protecció facilitats per l'empresa, siguin de l'índole que siguin, i en particular dels de caràcter reflector en les feines que s'efectuen a la nit.

    Aquestes penalitzacions són independents de les sancions en què pugui incórrer el treballador, d'acord amb les disposicions legals o reglamentàries.

    L'empresa ha d'assignar l'import d'aquestes deduccions a un fons social, que ha d'administrar una comissió formada per 2 membres del Comitè i 1 representant de la Direcció de l'empresa.

    Si l'import anual de les deduccions no arriba a 175.000 pessetes, l'empresa l'ha de complementar-lo fins a aquesta quantia.

    Aquesta Comissió ha de conèixer trimestralment les quanties amb què compta, en funció de les deduccions aplicades, per a la seva dotació.

    Periòdicament s'ha de regularitzar la informació per a un coneixement millor i més complet de la gestió que determina el Reglament, i també en cas de variació de les partides de despeses actuals, per a la seva aplicació.

    Article 2.6

    Plus de conveni

    El personal adscrit al present Conveni ha de percebre, durant la vigència d'aquest, un complement de quantitat i qualitat de treball denominat plus de conveni. Es merita per dia treballat efectivament i el seu import és el que s'estableix a les taules salarials annexes.

    Pel que fa a aquest concepte, per a la secció de taller per les característiques especials, atenent fonamentalment les funcions de moviment de vehicles en l'interior i exterior per desplaçar-se a reparacions externes en ocasions, es pacta un increment de 1.000 pessetes al mes a partir de l'1 de juny, a més de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR