Convenio colectivo - Alstom Power, SA Hydro Turbinas, Cataluña

Inicio de Vigencia30 de Noviembre de 2001
Fin de Vigencia30 de Octubre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3525 de 30/11/01

RESOLUCIÓ

de 30 d'octubre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA, Hidro Turbinas (Cornellà de Llobregat), per al període 1.4.2001-31.3.2002 (codi de conveni núm. 0811181).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA, Hidro Turbinas (Cornellà de Llobregat), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 17 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA, Hidro Turbinas (Cornellà de Llobregat), per al període 1.4.2001-31.3.2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 30 d'octubre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Alstom Power, SA, Hydro Turbinas, per al període 1.4.2001-31.3.2002

Capítol 1

Àmbit, vigència, durada i pròrroga

Article 1

Àmbit personal

  1. Les condicions pactades al present Conveni col·lectiu s'apliquen a tots els treballadors de la plantilla que l'empresa Alstom Power, SA, Hydro Turbinas, té al centre de treball de Cornellà de Llobregat (província de Barcelona), a la carretera d'Esplugues, núm. 191-217, i que hi estiguin prestant serveis quan entri en vigor el Conveni o que es contractin durant la seva vigència, tret de:

    1. Direcció general.

    2. Personal que, malgrat que estigui inclòs en l'àmbit del Conveni, rebi i accepti la proposta de l'empresa de quedar temporalment exclòs del Conveni, d'acord amb les condicions que entre ambdues parts s'estableixin per escrit.

    L'empresa pot fer aquest oferiment a:

    Directors.

    Tècnics titulats.

    Caps.

    Secretàries d'alta direcció.

    Els acords d'exclusió del Conveni tenen una durada anual i poden ser prorrogats tàcitament per períodes iguals si qualsevol de les parts no fa cap denúncia.

  2. El personal exclòs del Conveni col·lectiu pot optar per la seva inclusió en l'àmbit d'aplicació del Conveni amb efectes des de l'1 d'abril de l'any següent al que sol·liciti la inclusió, i el seu salari es regula de la manera següent:

    1. S'estableix el salari base i cada un dels complements salarials regulats al Conveni segons la quantitat que s'hi determini per al seu nivell professional i règim de treball.

    2. En el cas que quan s'inclogui al Conveni hi hagi diferència, en còmput global i anual, a favor del treballador, es constituirà un complement ad personam amb la quantitat d'aquesta diferència. La comparació s'ha de dur a terme exclusivament pel que fa a les parts fixes del salari, i es considera que la valoració de resultats es compensa en tot cas amb l'incentiu que escaigui dins del Conveni.

    Article 2

    Vigència

    El Conveni comença a tenir efectes l'1 d'abril de 2001.

    Article 3

    Durada

    El Conveni té una durada d'1 any i els seus efectes finalitzen el 31 de març de 2002.

    Article 4

    Denúncia i pròrroga

    Qualsevol de les parts pot efectuar la denúncia del Conveni per a la seva revisió o, si escau, rescissió, mitjançant escrit que presentarà a l'altra amb una antelació mínima de 3 mesos a la data de venciment. La denúncia s'ha de comunicar, així mateix, a la Delegació Territorial del Departament de Treball.

    En el supòsit que no sigui objecte de denúncia, en la forma i termini establerts en el paràgraf anterior, s'entendrà prorrogat per anualitats successives en les condicions que regeixin al final de la seva vigència.

    Capítol 2

    Prelació de normes. Absorció i compensació. Vinculació a la totalitat. Garantia ad personam

    Article 5

    Prelació de normes

  3. Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les que conté aquest Conveni col·lectiu. Amb caràcter supletori i en el que no preveu, cal atenir-se al que disposen el Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general.

  4. L'aplicació del present Conveni d'empresa exclou la de qualsevol altre, sigui quin sigui el seu àmbit geogràfic i funcional.

    Article 6

    Absorció i compensació

  5. Les condicions que s'estableixen en aquest Conveni substitueixen en la seva totalitat les que fins a la seva signatura regien a l'empresa.

  6. Les disposicions legals futures que comportin un canvi econòmic en tots els conceptes retributius existents o en alguns, o que suposin la creació d'altres nous únicament tenen eficàcia pràctica quan, considerats en conjunt i en còmput anual, superen els establerts individualment. En cas contrari, s'han de considerar absorbits per les condicions resultants d'aquest.

    Article 7

    Vinculació a la totalitat

    Si la jurisdicció laboral declara contrari a les disposicions legals algun dels pactes del present Conveni, totes dues parts es comprometen a renegociar-lo fins que sigui conforme a la legalitat vigent.

    Article 8

    Garantia ad personam

    Es respecten les condicions personals que, considerades en conjunt anual, són més beneficioses que les que estableix aquest Conveni, i es mantenen estrictament ad personam.

    Capítol 3

    Comissió Paritària

    Article 9

    Comissió Paritària

  7. A fi i efecte de vetllar per l'aplicació correcta i el compliment del contingut del present Conveni, es crea la Comissió Mixta Paritària, que decidirà sobre totes les qüestions relacionades amb la interpretació de les normes que aquest conté i també sobre els dubtes que poden sorgir en la seva aplicació.

  8. La Comissió Mixta està formada per quatre membres del Comitè d'Empresa (tots ells elegits entre els components de la Comissió Negociadora del present Conveni) i quatre membres en representació de la direcció de l'empresa.

  9. Perquè els acords que pren la Comissió siguin vàlids, és necessària l'assistència de la totalitat dels seus membres i que el 80% d'aquests aprovin la decisió.

  10. De les reunions celebrades per la Comissió s'ha d'estendre una acta en la qual han de figurar les decisions preses, i que han de firmar la totalitat dels membres.

    Capítol 4

    Organització de la feina

    Article 10

    Normes generals

  11. L'organització de la feina en cadascuna de les seccions i dependències de treball és facultat exclusiva de la direcció de l'empresa. En conseqüència, té el deure d'organitzar-lo de forma que pugui aconseguir el màxim rendiment en tots els aspectes, personal, material, temps, etc., fins al límit racional i científic que permeten els elements de què disposa i la necessària col·laboració del personal per a aquest fi.

  12. Quant a la modificació de les condicions de treball, cal atenir-se al que disposa el present Conveni, l'article 41 del text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicació general.

    Article 11

    Facultats de la direcció

    1. Fixar la qualificació de llocs de treball d'acord amb el que estableix l'article 13 d'aquest Conveni.

    2. Exigir els rendiments mínims en cada lloc de treball de l'empresa.

    3. Determinar el sistema que es considera més adequat per garantir i obtenir rendiments superiors als mínims exigibles d'acord amb les necessitats o les característiques generals o específiques de l'empresa, o de qualsevol dels seus departaments.

    4. Fixar el nombre de màquines o tasques necessàries per a la utilització racional de la capacitat productiva del treballador.

    5. Assenyalar les normes de vigilància i diligència en la cura de les màquines i utillatges.

    6. Assenyalar els índexs de malbaratament i qualitat admissibles en el procés de producció.

    7. Establir els criteris i les normes de mobilitat i redistribució del personal de l'empresa, d'acord amb les necessitats d'aquesta i amb estricte respecte al que estableix l'article 16.d) d'aquest Conveni.

    8. Modificar els mètodes, les tarifes i els sistemes de distribució del personal, el canvi de funcions i les variacions tècniques de les màquines, les instal·lacions, els utillatges, etc.

    9. Regular l'adaptació de les càrregues de treball, rendiment i tarifes a les condicions que resultin del canvi de mètodes operatius, processos de fabricació, canvi de matèries, màquines o condicions tècniques d'aquestes.

    10. Establir, si escau, un sistema d'incentius totals o parcials, tant pel que fa al personal com a les tasques.

    11. Altres funcions anàlogues a les anteriors consignades.

    12. L'elecció del personal que, d'acord amb les seves aptituds i coneixements professionals, segons el parer de la direcció i amb l'informe previ del cap de secció, ha d'executar els treballs de muntatge, tant a l'interior com a l'exterior de l'empresa.

      Article 12

      Plantilla

      La direcció ha de fer la determinació de la plantilla de l'empresa de conformitat amb les seves necessitats.

      Article 13

      Adaptació als llocs de treball

    13. Selecció del personal, que s'ha d'efectuar utilitzant els procediments que l'empresa estimi convenients, d'acord amb les seves necessitats i els mitjans de què disposi.

    14. Ingrés a l'empresa, que s'ha d'efectuar amb caràcter de prova, en tot cas segons el règim jurídic que preveu l'article 18 d'aquest Conveni.

    15. Ascensos, per a la regulació dels quals cal atenir-se al que estableix l'article 15 d'aquest Conveni.

    16. Mobilitat del personal, el règim jurídic del qual s'ha de regir pel que disposa l'article 16 del present Conveni.

      Article 14

      Polivalència

  13. Un mateix treballador pot tenir encomanades diverses funcions corresponents a distints llocs de treball d'igual categoria o grau, o diferent.

  14. Quan ocupen llocs diferents de forma simultània han de percebre la retribució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR