Convenio colectivo - Gates Vulca, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia19 de Febrero de 2002
Fin de Vigencia 7 de Noviembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3578 de 19/02/02

RESOLUCIÓ

de 7 de novembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gates Vulca, SA (Sant Just Desvern) per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 0802511).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gates Vulca, SA (Sant Just Desvern), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 24 d'octubre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Gates Vulca, SA (Sant Just Desvern) per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de novembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Gates Vulca, SA (Sant Just Desvern), per als anys 2001-2004

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit personal i territorial

Aquest Conveni col·lectiu d'empresa afecta el personal de Gates Vulca, SA, del centre de treball de Sant Just Desvern, excepte les persones que porten a terme funcions d'alta direcció o d'alta gestió a l'empresa.

Article 2

Àmbit temporal

La durada d'aquest Conveni és de 4 anys, des de l'1 de gener de 2001 i fins al 31 de desembre de l'any 2004, i es manté l'eficàcia normativa de les seves clàusules fins a l'entrada en vigor del següent Conveni.

Totes dues parts es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni 1 mes abans que finalitzi la vigència d'aquest, o bé a presentar-ne prèviament la denúncia amb 3 mesos de temps com a mínim respecte a la data de venciment, denúncia que s'ha de presentar a l'altra part i a l'organisme laboral competent.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Si la jurisdicció laboral declara nul aquest Conveni, aquest queda sense eficàcia pràctica, i se n'ha de reconsiderar el contingut.

Article 4

Garanties personals

S'han de respectar ad personam totes les condicions particulars de qualsevol índole que excedeixin de les establertes amb caràcter general en el present Conveni, i enteses com a quantitats netes o líquides si són situacions econòmiques.

Article 5

Consideració global del Conveni

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

Article 6

Absorció i compensació

Les condicions contingudes en aquest Conveni substitueixen les que actualment regeixen entre l'empresa i els seus treballadors. Ambdues parts acorden que les condicions que en el futur puguin resultar de qualsevol disposició legal reglamentària, conveni col·lectiu de qualsevol àmbit, pacte o norma d'un altre rang que successivament s'aprovi, han de ser compensables i absorbibles per les condicions contingudes en aquest Conveni incloses les de classe econòmica, comparades ambdues situacions en forma global i anual.

No obstant això, no poden ser objecte d'absorció les reduccions de jornada de treball ni les condicions especials referents a accidents de treball i gratificacions extraordinàries considerades sempre a títol personal establertes per disposicions legals generals o convencionals del sector.

El conflicte originat entre els preceptes establerts en aquest Conveni i el que es disposa en altres normes laborals o pactades s'ha de resoldre mitjançant l'aplicació del que és més favorable per al treballador apreciat en el seu conjunt i en còmput anual respecte dels conceptes quantificables.

Article 7

Estructura de la negociació col·lectiva

Totes dues parts acorden considerar com a àmbit mínim de negociació el de centre de treball.

Capítol 2

Organització de la feina

Preàmbul

La nostra missió a Gates és satisfer les expectatives dels clients fabricant i comercialitzant productes tècnics per als mercats d'equip original i recanvis. El mitjà per dur a terme la nostra missió són els principis de la filosofia GEM (Direcció Enriquida Gates), que crea un sentit d'orgull, participació i compromís, augmenta els reptes, les oportunitats i els desafiaments, i anima els associats a participar en les comunitats on operem. El suport individual i de tots els equips als principis de la filosofia GEM és un factor crític per al nostre èxit.

Aquests principis són:

Assolir un alt nivell de seguretat, satisfacció dels clients, qualitat, organització, assistència i productivitat.

Mantenir línies en què els empleats de Gates puguin representar els seus propis punts de vista i les seves opinions.

Que tots els empleats tractin els companys de manera justa, imparcial, consistent, amb dignitat i respecte.

Que tots els empleats assoleixin nivells òptims d'eficiència a través d'un comportament autodirigit i de confiança mútua.

Mantenir una política de comunicació oberta i participativa.

Que se segueixin els principis GEM en tots els processos d'entrevista, selecció, promoció i transferència, per tots els associats.

Motivar que tots els empleats participin en les reunions de planta, departament i equips, en què s'ha de mantenir tothom informat sobre els objectius, el nivell de progrés i els projectes de l'empresa, i facilitar un fòrum en què tothom pugui tractar i respondre els temes.

Participar en els estudis d'opinió periòdics.

Fomentar la formació, l'assessorament, la planificació d'objectius i la retroalimentació per aconseguir una actuació exitosa i per incrementar la millora.

Participació global en els processos de resolució de problemes, millora de les operacions i participació en els resultats de la planta.

Reconèixer la millora i els èxits de tots els empleats que donin suport als valors i objectius de la nostra planta.

Article 8

Organització de la feina

L'organització de la feina, d'acord amb el que prescriuen aquest Conveni i la legislació vigent, és facultat i responsabilitat de la Direcció de l'empresa.

L'organització de la feina té com a objectiu assolir un nivell adequat de productivitat a l'empresa basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Això és possible amb una actitud activa i responsable de les parts que la integren: Direcció i treballadors.

És base fonamental de l'organització el treball en equip, que s'ha d'aplicar a tots els nivells i sempre que sigui possible per tal d'assolir una millora contínua dels estàndards i processos de producció amb la finalitat de satisfer les expectatives dels nostres clients tant en la fabricació com en la comercialització dels nostres productes en el mercat del primer equip i en el de recanvis.

El treball en equip es materialitza en les cèl·lules autodirigides, i els equips de treball multidisciplinaris, tant en l'àmbit de tots els departaments com en l'àmbit individual. El treball en cèl·lula consisteix en l'agrupament de tasques amb un flux ordenat de producció, que du a terme un grup de treballadors organitzats en equip, de manera que s'aconsegueix un mètode millorat de fabricació, es promou la participació de tots els treballadors en els equips i processos de qualitat total i s'impulsen els principis del Gates Enriched Management (GEM) o Direcció Enriquidora Gates. El suport individual i de tots els equips als principis de la filosofia GEM és un factor crític per al nostre èxit.

Sens perjudici de la facultat a què al·ludeix el paràgraf primer, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientació, proposta, emissió d'informes, etc., pel que fa a l'organització i racionalització de la feina, d'acord amb la legislació vigent.

Article 9

Extensió de l'organització de la feina

L'organització de la feina s'estén a les qüestions següents:

  1. L'exigència de l'activitat normal.

  2. L'adjudicació dels elements necessaris (màquines o tasques específiques) perquè el treballador pugui dur a terme, com a mínim, les activitats a què es refereix el número anterior.

  3. L'establiment tant dels "índexs de malbaratament" com de la qualitat admissible al llarg del procés de fabricació de què es tracti.

  4. La vigilància, l'atenció i la neteja de la maquinària encomanada, tenint en compte en qualsevol cas la determinació de les quantitats de treball i l'activitat normal.

  5. La realització, durant el període d'organització de la feina, de modificacions i mètodes, distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de màquines i material, sobretot si, pel que fa a aquestes últimes, cal obtenir i buscar un estudi comparatiu.

  6. L'adaptació de les càrregues de treball a les noves condicions que resultin d'aplicar el canvi d'un determinat mètode operatori, procés de fabricació, canvi de matèria, maquinària o qualsevol altra condició tècnica del procés de què es tracti.

    Si per motius ben demostrats i no imputables a descurança o negligència de l'empresa, però independents de la voluntat del treballador (falta de corrent, avaria de les màquines, espera de força motriu, materials, etc.), cal suspendre la feina, s'ha de pagar als treballadors la percepció corresponent.

    Article 10

    Procediment per a la implantació dels sistemes d'organització de la feina

    Per a la implantació d'un nou sistema d'organització de la feina i per als canvis dels mètodes de treball s'ha d'actuar de la manera següent:

  7. Abans d'aplicar el nou sistema que es vol implantar, la Direcció n'ha d'informar el Comitè d'Empresa i els delegats sindicals amb 15 dies de temps.

  8. Si no hi ha acord entre la Direcció i els representants dels treballadors per a la implantació d'un nou sistema d'organització de la feina, totes dues parts, de comú acord, poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR