Convenio colectivo - Zodiac Española, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia22 de Febrero de 2002
Fin de Vigencia 7 de Enero de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3581 de 22/02/02

RESOLUCIÓ

TRE/313/2002, de 7 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Zodiac Española, SA, per als anys 2001, 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 7901402).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Zodiac Española, SA, subscrit per les parts negociadores el dia 18 d'abril i el 14 de desembre de 2001, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei 8/1980, de 10 de març, de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball, i l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Zodiac Española, SA, per als anys 2001, 2002 i 2003, al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

-2 Disposar que l'acord esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 7 de gener de 2002

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

Conveni de l'empresa Zodiac Española, SA, per als anys 2001, 2002 i 2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit personal i afecta a tots els treballadors de l'empresa Zodiac Española, SA, que prestin els seus serveis a la firma del Conveni o que passin a prestar-los en el futur en algun dels seus Centres de treball.

Article 2

Vigència

El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2001, exceptuant aquells aspectes en que expressament s'indiqui una altre cosa.

Article 3

Durada

El present Conveni tindrà una durada de tres anys, pel que es fixa la data del seu acabament el dia 31 de desembre de 2003.

Article 4

Pròrroga

Aquest Conveni s'entendrà prorrogat per períodes successius d'un any per reconducció tàcita si no fos denunciat per qualsevol de las parts, un mes abans del seu venciment.

Article 5

Vinculació de la totalitat

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot orgànic i indivisible i a efectes d'aplicació pràctica seran considerades globalment, pel que en la suposició que l'Autoritat laboral competent en l'ús de les seves facultats no aprovés alguna de les seves clàusules, restarien sense eficàcia pràctica en la seva totalitat havent-se de reconsiderar tot el seu contingut.

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions de treball i econòmiques que es pacten, compensen i substitueixen les existents a l'empresa amb anterioritat, qualsevol que sigui la seva naturalesa o l'origen de la seva existència.

Les disposicions legals futures que impliquin variació econòmica en tots o en algun dels conceptes retributius o de condicions de treball, només tindran eficàcia pràctica, si globalment considerades en còmput anual superen el nivell total d'aquest.

Article 7

Garantia ad personam

Es respectaran a títol individual les condicions de treball superiors a les establertes en el present Conveni, considerades en el seu conjunt i còmput anual. Tal garantia serà exclusivament de caràcter personal, sense que es puguin entendre vinculats a llocs de treball, categories professionals i a altres circumstàncies, per la qual cosa el personal de nou ingrés no podrà al·legar a favor seu les condicions més favorables que hagin gaudit els treballadors que anteriorment ocupessin els llocs de treball a on siguin destinats, promoguts o contractats.

Article 8

Dret supletori

En tot allò no previst en el present Conveni caldrà ajustar-se el que disposi l'Estatut dels treballadors i altres normes d'obligada i de necessària aplicació. L'empresa s'obliga a informar al Comitè d'empresa quan es produeixi un canvi d'inscripció en el sector d'activitat de la mateixa.

Capítol 2

Condicions econòmiques

Article 9

Equiparació categories

Les categories que hi havia fins a la data d'aquest Conveni, a partir de l'entrada en vigor del mateix, es a dir del 1.01.01, s'equiparan als grups professionals establerts en el Conveni General de l'Indústria Química, segons el següent detall :

Cap d’equip

Grup 5

Professional 1a A

Grup 4

Professional 1a B

Grup 3

Professional 2a

Grup 2

Ajudant

Grup 1

Les funcions corresponents a cada grup professional seran les establertes en el Conveni General de l'Indústria Quimica.

Article 10

Increment salarial

10.1 Personal obrer

Per l'any 2001:

L'increment pactat a aquest Conveni és:

El 2,4% en el salari base.

3,2% a l'antiguitat i prima de productivitat.

0,8% com a complement personal, a percebre només durant l'any 2001.

Per els anys 2002 i 2003:

Els increments seran els previstos al Conveni General de l'Indústria Química, per els conceptes de salari base, antiguitat i prima de productivitat.

La quantitat que resulti del 0,8% que es paga com a complement personal de l'any 2001, passarà a incrementar la prima de productivitat pel personal obrer, de forma que aquesta quantitat serà un mínim garantit que es percebrà per aquest concepte, amb el corresponent increment de Conveni.

Les taules salarials, una vegada aplicats els increments esmentats, queden reflexades a l'Annex núm. 1.

10.2 Personal administratiu i assimilats:

Per l'any 2001:

L'Increment pactat en aquest Conveni és:

2,4% a salari base.

3,2% a incentius i activitat.

0,8% com a complement personal, a percebre només durant l'any 2001.

A partir de l'any 2001, el complement d'activitat queda integrat dins del complement d'incentius, tenint com a conceptes salarials pel personal administratiu i assimilats: salari base, incentius i antiguitat.

Per els anys 2002 i 2003:

Els increments anuals s'aplicaran en funció dels auments del Conveni General de l'Indústria Química, per cada un dels anys esmentats, respecte al salari base i incentius i sense perjudici de la facultat discrecional de l'empresa per establir un sistema d'objectius.

La quantitat que resulti del 0,8% del complement personal per l'any 2001, passarà a incrementar el concepte d'incentius pel personal administratiu i assimilats, amb el corresponent increment del Conveni.

10.3 Clàusula de no estar subjecte a l'increment salarial

Aplicable a partir de l'1 de gener de 2001.

L'Article 10.2, no serà d'aplicació al personal dels grups 1, 2 i 3 de la Seguretat Social, per estar subjectes a altres sistemes per objectius més acords amb la seva funció i amb els resultats directes de la seva gestió.

Aquesta clàusula serà d'única aplicació als directors de Departament, que són els que tenen responsabilitat dels mateixos, queden exclosos la resta de persones compreses a aquests grups.

Arribat el cas, que per no complir els objectius marcats qualsevol directiu no rebés l'increment pactat, la direcció repartirà entre la resta de directius el citat increment.

La direcció entregarà als directors de departament els objectius per escrit, per a 2001, 2002 i 2003.

Article 11

Salari base

Serà per cada categoria professional la que figura en les columnes de Retribució de l'Annex 1 d'aquest Conveni.

Article 12

Incentiu de qualitat i productivitat

12.1 Incentiu de productivitat

Com a màxim durant la primera setmana de gener de 1999, es demanarà al Tribunal laboral de Catalunya un estudi sobre l'actual prima de productivitat i en tot cas ambdues parts pacten sotmetre's expressament a l'arbitratge. Mentre no estigui resolt l'arbitratge, s'aplicarà el nou quadre de temps standard presentats a l'annex 2, el qual no s'haurà de publicar al Botlletí Oficial de la Generalitat per tratar-se de dades confidencials de l'empresa.

12.2 Incentiu de qualitat i productivitat

L'incentiu de qualitat, serà pel sistema de demèrits de la variació individual de la qualitat, sobre l'estàndard establert, segons la següent taula:

Taula de demèrits per faltes de qualitat atribuïdes a la mà d'obra:

1) Defectes autodetectats i indicats en la fitxa de seguiment pel cap d'equip:

D'importància inferior a 10.000 ptes. i que no possibilita una derogació: 1 demèrit

D'importància superior a 10.000 ptes. i que no possibilita una derogació: 2 demèrits

De qualsevol importància que possibilita un escrit de derogació: 3 demèrits

2) Defectes detectats amb posterioritat al treball realitzat:

Requereix reparació, sense modificar aspectes estètics: 3 demèrits

Requereix reparació i modifica aspectes estètics: 5 demèrits

De pèrdua superior a les 20.000 ptes. i li és directament atribuïble a l'operari: 8 demèrits

La pèrdua del valor de la prima mensual de productivitat segueix els següents criteris:

Els 5 primers demèrits mensuals no possibiliten a la disminució de l'incentiu de productivitat.

Entre 6 i 9 demèrits mensuals, perd la meitat de l'incentiu mensual de productivitat.

Més de 9 demèrits mensuals, perd la totalitat de l'incentiu mensual de productivitat.

Els demèrits seran inscrits en un llibre de registre de qualitat, que seran signats mensualment com Visto pel Comitè de l'empresa i pel responsable de qualitat de l'empresa.

El pagament del resultat d'aquest incentiu es realitzarà en la nòmina del mes immediatament posterior.

La direcció informarà del 5 al 10 de cada mes, del resultat de productivitat obtingut en el mes anterior, utilitzant per aquesta finalitat el taulell d'anuncis actual.

En el mes d'agost i setembre, es pagarà la prima resultant del temps del mes de juliol.

Article 13

Seguiment de productivitat

L'empresa es compromet a mantenir onze reunions anuals, amb una periodicitat mensual, per analitzar amb el Comitè d'empresa i els caps d'equip les possibles millores organitzatives que poguessin millorar la productivitat. Per cada tema tractat, que les parts consideressin, després de discussió, oportú la realització d'un estudi, es farà un full de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR