Convenio colectivo - Sky Chefs Barcelona, SA., Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2001
Fin de Vigencia31 de Marzo de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3525 de 30/11/01

RESOLUCIÓ de 30 de juliol de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sky Chefs Barcelona, SA, per al període 1.4.2001 a 31.3.2002 (codi de conveni núm. 0808801).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sky Chefs Barcelona, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de juny de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sky Chefs Barcelona, SA, per al període 1.4.2001 a 31.3.2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 de juliol de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sky Chefs Barcelona, SA, per al període de l'1.4.2001 al 31.3.2002

Capítol 1

Disposicions generals

Article preliminar

Parts que el concerten

El present Conveni col·lectiu el subscriuen, per la part econòmica, la Direcció de la empresa Sky Chefs Barcelona, SA, composta per Miguel Ángel López Franco, Héctor Luis Suárez Requena i Miguel Morató Montes, i, per la part social, el Comitè d'Empresa, compost pels membres de CCOO Agustín Martínez Navarrete, Manuel Sánchez Vázquez, Manuel Núñez Caballero, José Luis Porcel Araujo, Manuela Larios Medina i Santiago Martínez Mill, pels membres de la CGT Diego Mayor Manzano, Jordi Arceiz Ciordia i J. Manuel Montenegro i pels delegats sindicals de CCOO i la CGT Alfonso Gijón Céspedes i Vicente Nieves Redondo. Com a assessors hi ha, per CCOO, Antonio García i, per la CGT, Isabel Molina i Francisco Anguita de la Torre.

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu afecta la totalitat dels treballadors dels centres que s'esmenten a l'article següent i també els treballadors que hi ingressin posteriorment a la seva entrada en vigor. Els treballadors regits pel present Conveni col·lectiu que es traslladin a altres centres de l'empresa en la Comunitat Autònoma de Catalunya no inclosos a l'article 2 s'han de regir pel present Conveni. Queden excloses del present Conveni les categories de director regional, director d'unitat, director de personal, director administratiu i director de menjadors industrials.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni col·lectiu s'aplica als centres de treball que l'empresa Sky Chefs Barcelona, SA té a la carretera Vella de l'Aeroport, km 1,4, del Prat de Llobregat, i als que es detallen a l'annex 3 del present Conveni.

En queden expressament exclosos els centres de treball no especificats en aquest Conveni.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni té una durada d'1 any; té efectes des de l'1 d'abril de 2001 i la seva vigència finalitza el 31 de març de 2002.

Aquest Conveni queda prorrogat per 1 any si cap de les parts no el denuncia amb almenys 1 mes d'antelació a la fi de la seva vigència.

En cas de pròrroga, en el període o els períodes de pròrroga queden apujats automàticament els salaris segons l'increment de l'IPC real determinat per l'INE o l'organisme competent per al conjunt estatal. En aquest cas els treballadors han de percebre un increment salarial igual a l'increment de l'IPC previst pel Govern.

Si durant la pròrroga o les pròrrogues l'IPC resulta negatiu, els salaris han de quedar igual que en el període anterior.

El present Conveni, encara que el denunciïn les parts, s'ha de mantenir vigent pel que fa a tots els articles mentre no el modifiqui o el derogui expressament un conveni col·lectiu posterior i s'ha d'entendre que s'han de mantenir vigents els aspectes no derogats o modificats expressament.

Article 4

Comissió Paritària del Conveni

Es crea una comissió paritària interpretadora que es compon, com a màxim, per 4 membres de cada una de les parts signants (amb un límit de components, de comú acord, segons la gravetat de l'assumpte que s'ha de tractar) i pels assessors que, amb veu però sense vot, designi cada una.

Les funcions d'aquesta Comissió Paritària són:

  1. Vetllar pel compliment del que s'ha pactat.

  2. Emetre un informe prèviament al plantejament de conflictes col·lectius per a la interpretació d'aquest Conveni.

  3. Emetre un informe prèviament a la imposició de qualsevol mesura disciplinària, llevat de faltes lleus, amb sanció de nul·litat en cas contrari.

  4. Emetre un informe prèviament a la presentació de qualsevol tipus de reclamació, demanda o denúncia per ambdues parts davant l'autoritat laboral.

  5. Emetre un informe prèviament a l'adopció de qualsevol mesura que resulti de l'aplicació de l'article 51 del text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors (Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març).

  6. Les funcions que li siguin encomanades mitjançant el Conveni o per mandat de la representació dels treballadors i de la Direcció.

    En cas de desacord de les parts al si de la Comissió Paritària, a l'efecte de solucionar els conflictes que es puguin originar (col·lectius, plurals o individuals), ambdues parts negociadores, en representació dels treballadors i de la Direcció, s'han de sotmetre expressament als procediments de mediació, arbitratge i conciliació que regula l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 23 de gener de 1991, amb l'abast que al seu moment permeti el Reglament de funcionament del Tribunal Laboral de Catalunya.

    La Comissió Paritària la pot convocar qualsevol de les parts. Una vegada convocada, s'ha de reunir com més aviat millor, en un termini de 3 dies laborables com a màxim. Si no es reuneix per qualsevol motiu, les parts poden fer ús de les seves facultats una vegada passat aquest temps. En les reunions de la Comissió Paritària s'han de debatre els problemes i al final s'ha de votar; és obligatori estendre acta en el moment d'aquesta votació.

    Article 5

    Publicitat del Conveni

    La Direcció de l'empresa ha de tenir exposat un exemplar complet del text del present Conveni als seus centres de treball, en un lloc visible i de fàcil accés.

    L'empresa ha d'abonar les despeses de l'edició del present Conveni, que han d'elaborar les seccions sindicals. La quantitat d'exemplars és d'1 per a cada treballador.

    La distribució entre els treballadors l'han de fer les seccions sindicals representades al Comitè d'Empresa.

    Article 6

    Compensació i absorció

    Les condicions que estableix aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, compensen les ja existents en el moment que entri en vigor, independentment del seu origen o la seva causa. Així mateix poden ser absorbides per altres condicions superiors fixades per disposicions legals, contractes individuals, concessions voluntàries, etc. que es puguin aplicar d'ara endavant.

    Article 7

    Canvi de titularitat

    El canvi de titularitat de l'empresa s'ha de comunicar al Comitè d'Empresa com a mínim amb 30 dies d'antelació. Aquest canvi no extingeix la relació laboral, i la nova empresa queda subrogada en les obligacions anteriors durant 5 anys a partir del canvi de titularitat; els titulars cedents i cessionaris han de respondre solidàriament del compliment de les obligacions laborals.

    Capítol 2

    Contractació i promocions

    Article 8

    Contractació

    Segons les necessitats de la plantilla, l'empresa pot contractar lliurement el personal que necessiti si dins la plantilla de l'empresa no hi ha personal interessat que compleixi les condicions necessàries per al lloc; en aquest cas, cal atenir-se al que preveu l'article 9 del present Conveni. També pot utilitzar els serveis d'ocupació del Baix Llobregat (SPOBL).

    L'empresa sempre s'ha de regir per les normes i lleis vigents quant a contractació del personal.

    Tenint en compte que al centre de treball situat al Prat de Llobregat l'empresa presta serveis a tercers i el volum d'aquests serveis fluctua en el temps, es poden subscriure contractes eventuals per circumstàncies de la producció, a l'empara del que disposa l'article 15.1.b) de l'Estatut dels treballadors vigent, per cobrir l'acumulació de tasques o l'excés de comandes en els períodes en què hi hagi una pujada del volum de serveis.

    Els contractes de treball i també les quitances s'han de lliurar al Comitè d'Empresa si ho demana. Un representant del Comitè d'Empresa pot ser present en el moment que se signi el contracte laboral i la quitança.

    Les pròrrogues dels contractes de treball (i també la fi de les pròrrogues) s'han de formalitzar, amb l'acord de les parts, com a mínim 15 dies abans del seu venciment i s'han de comunicar a l'OTG i també al Comitè d'Empresa durant la seva vigència.

    La fi del contracte de treball igual o superior a l'any s'ha de comunicar al treballador per escrit 15 dies abans; en els contractes inferiors a l'any el preavís s'ha de fer 7 dies abans i en els d'interinitat cal atenir-se al que estableix la llei.

    L'empresa ha de lliurar al Comitè una llista nominal dels contractes de treball, en què ha de constar la seva classificació i la durada.

    Contractes fixos discontinus

    L'empresa ha de mantenir els drets adquirits com a garantia "ad personam" als treballadors denominats "fixos discontinus" contractats abans del 31 de desembre de 1998.

    Quan es tracti de feines fixes i periòdiques i/o feines fixes discontínues que no es repeteixen en períodes determinats dins del volum normal d'activitat de l'empresa, els treballadors es regeixen pel següent:

    1. Adquireixen la condició de fixos discontinus els treballadors que van subscriure amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR