Convenio colectivo - Valeo Iluminación, SA. (centres de la província de Barcelona), Cataluña

Inicio de Vigencia19 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia 7 de Septiembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3516 de 19/11/01

RESOLUCIÓ

de 7 de setembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Iluminación, SA, (centres de la província de Barcelona) per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni núm. 0805581).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Iluminación, SA, (centres de la província de Barcelona) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen els Articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'Article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'Article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Iluminación, SA, (centres de la província de Barcelona) per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de setembre de 2001

P. S. (Decret 326/98, de 24 de desembre, art. 5)

Joan Reverter i Fabregat

Secretari de la Delegació Territorial

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Valeo Iluminación, SA (centres de la província de Barcelona) per als anys 2001 i 2002

titol 1

Disposicions generals

Capítol 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Article 1

Objecte

Aquest Conveni regula les condicions de treball entre l'empresa Valeo Iluminación, SA, i els treballadors/ores vinculats a ella mitjançant una relació laboral establerta en virtut de les diverses modalitats contractuals previstes en cada moment per la legislació vigent, i d'acord amb el que es disposa als Articles següents.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni s'aplica exclusivament en els centres de treball que l'empresa té establerts a la província de Barcelona.

Article 3

Àmbit funcional

Aquest Conveni afecta els treballadors/ores que presten serveis en l'exercici de funcions tècniques, comercials i administratives, de compres, logística, producció i manteniment, i altres radicades en els centres de treball compresos en l'àmbit territorial del Conveni i inclosos en el seu àmbit personal.

Article 4

Àmbit personal

Les disposicions d'aquest Conveni afecten tots els treballadors/ores inclosos en els seus àmbits territorial i funcional, amb les excepcions següents:

  1. Els treballadors/ores que exerceixen un càrrec directiu i/o de consell al qual fa referència l'Article 1.3.c) de l'Estatut dels treballadors/ores.

  2. El personal que desenvolupa funcions d'alta direcció, la relació laboral del qual té el caràcter d'especial, segons el que es disposa a l'Article 2.a) de l'Estatut dels treballadors/ores i el que es regula en el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

  3. Els quadres tècnics i directius o assimilats que manifestin de forma expressa, per escrit, el seu desig d'exclusió en matèria salarial.

    Article 5

    Àmbit temporal

    Aquest Conveni entra en vigor el dia següent de la seva signatura, i té una durada 2 anys fins el 31 de desembre de 2002, els seus efectes econòmics són des del dia 1 de gener de 2001, sigui quina sigui la data de la seva publicació.

    Aquest Conveni es considera denunciat en el temps i de forma automàtica per ambdues parts, amb 1 mes d'antelació a la seva data de venciment.

    Si cap de les dues parts no en fa cap denúncia expressa, el Conveni es considerarà prorrogat tàcitament any rere any.

    També es considerarà prorrogat el seu contingut normatiu entre la data de fi de la seva vigència i la d'entrada en vigor del conveni que el substitueixi; per contra, els seus aspectes retributius tindran efectes retroactius a l'endemà de la seva fi.

    Capítol 2

    Normes d'aplicació

    Article 6

    Vinculació a la totalitat

    Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, han de ser considerats globalment, en còmput anual, sens perjudici del que es disposa a l'Article anterior.

    En el supòsit que alguna de les condicions establertes en aquest Conveni sigui modificada per disposició legal o bé per resolució de l'autoritat administrativa o judicial, pel fet que això implica la ruptura de l'equilibri de les contraprestacions respectives, les parts hauran de tornar a reunir-se a fi de negociar l'aspecte en qüestió i, d'aquesta forma, procedir al restabliment de l'equilibri esmentat.

    Article 7

    Dret supletori

    En tot allò que no es preveu en aquest Conveni, s'aplica les normes legals d'aplicació general vigents en cada moment.

    Article 8

    Compensació i absorció

    Les condicions econòmiques i d'una altra naturalesa establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, absorbeixen i compensen les que tinguin els treballadors/ores amb anterioritat a l'entrada en vigor d'aquest text normatiu.

    Article 9

    Garantia ad personam

    A tots els treballadors/ores regits per aquest Conveni que, a títol personal, estiguin gaudint d'unes condicions superiors a les aquí pactades, se'ls respectaran aquestes, amb tots els efectes, estrictament com a garantia ad personam.

    La interpretació del que es disposa en aquest Article correspon a la Comissió Paritària de vigilància i interpretació del Conveni, sens perjudici de la competència dels organismes administratius o contenciosos en la matèria.

    Article 10

    Vigilància i interpretació

    Per tal de vetllar pel compliment del Conveni col·lectiu i conèixer les qüestions o reclamacions que puguin derivar de l'aplicació i la interpretació d'aquest i, en tot cas, per conèixer, de forma prèvia i obligatòria, la interposició d'accions per la via administrativa i/o jurisdiccional, totes dues parts acorden de constituir una Comissió Paritària, integrada per 3 membres en representació dels treballador/es i per un nombre igual de representants de la Direcció de l'empresa; i com a suplents els qui en cada moment es determini. En tots dos casos (titulars i suplents), i pel que fa a les dues parts, els representants han d'haver format part de la Comissió Negociadora.

    La Comissió Paritària s'ha de reunir cada 3 mesos i amb caràcter extraordinari, a convocatòria de qualsevol de les dues parts integrants, quan la importància del tema així ho requereixi.

    Els assumptes sotmesos a la Comissió Paritària tenen el caràcter d'ordinaris o extraordinaris, segons la qualificació que les parts els atorguin. En el primer supòsit, la Comissió ha de resoldre en el termini de 15 dies naturals, i en el segon, en el termini màxim de 3 dies laborals. Els acords de la Comissió Paritària tenen caràcter vinculant i s'han d'adoptar per majoria simple dins de cadascuna de les representacions. En el cas que no s'arribi a un acord, cal formular una consulta a l'organisme administratiu competent. Una vegada efectuada aquesta consulta, i obtingut el resultat corresponent, la Comissió tindrà una nova reunió a fi d'aconseguir l'acord. Si aquest no és possible, qualsevol de les parts pot exercitar les accions o els drets que consideri que l'acrediten.

    La Comissió Paritària pot utilitzar, ocasionalment o de forma permanent, els serveis d'assessors, lliurement designats per cadascuna de les parts.

    Capítol 3

    Principis informadors de la relació laboral

    Article 11

    Qualitat total

    Els treballadors/ores i la Direcció, convençuts que la qualitat total és la font determinant del desenvolupament i el progrés de l'empresa i la garantia per a la seva perennitat, es comprometen a la posada en comú de les seves competències al servei d'una millor comprensió i satisfacció de les necessitats dels clients.

    Article 12

    Rigor professional

    El personal ha de col·laborar activament amb la Direcció per tal d'aconseguir un nivell alt d'eficàcia i productivitat, i des del punt de vista professional ha d'actuar amb rigor i determinació en el desenvolupament del treball; es compromet a salvaguardar els interessos de l'empresa i adoptar les mesures establertes per aquesta per a la protecció dels béns que els siguin confiats, i informar els seus superiors de totes les deficiències que pugui trobar en els productes, materials, equips o estris, a fi que aquestes deficiències puguin ser previngudes o resoltes de manera immediata per part de la Direcció.

    Article 13

    Relacions de cooperació i de respecte mutu

    El personal de l'empresa està especialment obligat a mantenir al seu si (com també amb els clients i proveïdors) unes relacions professionals de cooperació, en les quals la cortesia, el màxim respecte, la consideració i el treball en equip són condicions exigibles.

    Article 14

    Millora contínua

    A fi d'aconseguir una millora permanent de la competitivitat de l'empresa, els treballadors/ores i la Direcció consideren prioritaris l'aplicació i el compliment estricte dels "cinc eixos Valeo" i del "sistema de producció Valeo" (SPV).

    Igualment, les parts firmants d'aquest Conveni col·lectiu, conscients que el progrés i la productivitat provenen essencialment dels mitjans, el coneixement i la voluntat de les persones que formen part de l'empresa, es comprometen:

  4. Els treballadors/ores, a contribuir activament a la millora contínua dels processos i els sistemes de treball, mitjançant l'aportació d'iniciatives o de suggeriments de progrés i la seva participació en els grups de resolució de problemes (GRP).

  5. L'empresa, a facilitar aquesta contribució dels treballadors/ores, tot proporcionant-los la formació i els mitjans necessaris per dur-la a terme i adoptant totes les solucions i els suggeriments proposats que siguin viables.

    títol 2

    Organització de la feina

    Capítol 4

    Facultats de direcció i organització

    Article 15

    Norma general

    L'organització de la feina i la determinació dels sistemes i els mètodes que han de regular-la, de conformitat amb el que s'estableix a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR