Convenio colectivo - Lafarge Cementos SAU (centres de Garraf i Montcada), Barcelona

Inicio de Vigencia 8 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia27 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3509 de 08/11/01

RESOLUCIÓ

de 27 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lafarge Asland, SA, (centres del Garraf i Montcada) per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 0800171).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lafarge Asland, SA, (centres del Garraf i Montcada) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 5 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lafarge Asland, SA, (centres del Garraf i Montcada) per a l'any 2001 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 27 de setembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Lafarge Asland, SA (El Garraf i Montcada i Reixac) per a l'any 2001

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Les disposicions del present Conveni col·lectiu obliguen l'empresa Lafarge Asland, SA, pel que fa als centres de Garraf i Montcada. La resta de fàbriques i dependències que pugui posseir la companyia queda al marge.

Article 2

Àmbit funcional

El Conveni obliga l'empresa i els seus treballadors a que es regeixin per l'Acord estatal sobre cobertura de buits per al sector ciments, i altres disposicions de caràcter general en tots aquells aspectes no especificats en aquest Conveni.

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni obliga la totalitat del personal ocupat a l'empresa, i també qui hi ingressi durant la seva vigència.

El personal no inclòs en les categories del present Conveni es regirà pel contracte que subscrigui particularment amb l'empresa pel que fa a les percepcions salarials fixes, i pel que fa a la resta de conceptes es regirà pel present Conveni; se li garanteix com a mínim les millores salarials que s'obtinguin en el Conveni.

Article 4

Vigència i durada

El present Conveni entrarà en vigor el dia següent al que la Comissió Negociadora el signi, i la seva durada serà fins al 31 de desembre de 2001. Les condicions econòmiques tindran efecte des de l'1 de gener de 2001.

El present Conveni es prorrogarà per anys successius, llevat que alguna de les parts el denunciï 1 mes abans de la seva fi.

Article 5

Compensació i absorció

Les condicions pactades són compensables en conjunt amb les que anteriorment regien per millora pactada o concedida unilateralment per l'empresa.

Les disposicions legals o convencionals que es dictin en el futur i que impliquin variacions en tots o en alguns dels conceptes retributius únicament tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades, superen el nivell d'aquest. En cas contrari, es consideraran absorbides per les millores pactades en aquest Conveni.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic indivisible i, pel que fa a la seva aplicació pràctica, es consideren globalment i en còmputs anuals.

En el cas que la jurisdicció laboral decreti la nul·litat d'algun dels pactes del Conveni, aquest quedarà sense eficàcia, i caldrà reconsiderar-lo totalment.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 7

Organització de la feina

  1. L'organització pràctica i tècnica serà de competència de la Direcció de l'Empresa.

    S'estableix la informació prèvia i el compliment de la normativa sobre la participació dels comitès en els plans d'evolució de les nostres plantilles: admissions, acomiadaments, cessaments, trasllats, etc.

  2. Eventuals i exteriors: en els casos que fos necessari establir contractes eventuals de personal, aquests contractes es faran amb la participació dels Comitès de centre quan a la determinació de les condicions econòmiques i laborals segons el que disposa l'acord base general.

    Quan a la subcontractació i els serveis exteriors, s'estableix la participació del Comitè segons el que estipula la Llei, ressaltant la importància de l'esmentada participació sobre el control dels temes de seguretat i salut laboral.

  3. El personal accepta la mobilitat i la polivalència si s'efectua dintre del mateix centre de treball al qual és adscrit i es respecta el nivell bàsic de la seva professionalitat; acoblant-se segons les necessitats de la fàbrica i regint-se en el nou lloc de treball pels horaris i les primes que hi ha al nou lloc. La Direcció de fàbrica informarà prèviament el Comitè d'Empresa dels canvis de lloc de treball que s'efectuïn per aplicació d'aquest article.

    Capítol 3

    Jornada i horari

    Article 8

    Jornada i horaris

    La jornada anual per al 2001 serà, segons l'acord base general, de 1.768 hores.

    Basant-se en el calendari establert per la Generalitat de Catalunya i en 24 dies laborables de vacances, el personal adscrit a aquest Conveni obté, l'any 2001, 221 dies laborables, que donen lloc a 1.768 hores.

    Per al personal que treballa en jornada continuada de 8 hores, la distribució anual és:

    Dies de treball: 221 dies

    Descans setmanal: 52 dies

    Festa de llei (descans compensatori): 51 dies

    Vacances: 24 dies

    Festes laborals: 14 dies

    Per ajustament de jornada anual pactada: 3 dies

    El personal de fabricació que efectua un torn rotatiu tindrà 3 festes de llei per compensar-li el temps emprat en el relleu, que es calcula d'una mitjana de 5 minuts per dia.

    Els horaris de servei de les diferents seccions, llevat que hi hagi un acord amb els components de la secció o bé que l'empresa en sol·liciti la modificació, seran els següents:

    De 6 a 14 hores o de 14 a 22 hores: Garraf, ensacadora, bàscula, magatzem i taller de conservació.

    De 6 a 14 hores, de 14 a 22 hores o de 22 a 6 hores: brigada, vigilants i fabricació.

    Per complir la jornada anual pactada, les persones que treballin en torns de 8 hores contínues per dia tenen 1 dia de festa addicional, per ajustament de jornada anual pactada.

    Empleats a torn central partit: de l'1 de gener al 31 de maig, de dilluns a divendres, de 8 a 13 hores i de 14 a 17.13 hores; de l'1 d'octubre al 31 de desembre, de dilluns a divendres, de 8 a 13 hores i de 14 a 17.30 hores.

    De l'1 de juny al 30 de setembre es fa jornada intensiva de 7 a 14 hores.

    Per complir amb la jornada anual pactada, les persones que treballen a torn central partit, gaudiran de 2 dies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR