Convenio colectivo - ABB Flexible Automotion, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia12 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia26 de Junio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3511 de 12/11/01

RESOLUCIÓ

de 26 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Flexible Automotion, SA, (centre de treball de Sant Quirze del Vallès) per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0810451).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Flexible Automotion, SA, (centre de treball de Sant Quirze del Vallès) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 9 de febrer de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa ABB Flexible Automotion, SA, (centre de treball de Sant Quirze del Vallès) per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 de juny de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa ABB Flexible Automation, SA (centre de treball Sant Quirze del Vallès) per als anys 2001-2003

Capítol 1

Àmbit, vigència, prelació de normes i garanties

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu regula les relacions laborals de l'empresa ABB Flexible Automation, SA en el seu centre de Sant Quirze del Vallès i és d'aplicació, per adhesió escrita a aquest, als altres centres de treball d'arreu del territori nacional.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni afecta la totalitat del personal que actualment presta els seus serveis a l'empresa i el personal que hi ingressi durant la seva vigència, llevat de les persones que exerceixen funcions d'alta direcció i les nomenades per exercir càrrecs de director de divisió.

Article 3

Durada i vigència

La durada d'aquest Conveni s'estipula per a un termini de 3 anys. Entra en vigor el dia 1 de gener de 2001 i conclou el 31 de desembre de 2003.

Article 4

Denúncia, revisió o pròrroga

La denúncia del Conveni feta per una de les parts en què se'n proposi la revisió o la pròrroga ha de ser notificada a l'altra i a l'autoritat laboral competent amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del seu venciment.

Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, s'ha de mantenir el règim establert en el Conveni fins que les parts afectades no es regeixin per un nou conveni.

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre el personal i l'empresa són, en primer lloc, les que figuren en aquest Conveni i, en allò que no preveu, les del Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona.

Les relacions econòmiques i laborals que es pacten en aquest Conveni substitueixen les que hi hagi en la seva data d'entrada en vigor.

Article 6

Garantia ad personam

S'han de respectar a títol individual les condicions econòmiques que, en conjunt, siguin superiors a les establertes en el present Conveni, les quals es mantenen estrictament ad personam. S'han d'abonar com a complement de categoria i tenen un caràcter consolidat. En tot cas, és d'aplicació el mecanisme de compensació i absorció que preveu el punt 5 de l'article 26 de l'Estatut dels treballadors.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, són considerades globalment (és a dir, valorades en conjunt i en còmput anual).

Article 8

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària d'aquest Conveni, integrada per 4 vocals de cada representació com a màxim.

Les funcions específiques de la Comissió Paritària són les següents:

  1. Interpretació veritable del Conveni.

  2. Arbitratge en les qüestions o en els problemes sotmesos a la seva consideració per les parts en els casos que preveu expressament el present text.

  3. Intervenció en els conflictes col·lectius d'acord amb la forma i amb els límits que determina la llei.

  4. Vigilància del compliment del que s'hi pacta.

    L'exercici de les funcions anteriors no ha d'obstaculitzar en cap cas les competències respectives de les jurisdiccions administratives i contencioses previstes en les disposicions legals i no ha d'impedir l'accés a aquestes.

    No obstant això, pel que fa a qualsevol dubte, discrepància o conflicte produït com a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni, ambdues parts convenen a sotmetre'l a la Comissió Paritària, perquè emeti un dictamen o actuï d'acord amb la forma reglamentària prevista, abans de plantejar-lo davant les jurisdiccions competents.

    Ambdues representacions poden ser assistides pels assessors externs o interns que considerin oportuns i designin expressament.

    El domicili de la Comissió Paritària és el domicili social de l'empresa.

    Les reunions s'han de fer, amb la sol·licitud prèvia d'una de les parts, dins dels 10 dies següents a la comunicació, la qual cal fer per escrit i amb la proposta de l'ordre del dia. S'han de fer 2 reunions anuals com a mínim, en les quals la Direcció de l'empresa ha d'informar de la situació organitzativa, laboral i econòmica de l'empresa.

    Capítol 2

    Ordenació del salari

    Article 9

    Retribucions

    Les retribucions i la composició del salari que es fixen en aquest Conveni es refereixen a percepcions brutes i es consideren una contraprestació pels coneixements i per l'aportació del treballador al lloc de treball, segons la divisió en què es prestin els serveis.

    Totes les retribucions estan valorades per hores efectivament treballades i la seva quantia la determina el valor anual de tots els conceptes dividit pel nombre d'hores pactades.

    Les retribucions s'han d'abonar mensualment per a tot el personal, fins i tot en el període de vacances.

    Article 10

    Salari de conveni

    El salari de conveni és el que s'indica per a cada funció o categoria en els annexos 1 (caps intermedis, titulats i assimilats) i 2 (tècnics, administratius, producció i subalterns).

    Article 11

    Plus de conveni

    El plus de conveni té el mateix import anual per a totes les categories i es comença a percebre a partir del sisè mes d'ingrés del treballador a l'empresa segons l'import que correspongui a cada un dels seus diferents graus. El plus de conveni es fixa en l'annex 2.

    Els diferents graus del plus de conveni són els següents:

    Grau B: és el grau de consolidació en les categories o en els grups quan hagin transcorregut els 6 primers mesos d'adaptació.

    Grau A: és el grau de valoració de qualsevol categoria quan s'acompleix amb plena capacitat, rendiment, experiència, responsabilitat i perfecció en la seva comesa. L'accés a aquest grau té lloc si ha transcorregut com a màxim un període de permanència de 12 mesos en el grau B.

    La Direcció de l'empresa, per promoció o acord individual, pot reduir la durada de permanència màxima en cada un dels graus.

    Les assignacions o promocions convingudes en els paràgrafs anteriors i en les quanties que figuren en la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR