Convenio colectivo - Eléctrica del Ebro SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3559 de 23/01/02

RESOLUCI”

de 22 de novembre de 2001, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa ElÈctrica del Ebro, SA, per als anys 2001-2002 (codi de conveni n˙m. 4300812).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa ElÈctrica del Ebro, SA, subscrit per les parts negociadores en data 3 d'octubre de 2001 i presentat per les mateixes parts en data 12 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

-1 Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa ElÈctrica del Ebro, SA, per als anys 2001-2002, en el Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Tarragona.

-2 Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 22 de novembre de 2001

Montserrat G¸ell i AnglËs

Delegada territorial de Tarragona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa ElÈctrica del Ebro, SA, per als anys 2001-2002

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial

El present Conveni Ès obligatori en el centre de treball que l'empresa ElÈctrica del Ebro, SA, tÈ establert a la provÌncia de Tarragona i en aquells altres que hi poguÈs tenir-ne fora.

Article 2

¿mbit personal

Les normes del present Conveni, sÛn d'aplicaciÛ a tot el personal de l'empresa, amb independËncia de la seva modalitat de contracte. Queden excloses, les persones que desenvolupin funcions d'alta direcciÛ i d'alt consell amb car‡cter especial compresos en l'article 1 i 2 de la Llei 8/1980, de 10 de marÁ.

Article 3

VigËncia

El present Conveni entrar‡ en vigor amb efectes d'1 de gener de 2001, excepte els efectes de l'asseguranÁa d'accidents establerts en l'article 31, que entrar‡ en vigor a partir de l'1 de gener de 2002, tot aixÚ amb independËncia de la data en quË sigui publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Durada i prÚrroga

La durada del Conveni s'estableix des del dia 1 de gener de 2001 al 31 de desembre de 2002 i queda t‡citament prorrogat any rere any mentre no hagi estat denunciat per cap de les parts.

Article 5

RescissiÛ i renovaciÛ

La den˙ncia on es proposi la rescissiÛ o la revisiÛ d'aquest Conveni, s'ha de presentar amb els requisits legals i amb una antelaciÛ mÌnima de dos mesos a la data de finalitzaciÛ de la seva vigËncia o qualssevulla de les seves prÚrrogues. La negociaciÛ s'ha d'iniciar amb una antelaciÛ mÌnima d'un mes a la data de caducitat.

Article 6

Increment i revisiÛ salarial

  1. Les retribucions salarials per a 2001, sÛn les que figuren en cadascun dels conceptes econÚmics.

    Per a 2002, s'han d'incrementar tots els conceptes econÚmics d'acord amb l'IPC previst pel Govern, mÈs un 0,50%.

  2. RevisiÛ salarial

    2001: En el supÚsit que l'IPC establert per l'INE registri a 31 de desembre de 2001, un increment respecte el 31 de desembre de 2000, superior al 4%, s'efectuar‡ una revisiÛ salarial, tan bon punt es constati oficialment aquesta circumst‡ncia, en funciÛ de l'excÈs sobre el 4%, i fins a un m‡xim d'un punt.

    2002: En el supÚsit que l'IPC establert per l'INE registri a 31 de desembre de 2002, un increment respecte al 31 de desembre de 1999, superior al previst pel Govern mÈs 0,25 punts, s'efectuar‡ una revisiÛ salarial, tan bon punt es constati oficialment aquesta circumst‡ncia, en funciÛ de l'excÈs sobre l'Ìndex previst mÈs 0,50 punts, i fins al m‡xim d'un punt.

    Article 7

    CompensaciÛ

    Les estipulacions pactades sÛn compensables en la seva totalitat en les que regissin anteriorment, ja siguin convingudes per les parts o concedides unilateralment per l'empresa, amb independËncia del seu concepte, com a millores volunt‡ries de sou o salaris, primes o plusos variables o conceptes equivalents, ja sigui per imperatiu legal, jurisprudencial, contenciÛs, o pacte de qualsevulla classe, contracte individual, o els que es derivin dels usos i costums locals, i tant entre conceptes salarials com altres distints que s'hagin establert.

    Article 8

    AbsorciÛ

    Les disposicions legals futures que introdueixin variacions en el rËgim laboral, nomÈs tenen efic‡cia si superen globalment, en el conjunt de l'empresa, el nivell salarial d'aquesta. Altrament, s'estimaran absorbides per les condicions pactades en el Conveni.

    Article 9

    Garanties personals

    S'han de respectar les situacions personals que amb car‡cter global excedeixin del pacte, i s'han de mantenir estrictament ad personam i pacte aixÌ com les quantitats lÌquides i situacions econÚmiques, que es garanteixin personalment.

    Article 10

    VinculaciÛ a la totalitat

    En el supÚsit que la DirecciÛ General de Treball, la Generalitat de Catalunya o l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li siguin prÚpies, no aprovi algun dels articles del Conveni, o el desvirtuÔ, aquest quedar‡ sense efecte pr‡ctic i s'haur‡ de reconsiderar el seu contingut.

    Article 11

    ComissiÛ Parit‡ria

    Les incidËncies que es puguin derivar de l'aplicaciÛ d'aquest Conveni, han de ser estudiades obligatÚriament i, si escau, resoltes, per una comissiÛ parit‡ria. En cas de no assolir cap acord en el termini de 15 dies, s'elevar‡ el que hagi estat acordat a l'organisme competent. La ComissiÛ Parit‡ria est‡ integrada per dos representants de cadascuna de les parts, d'entre els membres que hagin constituÔt la ComissiÛ Deliberadora.

    CapÌtol 2

    RËgim econÚmic

    Article 12

    Salari base

    La quantia anual del salari base, Ès la que figura en el quadre annex 1, que es distribueix en 16 pagues (12 mesos naturals mÈs 4 gratificacions extraordin‡ries, que s'han de fer efectives els mesos de marÁ, juliol, octubre i desembre).

    Article 13

    Plus d'assistËncia, puntualitat i rendiment

    La quantia anual del plus esmentat, Ès el que figura en el quadre annex 1, que s'ha de distribuir en 12 mensualitats.

    Article 14

    Beneficis

    Independentment, els beneficis distribuÔts per l'empresa, siguin els que siguin, la paga de beneficis s'estableix en el 12% de les percepcions anuals pel salari base, el plus d'assistËncia i antiguitat. La seva quantia anual sense incloure-hi l'antiguitat, Ès la que figura en el quadre annex 1.

    Article 15

    Antiguitat

    Queda consolidada la quantitat que per aquest concepte s'ha percebut des del 31 de desembre de 1979, incrementada en un 4%.

    Els triennis meritats a partir de l'1 de gener de 1980 s'han de percebre a raÛ de 3.219 pessetes mensuals. A partir dels 65 anys d'edat, no es meritar‡ cap altre trienni.

    Article 16

    Plus de conducciÛ

    S'estableix un plus de conducciÛ de 11.620 pessetes anuals, pel sol fet que el treballador figuri en el cens de conductors de furgonetes i camions i altres vehicles assimilats expressament per l'empresa o que estiguin a la seva disposiciÛ. Aquest plus s'incrementa fins a les 21.300 pessetes pels conductors que facin un mÌnim de 20 sortides anuals i efectuÔn un recorregut mÌnim de 1.000 km l'any.

    L'ingrÈs en el cens esmentat, s'ha de fer a peticiÛ de les persones interessades i acceptaciÛ de l'empresa o viceversa.

    Sobre el plus esmentat, s'ha de pagar, a mÈs, 359 pessetes di‡ries, els dies que es facin serveis amb el camiÛ o furgoneta gran i 179 pessetes en furgonetes petites i vehicles assimilats per l'empresa.

    Cada vehicle ha de portar un llibre de ruta, on cada conductor ha d'anotar totes les observacions per al seu bon estat i conservaciÛ.

    Article 17

    Plus de premi cobrament

    Se seguir‡ percebent un premi de l'1% sobre el cobrament efectuat en allÚ que excedeixi del 75% del c‡rrec bimestral corresponent.

    En aquest preu s'ha d'incloure l'import Ìntegre cobrat pels rebuts pendents de c‡rrecs anteriors.

    Article 18

    DesplaÁament en vehicle privat

    Quan per necessitats del servei i per indicaciÛ de la prÚpia empresa, el conductor s'hagi de desplaÁar amb el seu vehicle, amb independËncia de la seva cilindrada, excepte motocicletes, ha de percebre una compensaciÛ econÚmica de 33,56 pessetes per km recorregut.

    Article 19

    Dietes

    Quan per necessitats del servei, el treballador no pot acudir al seu domicili per a dinar o sopar, tÈ dret a percebre la dieta en la quantia que s'indica seguidament:

    TËcnics de 1a i 2a categoria: Despeses a justificar

    Administratius de 1a i 2a categoria: Despeses a justificar

    Resta del personal: 1.672 pessetes

    Article 20

    Hores extraordin‡ries

    1. L'import de l'hora extraordin‡ria per a 2001, Ès el que figura en el quadre annex n˙mero 2.

    2. Les hores extraordin‡ries motivades per forÁa major, no queden subjectes a la cotitzaciÛ addicional prevista en el Reial Decret n˙m. 2032/1998 i concordants.

  3. Hores motivades per forÁa major:

    Entre d'altres, les hores extraordin‡ries originades per a reparar avaries.

  4. Estructurals, les originades per:

    PerÌodes punta de producciÛ

    AbsËncies imprevistes (malaltia, permisos, etc.)

    Canvis de torn

    Car‡cter estructural degut a la naturalesa del treball de quË es tracti.

    1. CompensaciÛ.

      Les hores extraordin‡ries realitzades en treball nocturn, poden ser compensades a criteri de l'empresa quan excedeixin de 4, i s'abonar‡ el rec‡rrec corresponent.

    2. La realitzaciÛ d'hores extraordin‡ries Ès obligatÚria dins dels lÌmits m‡xims establerts en la legislaciÛ vigent, per a la reparaciÛ d'avaries.

      Article 21

      Plus de nocturnitat

      S'estableix un plus de nocturnitat, per a les hores treballades des de les 22 hores a les 6 hores, l'import per hora del qual es fixa en el quadre annex n˙mero 3.

      Article 22

      Plus de desc‡rrec en dies festius

      Per a retribuir els treballs realitzats en dies festius, per a efectuar desc‡rregues programades, s'estableix la quantitat que figura en el quadre annex n˙mero 4. La seva realitzaciÛ Ès obligatÚria per al personal afectat, fins a un m‡xim de 14 dies l'any. Aquest personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR