Convenio colectivo - Atofina España, SA. (centre del Prat de Llobregat), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3540 de 24/12/01

RESOLUCI” de 15 d-octubre de 2001, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l-empresa Atofina EspaÒa, SA (centre de treball del Prat de Llobregat), per als anys 2001 i 2002 (codi de conveni n˙m. 0805561).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l-empresa Atofina EspaÒa, SA (centre de treball del Prat de Llobregat), subscrit pels representants de l-empresa i dels seus treballadors el dia 4 d-octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s-aprova el Text refÛs de la Llei de l-Estatut dels treballadors; l-article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l-article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l-Estatut d-autonomia de Catalunya, i altres normes d-aplicaciÛ,

Resolc:

'1 Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l-empresa Atofina EspaÒa, SA (centre de treball del Prat de Llobregat), per als anys 2001 i 2002 al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Barcelona.

'2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 15 d-octubre de 2001

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial de Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l-empresa Atofina EspaÒa, SA (el Prat de Llobregat), per als anys 2001 i 2002

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

El present Conveni regula i millora les relacions laborals entre Atofina EspaÒa, SA (d-ara endavant Atofina) i el seu personal afectat per l-‡mbit del Conveni.

Article 2

¿mbit territorial

Aquest Conveni, de car‡cter provincial, afecta el centre de treball que Atofina tÈ al Prat de Llobregat, polÌgon industrial Pradenc, vial 100, s/n.

Article 3

¿mbit temporal

El present Conveni entra en vigor el dia de la seva firma, amb efectes retroactius des de l-1 de gener de 2001. TÈ una vigËncia de 2 anys, per la qual cosa finalitza el 31 de desembre de 2002.

Qualsevol de les parts pot denunciar, per escrit, aquest Conveni en un termini de 30 dies abans de la seva fi, a fi i efecte d-iniciar les negociacions necess‡ries per a la consecuciÛ d-un nou conveni.

Article 4

¿mbit personal

El present Conveni afecta tot el personal d-Atofina inclÚs dins del seu ‡mbit territorial i tambÈ el personal que ingressi al centre de treball afectat durant la seva vigËncia, amb les exclusions seg¸ents:

  1. El personal d-alta direcciÛ que assenyala l-article 2.1.a) de l-Estatut dels treballadors.

  2. El personal directiu del centre afectat: directors de centre de treball i directors, caps de departament i personal que acceptin volunt‡riament aquesta exclusiÛ.

    Article 5

    CompensaciÛ i absorciÛ

    Les condicions del Conveni sÛn compensables i absorbibles amb les que regien anteriorment per imperatiu legal de qualsevol classe. No obstant aixÚ, les millores establertes per disposicions legals de rang superior que siguin superiors a aquestes comparades analÌticament o globalment, sÛn d-aplicaciÛ conforme al principi de norma mÈs favorable o beneficiosa per al treballador.

    Article 6

    Garanties personals

    Es respecten a tÌtol individual les condicions personals que, en conjunt, sÛn superiors a les que estableix aquest Conveni.

    Article 7

    Unitat de Conveni

    Les condicions que es pacten aquÌ formen un tot org‡nic i indivisible i s-han de considerar globalment a l-efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica.

    Article 8

    Dret supletori

    En el que no preveu i regula aquest Conveni, regeixen les normes del Conveni general per a la ind˙stria quÌmica, l-Estatut dels treballadors i altres normes de compliment obligatori.

    Article 9

    ComissiÛ Mixta

    Per examinar i resoldre totes les q¸estions que es deriven de la interpretaciÛ, la vigil‡ncia i l-aplicaciÛ del Conveni, es designa la ComissiÛ seg¸ent (tots els membres de la qual han estat membres de la ComissiÛ Deliberadora):

    Per part de l-empresa: 2 persones que van formar part de la ComissiÛ Negociadora.

    Per la part social: el ComitË d-Empresa ha de designar les persones mÈs idÚnies segons el tema de quË es tracta.

    Si en l-aplicaciÛ o la interpretaciÛ del Conveni no hi ha acord entre les parts, cal atenir-se a la normativa legal vigent.

    CapÌtol 2

    OrganitzaciÛ de la feina

    Article 10

    DefiniciÛ

    L-organitzaciÛ de la feina Ès competËncia exclusiva de la direcciÛ de l-empresa, dins del que disposa la legislaciÛ vigent.

    Article 11

    IncorporaciÛ inicial al treball. PerÌode de prova

    Abans de la incorporaciÛ d-un treballador a un lloc de treball, l-empresa l-ha d-examinar, per conËixer si Ès adequat per exercir el treball que se li assigna. A aquest efecte, s-han de tenir en compte els tÌtols acadËmics, els certificats de treball, l-experiËncia en llocs similars, els coneixements genËrics i especÌfics, etc.

    De tota manera, l-admissiÛ del personal es considera provisional durant un perÌode de prova la durada del qual ha de ser igual al que estableix la legislaciÛ vigent.

    Article 12

    Ascensos

    La promociÛ a llocs superiors s-ha d-efectuar preferentment amb personal de l-empresa. Per als llocs que impliquen c‡rrec o confianÁa, la direcciÛ efectua la designaciÛ lliurement.

    Per a l-ascens de la resta de treballadors s-ha d-establir un concurs oposiciÛ sobre la base d-un sistema de car‡cter objectiu. L-empresa ha de comunicar als representants dels treballadors les decisions que ha pres sobre aixÚ.

    CapÌtol 3

    Condicions de treball

    Article 13

    Jornada

    13.1 Per a l-any 2001 es redueix la jornada de 8 hores i queda establerta una jornada de 1.744 hores anuals per a tots els empleats.

    Per a l-any 2002 tambÈ es redueix la jornada de 8 hores i queda establerta una jornada de 1.736 hores per a tots els empleats.

    S-ha de gaudir d-aquesta reducciÛ de jornada individualment i personalment mitjanÁant l-acord amb els responsables de cada departament o secciÛ.

    Per al personal de torn adscrit a la SecciÛ de Compostos la reducciÛ d-aquesta jornada no ha d-implicar una sobrec‡rrega de treball.

    El personal vinculat a torns ha d-efectuar jornades de 40 hores setmanals, i el cÚmput anual establert mÈs amunt s-ha d-ajustar als horaris i sistemes de torns acordats.

    13.2 Si per raons organitzatives no Ès possible reduir la jornada al personal adscrit als torns rotatius, aquest personal ha de continuar fent la jornada de 1.752 hores vigent fins ara.

    En aquest cas, a la fi de l-any aquest personal ha de percebre d-una sola vegada una quantitat bruta, no consolidable dins el salari, com a compensaciÛ per la no-reducciÛ real de la jornada anual.

    Aquesta quantitat ha de ser equivalent al 2% de l-import anual del plus de rotaciÛ per al 2001 i al 4% per al 2002.

    Si el 2003 encara no s-ha aconseguit una nova organitzaciÛ de la feina que permeti una reducciÛ de la jornada laboral al personal dels torns rotatius, aquest 4% ha de quedar consolidat al plus de rotaciÛ per a 2003.

    13.3 Per a quan la jornada di‡ria de treball sigui de 8 hores contÌnues s-estableix un perÌode de descans de 30 minuts. Aquest descans s-ha de comptar com a temps efectiu de treball i s-ha de fer per torns, a les hores centrals del la jornada, a fi i efecte que en cap moment no es produeixi una interrupciÛ del procÈs productiu.

    Article 14

    Modalitats d-horaris

    Respectant el nombre total d-hores de treball efectiu anual, el col∑lectiu de treballadors d-aquest centre de treball es distribueix en les modalitats d-horaris seg¸ents:

    14.1 Personal que treballa en un torn fix: Ès el que presta els seus serveis en torns de 8 hores di‡ries, de dilluns a divendres, d-acord amb el calendari establert per a aquest perÌode.

    Horaris:

    torn de matÌ: de 6 a 14 hores

    torn de tarda: de 14 a 22 hores

    torn de nit: de 22 a 6 hores

    14.2 Personal que treballa en els torns rotatius: Ès el personal adscrit al procÈs continu de la f‡brica que presta els seus serveis durant les 24 hores del dia, incloent-hi diumenges i dies festius, distribuÔt en torns de 8 hores di‡ries de forma rotativa, d-acord amb la distribuciÛ que resulta del calendari establert per a aquest perÌode.

    Horaris:

    torn de matÌ: de 6 a 14 hores

    torn de tarda: de 14 a 22 hores

    torn de nit: de 22 a 6 hores

    14.3 Personal que treballa en el torn partit: Ès el personal que presta els seus serveis en el torn central del dia en el transcurs de tot l-any, d-acord amb la distribuciÛ que resulta del calendari establert per a aquest perÌode.

    Horaris:

    matÌ: de 8 a 13.30 hores

    tarda: de 14.30 a 17 hores

    En les mateixes condicions que fins ara, Ès a dir, a les hores centrals de l-horari de matÌ, es disposa de mitja hora retribuÔda per menjar l-entrep‡, de manera que la suma de les hores di‡ries que es compten com a jornada Ès de 8.

    14.4 Personal que treballa al torn general: Ès la resta del personal no adscrit als torns anteriors.

    Horaris:

    De l-1 de gener al 14 de juny i del 16 de setembre al 31 de desembre: de 8 a 17 hores

    Del 15 de juny al 15 de setembre: de 8 a 14.30 hores

    S-estableix un descans de 30 minuts per al dinar, que s-amplia a 60 minuts.

    14.5 Horari flexible: tots els empleats d-aquest centre de treball inclosos en el torn general o torn partit, que defineix els apartats 14.3 i 14.4, gaudeixen d-un rËgim horari flexible.

    S-exclou d-aquests col∑lectius el personal afectat per expedients de trasllat de centres de treball anteriors, si bÈ poden incloure-s-hi volunt‡riament i individualment.

    Els marges d-aquest horari queden establerts tal com es detalla a continuaciÛ:

    Torn general i torn partit

    Jornada normal

    MatÌ, entrada entre les 7.30 i les 8.30 hores

    Tarda, sortida entre les 16.30 i les 19.00 hores

    Torn general

    Jornada d-estiu

    Entrada entre les 7.30 i les 8.30 hores

    Sortida entre les 14.00 i les 15.00 hores

    Els empleats han de procurar efectuar di‡riament 8 hores de treball efectiu en jornada normal i 6 hores i mitja en jornada d-estiu.

    El temps efectuat de menys s-ha de compensar durant la mateixa setmana o la setmana seg¸ent com a m‡xim.

    No es pot acumular la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR