Convenio colectivo - San Miguel, Fábricas de Cerveza y Malta, SA. (Fàbrica de Lleida), Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3515 de 16/11/01

RESOLUCIÓ

de 9 d'agost de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa San Miguel, fábricas de cerveza y malta, SA, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2001 al 31.12.2003 (codi de conveni núm. 2500311).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa San Miguel, fábricas de cerveza y malta, SA, de la localitat de Lleida (Segrià), presentat pel representant de l'empresa en data 18 de juliol de 2001, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa San Miguel, fábricas de cerveza y malta, SA, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2001 al 31.12.2003.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Lleida, 9 d'agost de 2001

Anna Miranda i Torres

Delegada territorial de Lleida en funcions

Traducció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa San Miguel, fábricas de cerveza y malta, SA, de la localitat de Lleida (Segrià) per a l'1.1.2001 al 31.12.2003.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit territorial

Aquest conveni regularà, a partir de la seva vigència, les relacions laborals del centre de treball que l'empresa "San Miguel, fábricas de cerveza y malta, SA" té establertes a la fàbrica de Lleida.

Article 2

Àmbit personal

Queden sotmesos a les estipulacions d'aquest conveni tots els treballadors que presten serveis en el centre de treball esmentat en l'article anterior, i que figuren en el TC.2 de la Fàbrica de Lleida, llevat, solament, del personal que ostenti el càrrec comprès a l'article 1.3.c) i l'article 2.1.a), de la Llei de l'Estatut dels treballadors de 24 de març de 1995, com també el personal que tingui la consideració de directiu amb nomenament específic de l'empresa, i que cotitzi a la Seguretat Social pel grup 1r.

Article 3

Vigència

Aquest conveni començarà a regir, a efectes legals, a partir del dia següent al de la seva publicació al BOP i al DOG. No obstant, i a l'espera d'aquest tràmit, s'aplicarà provisionalment a partir del dia següent al de la seva signatura per la Comissió negociadora.

A tots els efectes el conveni es retrotraurà des de l'1 de gener de 2001, exceptuant els acords pactats amb vigència específica.

Article 4

Durada

La durada d'aquest conveni serà de tres anys i finalitzarà el 31 de desembre del 2003. Es prorrogarà, tàcitament, llevat que qualsevol de les parts n'efectuï la denuncia, amb una antelació de dos mesos com a mínim, respecte de la data d'acabament o de qualsevol de les seves pròrrogues. En aquests casos, s'incrementaran les taules salarials en un percentatge igual a l'augment experimentat per l'Índex de preus al Consum (IPC), que fixi l'Institut Nacional d'Estadística en el conjunt nacional i referit a l'any anterior al de la pròrroga.

Article 5

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les condicions econòmiques pactades, considerades en conjunt, són compensables amb aquelles que, anteriorment, regien per a l'aplicació de les disposicions legals pactades en convenis col·lectius o en contractes individuals de treball.

Solament tindran eficàcia en el futur les condicions econòmiques que s'estableixin per disposició legal si, globalment considerades en el seu còmput anual, superessin les establertes en aquest conveni, considerant-se en el seu cas absorbibles per les condicions pactades.

Les condicions personals, existents en l'actualitat, que, en el seu conjunt, excedeixin a les pactades en aquest conveni, es mantindran estrictament "ad personam".

Article 6

Unitat de conveni

Atès que el que s'ha pactat és un tot orgànic indivisible, ambdues representacions es comprometen a considerar el conveni nul i sense cap efecte, si la jurisdicció competent, en ús de les seves facultats, no aprova o desvirtua el contingut d'algun pacte fonamental del conveni.

Article 7

Dret supletori

Pel que fa a tots els aspectes no concretats en aquest conveni, s'ha d'actuar d'acord amb el que preveu el Reglament de règim interior i la normativa laboral vigent.

Durant la vigència del present conveni, la comissió mixta de seguiment de Conveni estudiarà si cal seguir mantenint íntegrament el vigent Reglament de règim interior i, si és el cas, procedir a la modificació o eliminació d'aquells articles que el criteri de la comissió mixta ho cregui convenient, quedant així el Reglament de règim intern com Annex al Conveni.

Article 8

Aspecte normatiu i obligacional

Un cop finalitzat aquest conveni i mentre no es negociï el següent, tant les clàusules normatives com les obligacionals es mantindran vigents en el seu ple dret.

Article 9

Comissió interpretativa

A fi de resoldre les diferències d'aplicació que puguin sorgir en matèries relacionades amb la interpretació d'aquest conveni, es nomenarà una Comissió mixta d'interpretació, presidida pel president del conveni. Seran vocals d'aquesta Comissió quatre representants dels treballadors que formin part del Comitè d'empresa i quatre designats per la direcció de l'empresa, sempre que la totalitat d'aquells hagin format part de la Comissió deliberadora. Ambdues parts podran fer ús d'assessors.

Les reunions es faran a petició de qualsevol de les dues representacions, i es sol·licitarà la seva realització a la presidència, amb 8 dies com a mínim d'antelació a la data proposada. Tindran lloc en el domicili de l'empresa.

Les funcions i activitats de la Comissió mixta no obstaculitzaran, en cap cas, el lliure exercici de les jurisdiccions administratives, contencioses i judicials.

Capítol 2

Organització del treball

Article 10

Norma general

L'organització del treball és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa, d'acord amb la legislació vigent. En aplicació d'aquest principi, la direcció de l'empresa, per mitjà dels canals reglamentaris, designarà el treball a realitzar, la forma d'executar-lo, els sistemes de treball, i d'altres. El personal ha de complir les ordres que se li donen. Les ordres i instruccions de la Direcció, s'han de trametre a través del personal que aquesta determini, fins que arribin als treballadors que hagin de complir-les, o bé ho posaran en el seu coneixement mitjançant oportunes comunicacions que es penjaran als taulers d'anuncis.

Article 11

Aplicacions específiques

Correspon a l'empresa la implantació o la revisió dels sistemes d'organització del treball, els estudis de temps, l'establiment de sistemes de primes o d'incentius i les valoracions dels llocs de treball. En el cas que calgui efectuar qualsevol modificació o s'hagin d'establir sistemes de treball que afectin les condicions de realització del treball, substancialment, i les mesures que afectin genèricament i de forma obligatòria la durada del temps de treball i supòsits semblants, caldrà comunicar-ho al Comitè d'empresa, sense perjudici d'aquelles decisions preses per algun motiu d'urgència i de necessitat inajornable.

Capítol 3

Classificació del personal

Article 12

Grups i Categories

  1. Les categories laborals i càrrecs de comandament que s'especifiquen en aquest conveni són solament enunciatives i no és obligatori tenir cobertes totes les categories i càrrecs que s'esmenten.

  2. D'acord amb el treball que s'efectuï i el lloc que s'ocupi habitualment, el personal estarà classificat en algun dels següents grups:

    1r. Directius

    2n. Tècnics

    3r. Administratius

    4t. Comercials

    5è. Obrers

    6è. Subalterns

  3. S'estableixen les següents categories laborals:

    1r. Grup Directiu. La Direcció de l'empresa establirà les categories d'aquest grup.

    2n. Grup Tècnic.

    T.G.S.

    T.G.M.

    Cap de 1a

    Cap de 2a

    Encarregat general

    Encarregat de secció

    Oficial de 1a

    Oficial de 2a

    Auxiliars A i B

    3r. Grup Administratiu

    T.G.S.

    T.G.M.

    Cap de 1a

    Cap de 2a

    Oficial de 1a

    Oficial de 2a

    Auxiliars A i B

    4t. Grup Comercial

    T.G.S.

    T.G.M.

    Cap de 1a

    Cap de 2a

    Cap de vendes

    Adjunts a Cap de vendes

    Inspector de 1a

    Inspector de 2a

    Promotor, segons l'experiència i l'antiguitat

    5è Grup Obrer

    S'estableixen les següents classificacions d'acord amb les tècniques de valoració de llocs de treball que el personal ocupi.

    Qualificat A: Agrupa a les d'Oficial de primera i Oficial de segona.

    Qualificat B: Agrupa a les d'ajudant, auxiliar de primera i subaltern de primera vigilant.

    Auxiliar de segona: equival a la del personal no qualificat i subaltern de segona vigilant.

    6è Grup Subaltern

    Subaltern d'oficina.

    Article 13

    Categories i llocs de treball

    Tot treballador que, en entrar en vigor aquest conveni, se li encomani funcions de categoria superior a les que corresponen a la categoria professional que té reconeguda, durant un període de 6 mesos durant un any, o 8 mesos durant 2 anys, pot reclamar davant la Direcció de l'empresa la categoria professional del lloc que hagi ocupat.

    Quan el treballador sigui assignat a funcions de superior categoria, qualsevol que sigui el motiu, tindrà dret tot seguit a la diferència retributiva entre la seva categoria laboral i la categoria corresponent a la funció que efectivament realitzi, com també a la quantitat per plus de l'especialitat assignat a aquest lloc de treball, hores extraordinàries i plus de nocturnitat.

    Quan el treballador tingui assignades funcions de categoria inferior, qualsevol que sigui el motiu, se li respectarà la retribució que correspon a la seva categoria amb tots els conceptes i imports.

    En ambdós casos quedarà invariable l'antiguitat i el plus compensació participació en beneficis.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR