Convenio colectivo - Grup Port Aventura, Tarragona

Inicio de Vigencia21 de Diciembre de 2001
Fin de Vigencia 8 de Noviembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3539 de 21/12/01

RESOLUCIÓ

de 8 de novembre de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicació de les taules salarials i l'Acord d'Extensió de Temporada del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, per a l'any 2001 (codi de conveni núm. 4301452).

Vist el text de les Taules Salarials i l'Acord d'Extensió de Temporada del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, subscrit per les parts negociadores en data 20 de juny de 2001, i presentat per les mateixes parts en data 30 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre de les Taules salarials i l'Acord d'Extensió de Temporada del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Port Aventura, SA, per a l'any 2001, en el Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 8 de novembre de 2001

Montserrat Güell i Anglès

Delegada territorial de Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

Acord col·lectiu de l'empresa Port Aventura, SA

Capítol I

Article 1

Àmbit personal i temporal

El present annex és aplicable exclusivament als treballadors fixos discontinus que presten serveis a l'empresa en el període comprès entre el 5 de novembre de 2001 i el 6 de gener de 2002, i als treballadors amb contracte indefinit, únicament si així s'estableix expressament en l'articulat.Article 2

Supletorietat

En tot allò no previst específicament en el present annex, és d'aplicació el Conveni col·lectiu de l'empresa als treballadors afectats per aquest annex.

Capítol II

Extensió de temporada

Article 3

Voluntarietat

  1. La prestació de serveis durant el període comprès entre el 5 de novembre de 2001 i el 6 de gener de 2002 és voluntària per al treballador, en els termes de l'acord assolit el 19 d'octubre de 2000 en el si del Tribunal Laboral de Catalunya.

  2. A aquest efecte, els treballadors fixos discontinus han d'expressar, amb anterioritat al 30 de març de 2001, mitjançant el document a l'efecte, si opten per prestar els seus serveis durant el període d'extensió de temporada. S'entén que el no exercici de l'opció significa la disponibilitat per prestar-los. Totes les modificacions de quadrants que puguin derivar de l'aplicació d'aquesta mesura durant els mesos de març i abril, s'ha d'entendre que compleixen les condicions de causes extraordinàries que es preveuen a l'article 13.3 del conveni col·lectiu.

    Per excepció, i en consideració a la naturalesa de les funcions i a la necessària planificació de l'àrea de responsabilitat, els empleats del grup 6 han d'exercir l'opció assenyalada en el paràgraf anterior abans del dia 7 de març de 2001. S'atribueixen a la falta d'opció els mateixos efectes descrits en el paràgraf anterior.

    Article 4

    Garantia de crida

  3. Els treballadors que voluntàriament acceptin prestar els seus serveis durant l'extensió de temporada, se'ls garanteix el 85% del període de durada de la temporada regular (aquest període comprèn des del 15 de març de 2001 fins al 4 de novembre de 2001) més la totalitat del període d'extensió (aquest període comprèn des del 5 de novembre de 2001 fins al 6 de gener de 2002). En total, cada treballador fix discontinu ha d'estar 263 dies d'alta, com a mínim.

    Article 5

    Designació de llocs de treball

  4. Per al personal que hagi expressat la voluntat de prestar serveis durant l'extensió de temporada, els llocs de treball a cobrir s'han de realitzar garantint la preferència en funció dels criteris següents:

    1. Els empleats dels grups professionals 8, 7.3 i 7.2, (excepció feta dels operadors d'espectacles, conductors, caricaturistes i personal d'atenció al client que pertanyin al grup 7.2) i dins de la mateixa àrea d'activitat, l'antiguitat a l'empresa, en relació amb el tipus de contracte previst en aquestes vacants (temps complet i temps parcial).

      Es coneix per àrea d'activitat, a efectes del present acord les activitats que es relacionen a continuació:

      Botigues de fotografia.

      Foto "ride".

      Jocs.

      "Arcades".

      Botigues en general.

      Personal tècnic d'espectacles.

      Personal general d'espectacles.

      Cuina.

      Servei a taula.

      Autoservei i "supercarts".

      Magatzem.

      Admissions i parkings.

      "Paos".

      "Rides" Polinèsia i Xina.

      "Rides" Xina alta i Mèxic.

      "Rides" Far West.

    2. Els empleats del grups 7.1, 6, i les excepcions del grup 7.2 previstes a l'article 5.1 a), la preferència s'ha d'atorgar en funció de la unitat a la qual es trobin adscrits i de la idoneïtat per al lloc. Es considera que coincideix el requisit d'idoneïtat quan el treballador ha realitzat habitualment les funcions pròpies del lloc.

  5. Un vegada designats els llocs de treball per a l'extensió de temporada, d'acord amb els criteris d'antiguitat i tipus de contracte, s'ha de fer una comunicació per escrit al treballador designat, en la qual s'ha d'especificar el lloc de treball i la jornada a realitzar. El treballador ha d'acceptar o refusar el lloc de treball esmentat, per escrit, en un termini màxim de 48 hores després a la comunicació. En el cas de refusar el lloc de treball comunicat en el termini previst, no s'ha de considerar baixa voluntària.

  6. Es poden oferir llocs de treball en una àrea d'activitat que no sigui la corresponent a un treballador per a l'extensió de temporada, si aquests han manifestat la seva voluntat de prestar-hi serveis, i romanguin en reserva en la seva àrea d'activitat. Aquesta excepció es pot dur a terme sempre que es confirmi que el treballador en qüestió reuneix les condicions necessàries per prestar serveis en la seva nova funció.

    Article 6

    Contractació temporal

    El contracte temporal previst en l'article 15.1 b) ET, pot utilitzar-se, en el període d'obertura del parc entre el 5 de novembre de 2001 i el 6 de gener de 2002; a més dels supòsits legalment previstos, per cobrir els llocs de treball que resten vacants com a conseqüència de l'opció dels treballadors fixos discontinus per no realitzar l'extensió de temporada.

    Capítol III

    Temps de treball

    Article 7

    Distribució irregular de jornada

    La distribució irregular de jornada establerta en l'article 12.2 del Conveni col·lectiu s'ha de realitzar prenent com a referència el temps total de contractació i alta durant tot l'any natural.

    Article 8

    Descans setmanal

    Per als treballadors fixos discontinus que presten serveis durant el període d'extensió de temporada, el descans setmanal cal que coincideixi en dissabte i diumenge en 4 ocasions, com a mínim, que s'han d'afegir a les establertes en el conveni col·lectiu i durant l'any natural (en total 9 caps de setmana per al personal de restauració i 8 per a la resta). S'han de continuar aplicant durant tota la temporada inclosa l'extensió, les excepcions previstes en l'article 12.5 del conveni col·lectiu.

    Els fixos discontinus que s'incorporen amb posterioritat a l'1 de juny, se'ls ha d'aplicar la part proporcional del descans setmanal coincident en dissabte i diumenge, a la durada del seu contracte

    Article 9

    Vacances

    Les vacances generades pel personal fix discontinu que presta els seus serveis durant l'extensió de temporada, es divideixen en dos períodes de la mateixa durada.

    Un període, la durada del qual és la meitat dels dies que corresponguin, en cas que el treballador opti per fer-les, cal que les sol·liciti amb un mes de temps, i compleixi els requisits marcats en l'article 15.2 del conveni col·lectiu, si aquest se sol·licita dins del període que es coneix com a temporada regular (15 de març al 4 de novembre). Si la sol·licitud del gaudiment de vacances es troba dins del període d'extensió, s'haurà de concedir sempre que no generi un greu problema organitzatiu per la coincidència de diverses sol·licituds en la seva àrea d'activitat, i no es pot concedir en el període de Nadal (entre el 20 de desembre i el 6 de gener).

    L'empresa pot fixar l'altre període amb un mes de temps de l'inici del seu gaudiment.

    Capítol IV

    Retribucions

    Article 10

    Gratificació especial

  7. Els treballadors fixos discontinus ingressats a l'empresa abans de l'1 de juny de 2001 que optin per la prestació de serveis durant el període d'extensió de temporada, i continuïn al parc fins al final del període per al qual se'ls ha cridat han de percebre a la liquidació una gratificació especial a tant alçat de 27.000 pessetes per als empleats dels grups 8, 7.3 i 7.2 i 30.000 pessetes per als grup 7.1 i 6. En el cas de treballadors fixos discontinus a temps parcial, la gratificació ha de ser proporcional a la seva jornada en relació amb la jornada a temps complet.

  8. Els treballadors amb contracte indefinit, dels grups professionals 4, 5, 6, 7.1, 7.2, 7.3 i 8, que presten serveis durant els dies 25 de desembre de 2001, 1 de gener de 2002 i 6 de gener de 2002, han de percebre a la nòmina del mes que correspongui, una gratificació especial a tant alçat per cada dia de prestació de serveis en els esmentats anteriorment:

    8.300 pessetes per als grups 5, 7.1, 7.2, 7.3 i 8.

    10.000 pessetes per als grups 4 i 6.

    Per als treballadors del grup 3 se'ls ha de gratificar amb un dia addicional de vacances, per cada dia de prestació de serveis dels esmentats anteriorment.

  9. Per al personal fix discontinu que hagi manifestat la voluntarietat de prestar serveis durant el període d'extensió de temporada i no se l'hagi cridat per manca de vacants, i que se l'ofereixi un lloc de treball durant el període d'extensió de temporada després d'haver finalitzat la relació contractual habitual amb la companyia, i compleixi els requisits fixats en l'article 10.1 del present document, ha de percebre el 50% de la gratificació especial fixada en l'article 10.2 si la prestació de serveis és...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR