Convenio colectivo - Grupo General Cable Sistemas SA (Centro de Trabajo de Manlleu), Barcelona

Inicio de Vigencia21 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia14 de Junio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3518 de 21/11/01

RESOLUCI”

de 14 de juny de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA, (Manlleu) per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni n˙m. 0808621).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA, (Manlleu) subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 3 de maig de 2001, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

-1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA, (Manlleu) per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juny de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA (Manlleu) per als anys 2001 i 2002

SecciÛ 1

Condicions generals

Article 1

Objecte

El present Conveni col∑lectiu tÈ per objecte regular les relacions laborals per les quals es regeix el centre de treball de Grupo General Cable Sistemas, SA situat a la localitat de Manlleu, al carrer de RusiÒol, n˙m. 63.

Article 2

¿mbit d'aplicaciÛ personal

El present Conveni afecta tots els treballadors del centre de treball esmentat a l'article 1 i tot el personal que ingressi en aquest centre durant la vigËncia del present Conveni. Queden excloses del seu ‡mbit les persones que ocupin c‡rrecs d'alta direcciÛ, que s'han d'atenir al que estableixen les disposicions legals especÌfiques.

Article 3

VigËncia

El present Conveni entra en vigor el dia 1 del mes seg¸ent a la data de la seva publicaciÛ en el DOGC, amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2001 quant a retribucions salarials.

Article 4

Durada

El present Conveni regeix des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2002 i Ès prorrogable per anys successius, per t‡cita reconducciÛ, mentre no es denunciÔ o se'n sol∑liciti la revisiÛ en la forma escaient.

Article 5

Den˙ncia del Conveni

El present Conveni col∑lectiu pot ser denunciat per qualsevol de les parts, sempre que la den˙ncia s'efectuÔ amb 1 mes d'antelaciÛ a la data de l'acabament de la seva vigËncia o de qualsevol de les seves prÚrrogues, i ho ha de fer saber a l'altra part.

AixÚ mateix Ès d'aplicaciÛ per a la revisiÛ d'algun aspecte del seu contingut o per a la introducciÛ de noves matËries.

En tots els casos, juntament amb els tr‡mits de den˙ncia o revisiÛ, s'han d'especificar les parts que es desitgin replantejar o els temes a introduir.

Article 6

Procediments de den˙ncia

Si es denuncia aquest Conveni, s'han de seguir els tr‡mits assenyalats en les disposicions legals vigents d'aplicaciÛ.

Si no hi ha den˙ncia, dins del preavÌs esmentat, el present Conveni queda prorrogat t‡citament per perÌodes successius d'1 any de durada.

Article 7

PrÚrroga provisional del Conveni

Si les deliberacions o els estudis es prolonguen desprÈs de la vigËncia del present Conveni, s'entÈn que Ès d'aplicaciÛ aquest fins que entri en vigor un nou conveni o la revisiÛ si correspon, llevat de les situacions en quË s'estableixi retroactivitat, amb relaciÛ a les quals cal atenir-se a allÚ que en el nou conveni es determini.

Article 8

CompensaciÛ

Les retribucions que s'estableixen en el present Conveni, quant als apartats recollits en aquest, han de compensar i absorbir qualssevol altres existents en el moment de la seva entrada en vigor. L'excÈs que pugui produir-se, computades sobre la base anual les quantitats rebudes, s'ha de mantenir amb el mateix car‡cter amb quË van ser concebudes, i sÛn susceptibles d'absorciÛ en futures modificacions salarials.

Article 9

AbsorciÛ

Les disposicions legals o convencionals futures que comportin una variaciÛ econÚmica en tots o alguns dels conceptes retributius existents o que suposin la creaciÛ d'altres de nous, ˙nicament tenen efic‡cia quan, considerats en la seva totalitat, superin el nivell total d'aquest; en cas contrari s'han de considerar absorbides per les millores pactades en aquest.

Article 10

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, en conjunt, siguin, pel que fa a la percepciÛ, mÈs beneficioses que les fixades en el present Conveni, i s'han de mantenir estrictament com a condiciÛ ad personam.

Article 11

Respecte al que s'ha convingut

En el cas que la jurisdicciÛ laboral, en l'exercici de les funcions que li sÛn prÚpies, no aprovi algun dels articles d'aquest Conveni, autom‡ticament queda tot sense efic‡cia i s'ha de reconsiderar en conjunt. Si es produeix el fet, fins a arribar a un acord en les negociacions regeix el Conveni actual.

SecciÛ 2

Article 1

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina en cada una de les seccions i/o dependËncies de l'empresa Ès facultat exclusiva de la seva DirecciÛ, la qual pot acordar en qualsevol moment el canvi de secciÛ o de lloc de treball del personal, per casos de forÁa major o necessitats de la producciÛ, seguint el que s'estableix a l'Estatut dels treballadors, sense que en cap cas aixÚ no pugui representar la pËrdua de la categoria professional, llevat dels casos previstos a la llei.

Sense menyscabament de les facultats d'organitzaciÛ i direcciÛ de l'empresa, establertes a l'Estatut dels treballadors, l'empresa estudia els intercanvis de torn dels productors del mateix lloc de treball considerant les seves circumst‡ncies, inclosos els possibles graus de polivalËncia, a fi de no debilitar el grau d'utilitzaciÛ dels recursos humans, havent tingut en compte les consideracions del ComitË, en els casos especials.

Article 2

Acord de classificaciÛ professional

L'Acord de classificaciÛ professional que es recull a la secciÛ 9 d'aquest Conveni forma part Ìntegrament del Conveni, i ambdÛs formen un tot inseparable i indivisible.

Article 3

Categories dels treballadors

Les categories professionals vigents en els diferents departaments de l'empresa sÛn les recollides a l'Acord de classificaciÛ professional que s'inclou a la secciÛ 9 d'aquest Conveni. TambÈ s'han de seguir els procediments recollits al dit Acord per a la requalificaciÛ i la creaciÛ de noves categories.

Article 4

Augment de categoria

Els treballadors que pertanyin a la classificaciÛ inferior i que, per raÛ del seu treball, realitzin feines en un lloc classificat com a categoria o nivell superior i cobrin la diferËncia corresponent durant el termini de 800 hores, consecutives o alternes, es consideren fixos en aquesta classificaciÛ o nivell superior, sempre que la substituciÛ que motivi el canvi de feina no sigui originada directament o indirectament per la malaltia del productor que ocupa el lloc de treball esmentat.

Article 5

OcupaciÛ

Les parts se sotmeten al que s'estableix a l'article 32.d) del Conveni col∑lectiu de la ind˙stria siderometal∑l˙rgica de la provÌncia de Barcelona.

5.1 PerÌode prova

En les noves incorporacions a l'empresa s'ha de fixar un perÌode de prova que en cap cas no pot excedir:

Grups professionals 6, 7 i 8: 15 dies laborables.

Grups professionals 4 i 5: 1 mes.

Grup professional 3: 2 mesos.

Grups professionals 1 i 2: 6 mesos.

En el transcurs del perÌode de prova l'empresa i el treballador poden resoldre lliurement el contracte sense termini de preavÌs i sense que es pugui fer cap reclamaciÛ.

En aquest perÌode, el treballador ha de percebre la remuneraciÛ corresponent al lloc de treball en quË faci l'ingrÈs a l'empresa.

Transcorregut el perÌode de prova sense que cap de les parts faci una den˙ncia, el productor ha de continuar a l'empresa d'acord amb les condicions que s'estipulen al contracte de treball.

5.1.2 En el cas de necessitat, l'empresa pot acollir-se a les modalitats de contractaciÛ previstes legalment i ha de donar a conËixer a la representaciÛ legal dels treballadors els contractes realitzats.

S'ha de donar informaciÛ i cÚpia dels contractes al ComitË d'Empresa, segons el que es preveu en el Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, sobre drets d'informaciÛ dels representants dels treballadors en matËria de contractaciÛ.

5.1.3 Proves de selecciÛ

La DirecciÛ ha de comunicar al ComitË d'Empresa i a les centrals sindicals les places vacants, les condicions que han de complir els aspirants i les caracterÌstiques dels llocs de treball que s'han de cobrir.

5.1.4 CreaciÛ d'ocupaciÛ

S'arriba a l'acord que dins la vigËncia d'aquest Conveni 30 persones passin a tenir un contracte indefinit.

En aquest apartat tambÈ es fa remissiÛ expressa a la disposiciÛ addicional 1 de la Llei 63/1997.

Article 6

Jornada laboral

La jornada anual de tots els productors i empleats d'aquest centre de treball queda fixada en 1.736 hores efectives per a l'any 2001, amb el temps de l'entrep‡ inclÚs per al personal de jornada continuada.

La jornada per a l'any 2002 es fixa en 1.712 hores efectives, amb el temps de l'entrep‡ inclÚs per al personal de jornada continuada.

Article 7

Horaris de treball

Els horaris que regeixen a la planta durant la vigËncia del present Conveni sÛn els seg¸ents:

Torn de matÌ: de 06.00 hores a 14.00 hores

Torn de tarda: de 14.00 hores a 22.00 hores

Torn de nit: de 22.00 hores a 06.00 hores

Quart torn de matÌ/tarda: de 06.00 hores a 18.00 hores

Quart torn de tarda/nit: de 18.00 hores a 06.00 hores

L'horari d'oficines Ès l'establert en el calendari laboral.

Article 8

Entrep‡

Tots els treballadors que facin jornada contÌnua poden prendre discretament i discrecionalment l'entrep‡, sense interrompre el procÈs ni parar la m‡quina i en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR